ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίτσελ ο "εκλεκτός" του Μαρινάκη

Μίτσελ ο "εκλεκτός" του Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε επιλέξει από την αρχή τον Μίτσελ για να διαδεχθεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ποιοι ήταν οι άλλοι τέσσερις βασικοί υποψήφιοι.

Το καλοκαίρι του 2012 ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να βγει στην αγορά προς αναζήτηση προπονητή στη θέση του Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την απόφαση του τελευταίου να φύγει για δεύτερη φορά από τον Ολυμπιακό.

Το RedPlanet.gr αποκαλύπτει τα πέντε επικρατέστερα ονόματα για τη διαδοχή του Βαλβέρδε πριν οι "ερυθρόλευκοι" καταλήξουν στην περίπτωση του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Αποκαλύπτεται πως ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ ήταν από την αρχή ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού. Και προσωπική επιλογή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη. Όμως ο παλαίμαχος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε επιλέξει να παραμείνει στη Σεβίλλη, λέγοντας "όχι" στους "ερυθρόλευκους".

Επόμενος στόχος ήταν ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, προπονητής της Εσπανιόλ. Οι οικονομικές απαιτήσεις του Αργεντινού κρίθηκαν απαγορευτικές για τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια ο Ποκετίνο απολύθηκε από το σύλλογο της Βαρκελώνης και κάθεται πλέον με μεγάλη επιτυχία στον πάγκο της Σαουθάμπτον.

Τρίτος στη λίστα ήταν ο Μίροσλαβ Ντζούκιτς, ο διάδοχος του Βαλβέρδε φέτος στη Βαλένθια. Ωστόσο ο Σέρβος κρίθηκε άπειρος για να καθίσει στη θέση του Βαλβέρδε, ενώ και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς δεν ήθελε να χρεωθεί το ρίσκο της επιλογής, μιας και είναι συμπατριώτες και γνώριμοι. Ο Ντζούκιτς συνέχισε στη Βαγιαδολίδ και σήμερα παλεύει για την παραμονή του στο "Μεστάγια".

Οι δύο τελευταίοι στη λίστα προέρχονταν από την Πορτογαλία. Ο Ντομίνγκος Πασιένσια ήρθε στην Ελλάδα για να διαπραγματευθεί με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό. Ωστόσο ο Πορτογάλος προέβαλε συνεχώς νέες απαιτήσεις σε κάθε συζήτηση του με τους "ερυθρόλευκους". Οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Τελικά ο Πασιένσια βρήκε πήγε στη Γαλικία και στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στα τέλη του 2012 και δύο μήνες μετά, έφυγε από την ομάδα. Ακολούθησε η διετής παραμονή στην Μπράγκα και τίποτα άλλο.

Και έτσι μετά το "αρχικό" όχι του Μίτσελ ο Ολυμπιακός κατέληξε στην περίπτωση του Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και η τύχη ήθελε τον Μίτσελ να είναι ελεύθερος μετά τη δική του απόλυση από τη Σεβίλλη.

Έτσι οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν. Ο Μίτσελ είναι πιστός στις ομάδες του και εκείνο το καλοκαίρι που είπε "όχι" στον Ολυμπιακό, είχε προχωρήσει στην επέκταση του συμβολαίου του με τη Σεβίλλη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ