ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αποκαλυπτικός ο Ισά για τα θέματα του Ολυμπιακού

Αποκαλυπτικός ο Ισά για τα θέματα του Ολυμπιακού
Ισά INTIME SPORTS

Ο Πιερ Ισά συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Διαβάστε για την προσμονή για την επιστροφή του Αβραάμ, την πίστη για τον Σάμαρη, την ενσωμάτωση των Εντινγκά - Γιαταμπαρέ, και τα μεταγραφικά σήριαλ του καλοκαιριού, τα οποία δεν τελεσφόρησαν.

Το μεσημέρι της Τρίτης (24/9), ο Πιέρ Ισά είχε την πρώτη του γνωριμία με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ. Σε χαλαρή ατμόσφαιρα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός για θέματα της ομάδας.

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης και το RedPlanet.gr ήταν εκεί.

Σαφώς μία συζήτηση περίπου 75 λεπτών, η οποία έγινε σε χαλαρή διάθεση, δεν μπορεί να αποτυπωθεί απόλυτα σε ένα κείμενο. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τις απόψεις του Πιέρ Ισά ήταν δεδομένο σε αυτήν την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Το ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής: σε καμία περίπτωση ο Νοτιοαφρικανός δεν θέλησε να παρέμβει στο έργο του προπονητή, καθώς ο Μίτσελ είναι εκείνος που αποφασίζει για το ποιος παίζει και πού. Απλά, εξέφρασε τη γνώμη του σε κάποιες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού στάθηκε στο πόσο δύσκολο είναι να χτιστεί μία ομάδα ουσιαστικά από την αρχή, όπως έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Επισήμανε πως ο σύλλογος επιχειρεί να δημιουργήσει μία ισχυρή βάση από εδώ και στο εξής. Αποκτήθηκαν αξιόλογοι παίκτες, που πάνω από όλα ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα της κρίσης. Στάθηκε στις λύσεις που έχει πλέον αγωνιστικά η ομάδα, με δύο παίκτες σε κάθε θέση. Άλλωστε, αυτός ήταν ο στόχος των διοικούντων. Να χτίσουν ένα σύνολο με πολλές επιλογές και πληρέστατο σε όλες τις γραμμές. Ο κ. Ισά εξέφρασε την πίστη του στο υπάρχον ρόστερ, το οποίο χαρακτήρισε ανταγωνιστικό, με έντονο συναγωνισμό σε όλες τις θέσεις της εντεκάδας.

Ο 38άχρονος στάθηκε στη σημαντική επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην ενεργό δράση. Άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο πιστεύουν στον αρχηγό, μα πάνω από όλα τον εκτιμούν ως άνθρωπο και ως επαγγελματία, αναγνωρίζοντας πως είναι ένα πολύτιμο μέλος στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Με την επιστροφή του Αβραάμ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο διάστημα με ένα πρόβλημα στον αστράγαλο, οι λύσεις στην άμυνα αυξάνονται και αναζητείται πλέον σταθερότητα στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Όπως τόνισε, ο Αβραάμ είναι σημαντικός τόσο αγωνιστικά όσο και στα αποδυτήρια της ομάδας.

Ο Πιέρ Ισά ρωτήθηκε για ορισμένες μεταγραφικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Υπογράμμισε πως ο αρχικός στόχος ήταν οι περισσότερες προσθήκες να πραγματοποιηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί το στάδιο της προετοιμασίας. Από εκεί και πέρα, σε ένα μεταγραφικό παζάρι διάρκειας τριών μηνών είναι δεδομένο πως θα προκύψουν ευκαιρίες προς το τέλος του Αυγούστου, καθώς ειδικά τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου γίνεται ένας μικρός χαμός σε όλη την Ευρώπη. Θυμίζουμε πως οι Ντελβέν Εντινγκά και Σαμπού Γιαταμπαρέ αποκτήθηκαν στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Ο Πιέρ Ισά τόνισε πως στην ομάδα δεν βιάστηκαν να ενσωματώσουν τους δύο Αφρικανούς. Σιγά - σιγά θα βρουν τη θέση τους στην αρχική εντεκάδα, παίρνοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής, και υπάρχει η βεβαιότητα πως θα βοηθήσουν.

Ο Εντινγκά είναι καθαρόαιμος αμυντικός και για εκεί προορίζεται, ενώ για τον Γιαταμπαρέ επισήμανε πως μπορεί να παίξει και ως δεξιός εξτρέμ, όπως έκανε αρκετές φορές με την προηγούμενη ομάδα του την Μπαστιά, αλλά αποκτήθηκε για "box-to-box" μέσος, καθώς αυτή είναι η φυσική του θέση. Ως γενική φιλοσοφία, ο κ. Ισά υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστές που ήθελαν να έρθουν στον Ολυμπιακό. Και αυτοί οι παίκτες από την πρώτη στιγμή ένιωσαν ζεστασιά στο ερυθρόλευκο περιβάλλον και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, συμπλήρωσε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα δεν ψάχνεται μεταγραφικά, ενώ για τον Ρομπέρτο, ο οποίος είναι δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση. Το επόμενο καλοκαίρι θα διαπιστώσουμε αν είναι εφικτό να ανανεωθεί ο δανεισμός του Ισπανού τερματοφύλακα. Ωστόσο, είναι πολύ πρόωρο να πούμε από τώρα το οτιδήποτε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για τον Βάις, έγινε λόγος πως ο Ολυμπιακός δούλευε τη συγκεκριμένη μεταγραφή πολλούς μήνες πριν. Ο Σλοβάκος εξτρέμ είχε πολλές προτάσεις στα χέρια του, αλλά οι ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν την υπογραφή του 24άχρονου μεσοεπιθετικού για τα επόμενα τρία χρόνια με συντονισμένες ενέργειες. Κουβέντα έγινε και για τον "Τσόρι" Ντομίνγκες, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά η κανονική του θέση είναι αυτή του δεύτερου κυνηγού. Έγινε πολύς λόγος για το περιβόητο "δεκάρι", αλλά υπογραμμίστηκε πως η ομάδα δεν παίζει με καθαρό οργανωτή στο παιχνίδι της. Με κλασικό μπαλαδόρο, εννοούμε.

Στήριξη και πίστη στον Σάμαρη

Ο Ανδρέας Σάμαρης βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για λάθη που έκανε στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα με την Παρί Σεν-Ζερμέν. Βέβαια, λίγοι στάθηκαν στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μέχρι και άνθρωποι της Πρωταθλήτριας Γαλλίας έδειξαν ενδιαφέρον για τον παίκτη με τον αριθμό 14 στην πλάτη. Ο κ. Ισά επισήμανε πως παίκτες με ταλέντο και σε νεαρή ηλικία δεν πρέπει να κρίνονται τόσο αυστηρά, αλλά σε βάθος χρόνου. Στον Ολυμπιακό εκτιμούν γενικότερα τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του Έλληνα μέσου. Αγωνιστικά, ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας υπογράμμισε πως ο Σάμαρης μπορεί να συνυπάρξει με τον Εντινγκά στη μεσαία γραμμή. Γιατί όχι και στη θέση του καθαρόαιμου αμυντικού μέσου. Είναι ποδοσφαιριστής που παίζει με το κεφάλι ψηλά, ειπώθηκε χαρακτηριστικά για τον 24άχρονο χαφ, ο οποίος ενδέχεται πολύ σύντομα να χτυπήσει την πόρτα και της Εθνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός πιστεύει πολύ τον Σάμαρη και θέλει να αναδείξει ακόμα περισσότερο το ταλέντο του.

Σε ό,τι αφορά το αρνητικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Champions League, ο κ. Ισά στάθηκε στην πολύ καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα, κάλλιστα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι 2-1 υπέρ των Πρωταθλητών Ελλάδας και όχι ισόπαλο (1-1). Στην επανάληψη, όπως είπε, ήταν φυσιολογικό η Παρί να πιέσει περισσότερο, αλλά υποστήριξε πως δεν έκανε κλασική ευκαιρία μέσα από οργανωμένο ποδόσφαιρο, πλην της φάσης του Λαβέτσι, κατά την οποία ο Ιμπραχίμοβιτς δεν κατάφερε να βρει την μπάλα εντός περιοχής. Οι Γάλλοι σκόραραν με τρεις στημένες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο και ο Νοτιοαφρικανός τόνισε πως στο κορυφαίο επίπεδο του Champions League οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, και σε αυτές πρέπει να δουλέψουν οι ερυθρόλευκοι. Ωστόσο, ο κ. Ισά κρατάει πως στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι άκρως ανταγωνιστικός κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Παράλληλα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ομάδας. Μέχρι και οι άνθρωποι της Παρί, από τους παίκτες μέχρι τον πρόεδρο, υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του ερυθρόλευκου λαού. Όσο για το ευρωπαϊκό ματς που ακολουθεί με την Άντερλεχτ, εκφράστηκε η αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ γίνεται τεράστια προσπάθεια από το επιτελείο της ομάδας για να είναι έτοιμοι οι τραυματίες Φουστέρ, Μπονγκ και Σαλίνο. Για τον Μασάντο, ο κ. Ισά τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν τυχεροί, καθώς υπήρχε φόβος για σοβαρό τραυματισμό του Πορτογάλου μέσου. Ευτυχώς, όμως, δεν πειράχθηκε ο χιαστός στο δεξί γόνατο και ο 27άχρονος . Σε 15 ημέρες, ο Μασάντο θα αρχίσει ξανά να προπονείται κανονικά.

Τι ειπώθηκε για τα μεταγραφικά σήριαλ του καλοκαιριού

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε σε μία σειρά κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις που κέντρισαν το ερυθρόλευκο ενδιαφέρον κατά την περίοδο του καλοκαιριού και τις όποιες ξεκαθάρισε ο Πιέρ Ισά.

Για το σήριαλ με τον Μοργκάν Αμαλφιτανό, ο οποίος την ύστατη ώρα πήγε ως δανεικός στη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι μπορούσε για να αποκτήσει τον Γάλλο μεσοεπιθετικό, αλλά συνάντησε... τείχος! Αρχικά, ο ίδιος ο παίκτης και η σύζυγός του δεν ήταν θετικοί στο να έρθουν στη χώρα μας. Όταν κάμφθηκαν οι όποιες αντιρρήσεις του ποδοσφαιριστή, ήταν η σειρά της Μαρσέιγ να αλλάξει διαρκώς τις απαιτήσεις της. Ο Ολυμπιακός ούτε μπορούσε να παίξει τα παιχνίδια των Μασσαλών ούτε να περιμένει άλλο. Για αυτό και στράφηκε σε άλλες λύσεις.

Για τον Γιοάν Μολό υπογραμμίστηκε πως η Νανσί ζητούσε τον ουρανό με τα άστρα και είδαμε πως ο Γάλλος μεσοεπιθετικός κατέληξε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου πάλι στη Σεντ Ετιέν ως δανεικός, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε, όπως φάνηκε, να δώσει τέσσερα και πέντε εκατομμύρια ευρώ στη Νανσί για τον παίκτη. Έτσι, ο Ολυμπιακός στράφηκε στην περίπτωση του Τζόελ Κάμπελ. Για τον Βάλτερ Γκαργκάνο, το ετήσιο κασέ του ήταν μακριά από τα ερυθρόλευκα οικονομικά δεδομένα. Όσο για τον Μοχάμεντ Σισοκό, το πρόβλημα ήταν... διπλό. Ο αμυντικός μέσος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν-Ζερμέν, ζητούσε πολλά χρήματα, αλλά ουσιαστικά ο Ολυμπιακός ήταν διστακτικός λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπιζε στο παρελθόν ο ποδοσφαιριστής. Ο σύλλογος δεν ήταν σίγουρος ότι άξιζε αυτό το ρίσκο εξαιτίας του ιατρικού ιστορικού του 28άχρονου ποδοσφαιριστή.

Παράλληλα, εκφράστηκε επίσημα η πίστη στις δυνατότητες του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος μπορεί να βρέθηκε κοντά στην έξοδο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: " ... ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πουλάει όλους τους παίκτες του". Η Μπεσίκτας ήθελε τον Ελληνογερμανό, αλλά εισέπραξε αρκετές αρνητικές απαντήσεις, καθώς και οι προσφορές δεν κάλυπταν τον Ολυμπιακό, αλλά και η ερυθρόλευκη ΠΑΕ δεν ήθελε να... ξεπουλήσει όσο - όσο. Ο Πιέρ Ισά, βέβαια, διευκρίνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει και να αγοράζει και να πουλάει, αλλά μόνο στη σωστή τιμή. Στις περιπτώσεις των Λιούμπομιρ Φέισα και Γιάννη Φετφατζίδη, ο σύλλογος δέχθηκε προτάσεις που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Όσο για τον "Φέτφα", τονίστηκε πως είναι και ένα παράδειγμα για τους νέους παίκτες της ομάδας. Ο "Φέτφα" προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και στα 23 του πήρε μεταγραφή στην Ιταλία, έστω και σε ομάδα του επιπέδου της Τζένοα. Στόχος, όπως τον οριοθέτησε ο κ. Ισά, είναι τα επόμενα χρόνια και άλλοι Έλληνες παίκτες από την ομάδα Νέων να γίνουν επαγγελματίες και να δοκιμάσουν την τύχη τους στην πρώτη ομάδα.

Τέλος, για τους δύο Αλγερινούς που αποχώρησαν κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, τους Αμπντούν και Τζεμπούρ, ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση του πρώτου, ο Τζαμέλ δέχθηκε μία πρόταση που δεν μπορούσε να πει "όχι", ενώ για τον Ράφικ, είπε πως έψαχνε για μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Έστω, βέβαια, κι αν δεν βρήκε αυτό που ήθελε, καθώς κατέληξε ως δανεικός στη Σίβασπορ. Παράλληλα, ο παράγοντας του Ολυμπιακού τόνισε πως είναι σημαντικό για όποιον παίκτη έρχεται και φεύγει κάποια στιγμή από την ομάδα, να μιλάει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί για τον πειραϊκό σύλλογο με κολακευτικά λόγια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος πήγε στη Μέλμπουρν Βίκτορι, και στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό για όλα όσα του προσέφερε.

"Είμαστε δίπλα στον Μίτσελ"

Σε ό,τι αφορά τον Μίτσελ, ο Νοτιοαφρικανός αθλητικός διευθυντής επισήμανε πως υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο στον Ολυμπιακό που στηρίζει τον Ισπανό προπονητή. " Είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Κριστιάν Καρεμπέ στη Γαλλία, στις οποίες φέρεται να είπε πως ο Ολυμπιακός έψαχνε προπονητή στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χωρίς να βρει κάποιον που να έχει όλο το "πακέτο", υπήρξε ξεκάθαρη διάψευση. " Επειδή ξέρω τον Κριστιάν και ως άνθρωπο και ως χαρακτήρα και ως επαγγελματία, αποκλείεται να είπε κάτι τέτοιο", επισήμανε σχετικά ο κ. Ισά.

Για τον Μιγκέλ Τόρες, υπογραμμίστηκε πως συνεχίζει τη δουλειά για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και μέσα στις επόμενες δέκα ήμερες αναμένεται να μπει με την υπόλοιπη ομάδα. Όπως επισημάνθηκε, κανένας δεν θέλει να πιέσει τον Ισπανό αμυντικό, όπως και γενικότερα κανέναν ποδοσφαιριστή, για να επιστρέψει νωρίτερα στην αγωνιστική δράση. Η αποθεραπεία πρέπει να γίνεται ομαλά και χωρίς ρίσκο.

Στην περίπτωση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, ο οποίος έχει παίξει μόλις 14 λεπτά με την Άουγκσμπουργκ τη φετινή σεζόν, ειπώθηκε πως η περίπτωσή του θα επανεξεταστεί τον Γενάρη, καθώς παραχωρήθηκε δανεικός στη γερμανική ομάδα για να παίζει και όχι για να... κάθεται.

Τέλος, να σημειώσουμε πως εντός των προσεχών ημερών ο Ολυμπιακός αναμένεται να επισημοποιήσει τη συμφωνία του με την UNICEF για τη χορηγία στο μπροστινό μέρος της φανέλας. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας θα πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για την επίτευξη της συμφωνίας με την οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ