ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, 7ος όμιλος: Αγκαλιά με την πρωτιά η Βραζιλία, τα σενάρια πρόκρισης στους 16 για Ελβετία, Σερβία και Καμερούν

Μουντιάλ 2022, 7ος όμιλος: Αγκαλιά με την πρωτιά η Βραζιλία, τα σενάρια πρόκρισης στους 16 για Ελβετία, Σερβία και Καμερούν
@2022 ANDRE PENNER/AP IMAGES

Η Βραζιλία έκανε το "2 στα 2" στη φάση των ομίλων και εξασφάλισε αυτόματα την πρόκρισή της στη φάση των 16 του Μουντιάλ, με τις Ελβετία και Σερβία να ετοιμάζονται για τον μεταξύ τους "τελικό" με φόντο τα νοκ-άουτ. Όλα τα σενάρια του 7ου ομίλου.

Η δεύτερη αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ έφερε πολύ δυνατές συγκινήσεις, με την αυλαία να ανοίγει το μεσημέρι της Δευτέρας με το εκπληκτικό 3-3 στη μάχη του Καμερούν με την Σερβία και να πέφτει το βράδυ με την επικράτηση της Βραζιλίας με 1-0 επί της Ελβετίας.

Η δεύτερη νίκη της της πεντάκις παγκόσμιας πρωταθλήτριας στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές την έφερε στους 6 βαθμούς και κλείδωσε ήδη την παρουσία της στη φάση των 16 του τουρνουά, με την Ελβετία (3 βαθμοί), το Καμερούν (1 βαθμός) και την Σερβία (1 βαθμός) να έχουν δικαίωμα στο όνειρο (της πρόκρισης) ενόψει της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Το Καμερούν συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες αφού θα χρειαστεί να νικήσει την Βραζιλία για να έχει ελπίδες πρόκρισης (αήττητη στα 17 τελευταία της παιχνίδια σε φάση ομίλων η Σελεσάο), ενώ αντίθετα η αναμέτρηση Σερβία - Ελβετία φαντάζει ως "τελικός", με τους Ελβετούς να ευνοούνται και με την ισοπαλία.

Μουντιάλ 2022, 7ος όμιλος: Αγκαλιά με την πρωτιά η Βραζιλία, τα σενάρια πρόκρισης στους 16 για Ελβετία, Σερβία και Καμερούν
Η βαθμολογία τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του έβδομου ομίλου SPORT24

Η τελευταία αγωνιστική:

  • 02/12, 21:00 Σερβία – Ελβετία (974 Stadium, Ντόχα) - ΑΝΤ1+
  • 02/12, 21:00, Καμερούν – Βραζιλία (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1

Αναλυτικά τα σενάρια:

Τι χρειάζεται η Βραζιλία;

  • Με τις νίκες της επί της Σερβίας και της Ελβετίας στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έγινε η δεύτερη χρονικά ομάδα μετά από την Γαλλία που εξασφάλισε την πρόκρισή της στις 16 του θεσμού. Ουσιαστικά έχει αγκαλιάσει και την πρώτη θέση και η μοναδική περίπτωση να μην τερματίσει στην κορυφή του 7ου ομίλου είναι να χάσει από το Καμερούν και την ίδια ώρα να επικρατήσει η Ελβετία της Σερβίας καλύπτοντας παράλληλα και τη διαφορά τερμάτων (στο +3 η Βραζιλία, στο 0 η Ελβετία μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές).

Τι χρειάζεται η Ελβετία;

  • Πλην Βραζιλίας, είναι η άλλη ομάδα του 7ου ομίλου που έχει πάρει νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές και αυτό της δίνει ένα πλεονέκτημα για την πρόκριση έναντι της Σερβίας και του Καμερούν. Προκρίνεται στην επόμενη φάση με νίκη επί των Σέρβων ή και με ισοπαλία, αρκεί να μην γίνει το θαύμα και νικήσει το Καμερούν την Βραζιλία. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Σερβία - Ελβετία και νίκης του Καμερούν επί της Βραζιλίας, η πρόκριση στους 16 θα κριθεί μεταξύ Ελβετίας και Καμερούν στη διαφορά τερμάτων (στο 0 αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι, στο -1 οι Αφρικανοί).

Τι χρειάζεται το Καμερούν;

  • Πήρε τον πρώτο του βαθμό στην 2η αγωνιστική και διατήρησε ελπίδες πρόκρισης, που όμως δεν είναι πολλές. Θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην πανίσχυρη Βραζιλία (έχει εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά θα παίξει για την πρώτη θέση) και την ίδια ώρα είτε ισοπαλία στο Ελβετία - Σερβία είτε νίκη των Σέρβων. Στην πρώτη περίπτωση θα βρεθεί μαζί με τους Ελβετούς στη 2η θέση με 4 βαθμούς και στην δεύτερη μαζί με τους Σέρβους στη 2η θέση, πάλι με 4 βαθμούς, με την πρόκριση να κρίνεται στη διαφορά τερμάτων.

Τι χρειάζεται η Σερβία;

  • Αν και δεν πήρε το τρίποντο απέναντι στο Καμερούν και έμεινε στον έναν βαθμό η Σερβία έχει τη δυνατότητα να αρπάξει το εισιτήριο της πρόκρισης στην 3η και τελευταία αγωνιστική αν βγει νικήτρια στην αναμέτρηση με την Ελβετία σε ένα "do or die" παιχνίδι για αυτήν. Οι Βαλκάνιοι παίρνουν την 2η θέση και μαζί την πρόκριση στους 16 αν νικήσουν την Ελβετία και ταυτόχρονα το Καμερούν δεν νικήσει την Βραζιλία. Σε περίπτωση νίκης της Σερβίας επί της Ελβετίας και νίκης του Καμερούν επί της Βραζιλίας, θα φτάσουν μαζί στους 4 πόντους και η πρόκριση θα εξαρτηθεί από τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων (αυτή τη στιγμή είναι στο -2 η Σερβία και στο -1 το Καμερούν)

Τα κριτήρια κατάταξης

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ