MLS

ΗΠΑ: Οι δύο "τρελοί" νέοι κανονισμοί για τραυματισμό και αποβολή

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση στο MLS
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση στο MLS @ 2022 ALEX GALLARDO / AP IMAGES

Το MLS εισήγαγε δύο νέους κανονισμούς μέχρι το τέλος της χρονιάς στο MLS Next Pro, αναφορικά με τους παίκτες που λαμβάνουν πρώτες βοήθειες εκτός γηπέδου, αλλά και αυτούς που τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα.

Το MLS προχώρησε σε μια καινοτομία, καθώς θεσμοθέτησε δύο νέους κανονισμούς στο MLS Next Pro που αποτελεί χαμηλότερη βαθμίδα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, αναφορικά με τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών, που λαμβάνουν πρώτες βοήθειες εκτός γηπέδου, αλλά και την τιμωρία για την κόκκινη κάρτα.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε επίσημα η αμερικανική λίγκα, εάν ένας παίκτης μένει στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα άνω των 15 δευτερολέπτων, τότε το ιατρικό επιτελείο μπαίνει άμεσα στο γήπεδο για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Όταν βγει ο παίκτης από το γήπεδο, θα λαμβάνει τη φροντίδα του ιατρικού επιτελείου και θα μπορεί να επιστρέψει στο γήπεδο μίνιμουμ μετά από τρία λεπτά. Όπως εξηγεί η λίγκα στην ανακοίνωσή της, ο λόγος είναι για να αποτρέψει τους ποδοσφαιριστές από το να "προσποιούνται" για τη σοβαρότητα του τραυματισμού και να κάνουν καθυστέρηση.

Για την τιμωρία της κόκκινης κάρτας, αποφασίστηκε η ποινή μιας αγωνιστικής με την οποία τιμωρούνται οι παίκτες, να την εκτίουν στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον ίδιο αντίπαλο και όχι στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας.

Οι κανονισμοί τίθενται άμεσα σε ισχύ και θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, όταν και θα επανεξεταστούν για το αν "βοήθησαν" στην εξέλιξη του αθλήματος.

TAGS MLS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ