ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μιλούν με Μπλένχιο, κοιτούν Μέϊρα

Μιλούν με Μπλένχιο, κοιτούν Μέϊρα
Μέιρα

Οι "πράσινοι" θέλουν να κλείσουν το θέμα αμυντικού και μιλούν με Μπλένχιο ενώ κοιτούν και τον Μέϊρα

Τα τυπικά απομένουν για την απόκτηση του Χουάν Κάρλος Μπλένχιο από τον Παναθηναϊκό αφού πληροφορίες κάνουν λόγο για προφορική συμφωνία με την Τίγκρε για την παραχώρηση του.
Το μόνο που φαίνεται να απομένει είναι η θετική απάντηση του 28χρονου κεντρικού αμυντικού, που φέρεται να μην έχει πρόβλημα για την μετακομισή του στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο άσος της Τίγκρε αποτελεί εισήγηση του Χουάν Ραμόν Ρότσα και οι διοικούντες έχουν προτείνει στον ποδοσφαιριστή συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και εφόσον συμφωνήσει θα αφιχθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Σενάρια και για Μέιρα

Αλλη μια πρόταση που εξετάζουν άμεσα στον Παναθηναϊκό είναι του Φερνάντο Μέιρα. Ο 30χρονος αμυντικός της Στουτγκάρδης με τον οποίο οι διοικούντες ήδη έχουν έρθει σε επαφή, αγωνίστηκε πέρσι σε 28 αγώνες ενώ έπαιξε και στους 6 αγώνες που έδωσε η γερμανική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλα τον είδαμε το καλοκαίρι στα γήπεδα της Αυστρίας και Ελβετίας αφού είχε χρόνο συμμετοχής στο περασμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε πέντε αναμετρήσεις.

Ιβανσιτς: "Κάθε ομάδα που έρχεται στο ΟΑΚΑ, να τρέμει"

Για την νέα χρονιά και την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, την επιστροφή στο ΟΑΚΑ που θα πρέπει να φοβούνται οι αντίπαλοι αλλά και την άφιξη του Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ από την Αυστρία, ο Αντρέας Ιβανσιτς.

- Αντρέας, ποια είναι η άποψή σου για το επίπεδο των νέων παικτών. Θα είστε καλύτεροι από πέρυσι;

«Πάντα το πιστεύω αυτό. Διότι κάθε παίκτης, ακόμα κι αυτοί που ήταν ήδη στην ομάδα, βελτιώνονται και γίνονται καλύτεροι. Δεν ξέρω ακόμα, αλλά νομίζω ότι θα έχουμε πάλι πολλή ποιότητα στον Παναθηναϊκό. Μεγάλη ομάδα, πλούσιο ρόστερ, πολλοί και καλοί ποδοσφαιριστές, ώστε να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά και να πετύχουμε τους στόχους μας, που είναι γνωστοί και ίδιοι κάθε χρόνο».

- Υπέγραψες νέο συμβόλαιο με την ομάδα. Είσαι παίκτης του Παναθηναϊκού πλέον. Τι περιμένεις για την ομάδα, η οποία έχει νέα διοίκηση και διαθέτει περισσότερα χρήματα;

«Είδα ήδη πολλές αλλαγές. Για μένα, όμως, τίποτα δεν άλλαξε. Θέλω να παίξω καλό ποδόσφαιρο και να τα δώσω όλα για τον Παναθηναϊκό και για τη δική μου απόδοση γενικά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Για την ομάδα πιστεύω ότι όλα θα είναι καλύτερα».

- Ο Παναθηναϊκός θα παίζει στο ΟΑΚΑ τη νέα σεζόν με την υποστήριξη πολλών οπαδών του. Είναι καλύτερο για σας τους παίκτες;

«Είναι πάντα ωραίο να έχεις πολλούς οπαδούς που σε υποστηρίζουν. Από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο. Είναι πολύ σημαντικό. Θα είναι ωραίο να έχουμε κοντά μας πολλούς οπαδούς, διότι είναι ο δωδέκατος παίκτης. Κάθε ομάδα που έρχεται στο ΟΑΚΑ, να τρέμει. Αυτό θέλουμε όλοι μας. Αν παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, τότε θα έρχεται στο γήπεδο και αρκετός κόσμος. Εξαρτάται και από τη δική μας απόδοση».

- Φέτος ο Παναθηναϊκός έχει την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι να περιμένουμε από την ομάδα;

«Το 100%. Γιατί είναι απαραίτητο να παίξουμε στο 100%. Κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί ότι αυτά τα παιχνίδια θα είναι εύκολα. Θα είναι δύσκολοι αγώνες. Ο προπονητής μας κάθε μέρα απαιτεί να μην πιστέψει κανείς μας ότι θα έχουμε εύκολη δουλειά. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε καλά και αυτό κάνουμε κάθε μέρα εδώ στο Ιρντνινγκ. Δουλεύουμε για το πρώτο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε αν όχι στο κορυφαίο επίπεδο, έστω σε ένα υψηλό επίπεδο για να νικήσουμε τον αντίπαλό μας».

- Το πρωτάθλημα ξεκινάει με ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ…

«Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις ντέρμπι στην αρχή της σεζόν. Γιατί δεν ξέρεις σε ποιο επίπεδο είσαι. Ποια είναι η κατάστασή σου. Το καλό είναι ότι έχουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε έχουμε κάποια παιχνίδια πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά σημαντικά ματς. Για μένα είναι ίσως πιο σημαντικά σε σχέση με την ΑΕΚ, διότι θέλουμε να κερδίσουμε τους τέσσερις αγώνες των προκριματικών και να μπούμε στους ομίλους. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας τώρα και μετά θα συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

- Εχεις καλή παράδοση με την ΑΕΚ. Σκοράρεις πολλά γκολ. Να περιμένουμε το ίδιο;

«(Γέλια). Ελπίζω. Είναι διαφορετικό παιχνίδι και διαφορετική σεζόν. Ηταν ωραία όταν τους κερδίσαμε στο τελευταίο εντός έδρας ματς, ειδικά με εκείνη την καλή ατμόσφαιρα. Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, σημειώσαμε εκπληκτικά γκολ. Ηταν φανταστικό συναίσθημα και ελπίζω ότι αυτό το συναίσθημα θα το έχουμε πολλές φορές με τους οπαδούς μας στη συνέχεια».

- Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα μπει από Δευτέρα πιθανότατα στις προπονήσεις της ομάδας. Η άποψή σου γι' αυτόν;

«Δεν χρειάζεται να συζητάμε για την ποιότητά του. Την έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι φανταστικός παίκτης και ελπίζω ότι θα μας βοηθήσει. Ελπίζω ότι θα βοηθήσει όλους τους παίκτες γύρω του με την εμπειρία και τις ικανότητές του. Πιστεύω με τέτοιου είδους παίκτες παίρνουμε μεγάλη βοήθεια και βελτιώνεται η εμφάνισή μας».

- Βλέπουμε ότι ο προπονητής δίνει έμφαση στα παιχνίδια κατοχής και ότι είναι πολύ κουραστικό αυτό…

«Είμαστε κουρασμένοι κι αυτό είναι φυσιολογικό. Προπονούμαστε πολύ και με υψηλή ποιότητα. Αν η αντίπαλη ομάδα έχει την μπάλα και την κρατάει καλά, τότε πρέπει να τρέξεις πολύ για να πάρεις εσύ την κατοχή της μπάλας. Οπότε αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Αλλά αυτό είναι ένα σημάδι ότι ο καθένας βελτιώνει έτσι την απόδοσή του. Πιστεύω ότι έχουμε βελτιωθεί πολύ τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στην κατοχή της μπάλας και στο να παίζουμε απλό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι που θέλει και ο προπονητής».

- Βλέπεις διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

«Νομίζω ότι η προετοιμασία είναι πάντα σκληρή. Φυσικά είναι διαφορετικές ασκήσεις. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, τη δική του προπόνηση, τη δική του εμπειρία. Αυτή τη σεζόν θα κάνουμε πολλά με την μπάλα. Είναι ωραία να δουλεύεις με την μπάλα, παρά χωρίς αυτήν».
















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ