MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Γαλλία: Ο Γκριεζμάν ήταν μαέστρος κόντρα στους Άγγλους και έχει βάλει δύσκολα στον Μέσι

Ο Γκριεζμάν στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γαλλία
Ο Γκριεζμάν στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γαλλία 2022 AP PHOTO/ABBIE PARR

Ο Γκριεζμάν έδωσε τις δύο ασίστ για τα γκολ της Γαλλίας που απέκλεισαν την Αγγλία και πλέον η "μάχη" του με τον Μέσι για τον καλύτερο δημιουργό του Μουντιάλ φουντώνει.

H Γαλλία υπέταξε με 2-1 την Αγγλία σε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό ντέρμπι και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του Μουντιάλ που θα βρει απέναντί του το Μαρόκο, τη μεγάλη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι τελικές και τα xGoals στο Αγγλία - Γαλλία
Οι τελικές και τα xGoals στο Αγγλία - Γαλλία

Ο Τσουαμενί και ο Ζιρού πέτυχαν τα δύο γκολ των μπλε στην αναμέτρηση, ωστόσο δεν θα τα είχαν καταφέρει χωρίς έναν συμπαίκτη τους. Το όνομά του; Αντουάν Γκριεζμάν. Ο ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο ήταν εκείνος που έδωσε τις δύο ασίστ για τα δύο γκολ.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις μεταβιβάσεις του Αντουάν Γκριεζμάν στην αναμέτρηση.

Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Γκριεζμάν στο Αγγλία - Γαλλία
Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Γκριεζμάν στο Αγγλία - Γαλλία

O 31χρονος μεσοεπιθετικός της Ατλέτικο ήταν ο μαέστρος στη γαλλική δημιουργία. Με τον κύριο χώρο δράσης του πίσω από τον φορ Ζιρού και προς τα δεξιά μοίρασε παντού το παιχνίδι των Γάλλων.

Συγκεκριμένα, είχε 38/43 πάσες, με τις λάθος του μεταβιβάσεις να είναι ελάχιστες. Οι 12 πάσες του ήταν στην επίθεση, ενώ είχε δύο μεταβιβάσεις που δημιούργησαν ευκαιρία. Επιπλέον είχε 3/3 μακρινές μπαλιές.

Πώς πέρασε τον Μέσι

Ο Αντουάν Γκριεζμάν μετά και το τέλος των προημιτελικών είναι ο καλύτερος δημιουργός του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει ο παίκτης της Ατλέτικο.

Οι ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει ο Γκριεζμάν στο τουρνουά
Οι ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει ο Γκριεζμάν στο τουρνουά

Ο Γκριεζμάν, ο οποίος κόντρα στην Αγγλία είχε δύο key passes, έφτασε συνολικά τις 17 δημιουργίες ευκαιριών (σε open play και στατικές φάσεις), ενώ συνολικά έχει τρεις ασίστ στο τουρνουά.

Στη δημιουργία ευκαιριών, λοιπόν, ο "Γκριζού" ξεπέρασε τον Μέσι, ο οποίος έχει 16 στο τουρνουά. Πλέον, η "μάχη" του καλύτερου δημιουργού του Μουντιάλ έχει πάρει φωτιά και θα ξεκαθαρίσει στους επόμενους αγώνες.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ