ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Γαλλία: Ο Μπενζεμά ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική

Ο Καρίμ Μπενζεμά της Γαλλίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ελβετία για τη φάση των 16 του Euro 2020 στη "Νατσιονάλ Αρένα", Βουκουρέστι | Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021
Ο Καρίμ Μπενζεμά της Γαλλίας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ελβετία για τη φάση των 16 του Euro 2020 στη "Νατσιονάλ Αρένα", Βουκουρέστι | Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 © 2021/MARKO DJURICA/AP IMAGES

Ο Καρίμ Μπενζεμά ανακοίνωσε μέσα από τα social media πως αποφάσισε να αποχωρήσει από την εθνική Γαλλίας.

Παρελθόν από την Γαλλία αποτελεί ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/12), ανήμερα των γενεθλίων του, με ποστ στα social media ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα.

"Έκανα την προσπάθεια και τα λάθη που χρειάστηκαν για να είμαι εδώ που είμαι σήμερα και είμαι περήφανος για αυτό! Έχω γράψει την ιστορία μου και η δική μας τελειώνει", έγραψε στο ποστ ο Γάλλος σταρ της Ρεάλ.

Θυμίζουμε ότι ο τραυματισμός του στην προετοιμασία λίγες ημέρες πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ τον έθεσε νοκ άουτ. Η ανάρρωση έγινε στην Ισπανία όπου επέστρεψε από το Κατάρ. Αν και ανάρρωσε γρήγορα και κλήθηκε να επιστρέψει στο κρατίδιο της Μέσης Ανατολής, απέρριψε την πρόσκληση.

Η σχέση του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας αλλά και με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν βρίσκεται σε καλό σημείο κι έτσι παρέμεινε στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, ο Μπενζεμά φέρεται να αισθάνθηκε πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "μπλε" δεν τον ήθελε στην ομάδα και πως ο τραυματισμός του λίγο πριν από την έναρξη του τουρνουά τον "βόλεψε" για να μην τον έχει στα πλάνα του, με τον 35χρονο κανονιέρη να θεωρεί πως θα μπορούσε -βάσει του χρονοδιαγράμματος της αποθεραπείας του- να ήταν 100% έτοιμος αν η Γαλλία έφτανε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Μπενζεμά έχει αγωνιστεί με τους "τρικολόρ" σε 97 παιχνίδια συνολικά, σημειώνοντας 37 γκολ, ενώ το 2021 πανηγύρισε με την εθνική το Nations League.

Ο 35χρονος, που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα, επέστεψε στην εθνική ομάδα τον Μάιο του 2021, έπειτα από έξι χρόνια, με τον Ντεσάμπ να ανακοινώνει την 26μελή αποστολή της Γαλλίας για την τελική φάση του Euro 2020, συμπεριλαμβάνοντάς τον.

Η αιτία του αποκλεισμού του από την εθνική ομάδα δεν είχε να κάνει με αγωνιστικούς λόγους, αλλά με καθαρά εξωαγωνιστικούς.

Ροζ μάλιστα απόχρωσης, αφού σχετίζεται με υπόθεση εκβιασμού, με τον φορ των μερένγκες να έχει κατηγορηθεί ότι υποκίνησε πριν λίγα χρόνια τον άλλοτε συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Ματιέ Βαλμπουενά, να πληρώσει τρία άτομα τα οποία τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν ότι θα αποκαλύψουν ένα sex tape με εκείνον πρωταγωνιστή.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ