MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Εκουαδόρ - Σενεγάλη: Οι Σενεγαλέζοι κυνηγούν πρόκριση μετά το 2002 κόντρα στον ρέκορντμαν Βαλένσια

Ο Ένερ Βαλένσια στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με το Εκουαδόρ
Ο Ένερ Βαλένσια στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με το Εκουαδόρ 2022 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το Εκουαδόρ αντιμετωπίζει τη Σενεγάλη σε μία μεγάλη μάχη για την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε ορισμένα χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Το Εκουαδόρ και η Σενεγάλη (29/11, 17:00, Antenna.gr, ANT1+ και LIVE SPORT24) αναμετρώνται σ' ένα μεγάλο παιχνίδι που ουσιαστικά κρίνει την πρόκριση στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε ορισμένα χρήσιμα στοιχεία για τους δύο αντιπάλους.

Η Σενεγάλη έχει νικήσει στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε φιλικά, 1-0 το 2002 και 2-1 το 2005.

Αυτό θα είναι το πρώτο ματς του Ισημερινού απέναντι σε αφρικανική ομάδα σε Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2022, Εκουαδόρ - Σενεγάλη: Οι Σενεγαλέζοι κυνηγούν πρόκριση μετά το 2002 κόντρα στον ρέκορντμαν Βαλένσια

Αν το Εκουαδόρ νικήσει ή φέρει ισοπαλία, θα περάσει στη φάση των νοκ-άουτ για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά το 2006. Επίσης, θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα ηττηθεί στα ματς στον όμιλο.

Μετά το 3-1 επί του Κατάρ, η Σενεγάλη θέλει να πετύχει δεύτερη σερί νίκη για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Σενεγάλη θα παίξει στο τρίτο ματς του ομίλου με ελπίδες για πρόκριση για πρώτη φορά μετά το 2002. Ο προπονητής της, Αλιού Σισέ, είχε τότε αγωνιστεί σε τέσσερα από τα πέντε ματς της χώρας του στο τουρνουά.

Eκουαδόρ-Σενεγάλη στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Απέναντι στο Κατάρ, η Σενεγάλη είχε κατοχή 50%+ για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ, μετά το 55.2% που είχε απέναντι στη Σουηδία το 2002.

Το Εκουαδόρ έχει δεχθεί μόλις επτά τελικές στους δύο πρώτους αγώνες του Μουντιάλ και το γκολ του Χάκπο ήταν το μοναδικό που πήγε στην εστία. Το 2014 ο Ισημερινός είχε δεχθεί 55 τελικές, τις 20 στην εστία του.

Ο Ένερ Βαλένσια έφτασε τα έξι γκολ σε Μουντιάλ, τα διπλάσια από οποιονδήποτε άλλον παίκτη του Ισημερινού στην ιστορία. Έχει πετύχει αυτά τα έξι γκολ με μόλις εννέα τελικές στην εστία (67% ευστοχία).

Μουντιάλ 2022, Εκουαδόρ - Σενεγάλη: Οι Σενεγαλέζοι κυνηγούν πρόκριση μετά το 2002 κόντρα στον ρέκορντμαν Βαλένσια

Στο 3-1 επί του Κατάρ, το Εκουαδόρ είχε τρεις διαφορετικούς σκόρερ (Ντιεντιού, Ντιένγκ, Ντιά) για πρώτη φορά στην ιστορία του σε αγώνα Μουντιάλ.

Ο Ένερ Βαλένσια έχει πετύχει τα τελευταία έξι γκολ του Ισημερινού σε Παγκόσμιο Κύπελλο κι έγινε ο πρώτος παίκτης που βάζει έξι σερί γκολ της ομάδας του σε Μουντιάλ μετά τον Όλεγκ Σαλένκο το 1994.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ