ΑΕΚ

Μητρόπουλος το "πίτ-μπουλ"

Μητρόπουλος το "πίτ-μπουλ"
INTIME SPORTS

Ο ποδοσφαιριστής που μεταμόρφωσε τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και έκανε όλους γύρω του να φαίνονται καλύτεροι είναι ένα πραγματικό καθαρόαιμο. Ο Παύλος Μητρόπουλος συνεχίζει να "δαγκώνει" τους αντιπάλους του.

Αν η προσθήκη του Αντώνη Πετρόπουλου έδωσε στην ΑΕΚ επιθετική ισχύ και τρία σημαντικότατα γκολ, εκείνη του Παύλου Μητρόπουλου της προσέφερε εξίσου σημαντικά οφέλη.

Εντάξει, ο δυναμικός μέσος της Ένωσης δεν έχει καταφέρει να σκοράρει (ακόμη), έστω και αν στο ματς με τον Πανιώνιο έφτασε κοντά στο γκολ σε μία-δυο περιπτώσεις, ωστόσο η παρουσία του έχει μεταμορφώσει τη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Ο Μητρόπουλος είναι ο ορισμός του αμυντικού χαφ. Ο Έβαντ Λίνεν έχει επιλέξει να του αναθέσει τη θέση του «κόφτη» στο 4-4-2 με τον σχηματισμό ρόμβου στο χώρο του κέντρου και εκείνος τον έχει δικαιώσει απόλυτα.

Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού Βόλου και του Παναιτωλικού, ως πραγματικό «καθαρόαιμο», «καταπίνει» άφθονα χιλιόμετρα σε κάθε ματς της Ένωσης, όπως και σε αυτό με τον Πανιώνιο, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των αντίπαλων μεσοεπιθετικών και επιθετικών.

Μπαίνει με δύναμη και αποφασιστικότητα σε όλες τις φάσεις και δεν φοβάται να κάνει ακόμη και φάουλ, όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Βγαίνει πάντα πρώτος στη μπάλα και επιτρέπει στους υπόλοιπους χαφ της ομάδας να ασχοληθούν περισσότερο με το οργανωτικό κομμάτι.

Όχι πως εκείνος μένει αμέτοχος σε αυτόν τον τομέα… Το «πιτ-μπουλ» της ΑΕΚ συμμετέχει και στην επιθετική της ανάπτυξη, αφού τροφοδοτεί σωστά τους συμπαίκτες του με κοντινές ή και με μακρινές μπαλιές. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα ώστε να ξεκινήσει σωστά η επίθεση του Δικεφάλου.

Γενικά, είναι ο παίκτης που προσφέρει σιγουριά σε όλη την ομάδα. Είναι ο παίκτης που χρειαζόταν στη μεσαία γραμμή, δεδομένου πως τα υπόλοιπα αμυντικά χαφ είναι πιο… σοφτ (Κορδέρο, Φέτσης, Ρίκκα). Είναι ο παίκτης που κάνει τους αντίπαλους να ανησυχούν και να το σκέφτονται καλά πριν επιχειρήσουν να πλησιάσουν στα λημέρια του, αφού με την επιβλητική του παρουσία είναι σαν να τους λέει: « Ελάτε να σας δαγκώσω».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ