ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Η ιστορία του 18χρονου Πιόλι που μπήκε σε ένα αμάξι για να πάει στην Ίντερ και κατέληξε στην Γιουβέντους

Μίλαν: Η ιστορία του 18χρονου Πιόλι που μπήκε σε ένα αμάξι για να πάει στην Ίντερ και κατέληξε στην Γιουβέντους
@2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, έχει να επιδείξει ένα μοναδικό background αφού όταν ήταν ποδοσφαιριστής είχε αγάπη για την Ίντερ, στην οποία όμως δεν έπαιξε ποτέ αφού τον άρπαξε με κινηματογραφικό τρόπο η... Γιουβέντους. Διαβάστε το story.

Ο Στέφανο Πιόλι έφτασε στην ποδοσφαιρική Γη της Επαγγελίας πριν από μερικούς μήνες πανηγυρίζοντας το πρώτο σκουντέτο της προπονητικής καριέρας του με την Μίλαν και φέτος φιλοδοξεί για να κάνει το ριπίτ με τους ροσονέρι, σε μία σεζόν που βρίσκει πολλές ομάδες να έχουν μπει δυναμικά στην μάχη της κατάκτησης του τίτλου της Serie A.

Το απόγευμα του Σαββάτου (08/10, 19:00, COSMOTE SPORT 3 HD, LIVE από SPORT24) οι πρωταθλητές Ιταλίας δίνουν ένα κομβικό ματς στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο την κορυφή υποδεχόμενοι την Γιουβέντους και η "Gazzetta dello Sport" φρόντισε να προσεγγίσει ανθρωποκεντρικά το εν λόγω ντέρμπι φωτίζοντας μία ιστορία που είναι άγνωστη σε πολύ κόσμο.

Σε αυτή πρωταγωνιστεί ο Πιόλι, με τον 56χρονο προπονητή των ροσονέρι να κοντράρεται στο "Σαν Σίρο" με την Γιουβέντους, τη μοναδική ομάδα εκ των τριών παραδοσιακών δυνάμεων του calcio στην οποία έπαιξε ως ποδοσφαιριστής και η οποία τον είχε "πληγώσει" σε πολύ νεαρή ηλικία, όταν του στέρησε το όνειρο να φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του... Ίντερ.

"Ο Πιόλι ήταν ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους αμυντικούς στη δεκαετία του '80 ενώ είχε σκοράρει το 1984 το νικητήριο γκολ σε αγώνα της Serie D μεταξύ της Πάρμα και της Σανρέμο που είχε βοηθήσει τους ντουκάλι να κερδίσουν την άνοδο στην Serie C1.

Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς η Πάρμα είχε συμφωνήσει να πουλήσει τον Πιόλι στην Ίντερ, αλλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Μιλάνο, ο νυν προπονητής της Μίλαν ενημερώθηκε πως ο προορισμός θα άλλαζε και θα πήγαινε στην Γιουβέντους", αναφέρει η "Gazzetta dello Sport" σε σχετικό θέμα-ρετρό που έκανε για τον Στέφανο Πιόλι, για να δώσει στη συνέχεια όλο το ζουμερό ρεπορτάζ εκείνης της τρελής ιστορίας:

"Οι Τζοβάνι Τραπατόνι και Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι ήθελαν πολύ τον Πιόλι και έκαναν καλύτερη προσφορά στην Πάρμα, αφήνοντας τον παίκτη απογοητευμένο αφού είχε ονειρευτεί να παίξει στην Ίντερ, όντας οπαδός των νερατζούρι εκείνη την εποχή.

Την ημέρα που ο Πιόλι άφησε την Πάρμα για να πάει στην Ίντερ, ταξίδεψε με κατεύθυνση το Μιλάνο με αμάξι στο οποίο ήταν μαζί του ο πατέρας του Πασκουαλίνο και ο αθλητικός διευθυντής της Πάρμα, Ρικάρντο Σολιάνο.

Ο τελευταίος σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο κοντά στην Φιορεντσουόλα, λέγοντας πως χρειαζόταν να κάνει ένα τηλεφώνημα. Όταν επέστρεψε στο αμάξι από τον τηλεφωνικό θάλαμο, είχε ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη του και ενημέρωσε την οικογένεια των Πιόλι πως η Γιουβέντους είχε προσφέρει στην Πάρμα σχεδόν 1 δισεκατομμύριο λίρες (996 εκατομμύρια λίρες για την ακρίβεια) οπότε θα άλλαζε ο προορισμός.

Ο Πιόλι και οι πατέρας του ήταν τόσο στενοχωρημένοι που καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού προς το Τορίνο δεν έβγαλαν λέξη, παρόλα αυτά ο νυν προπονητής της Μίλαν έπαιξε για τρία χρόνια στο Τορίνο και μοιράστηκε τα αποδυτήρια της Γιουβέντους με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες εκείνης της εποχής όπως οι Πάολο Ρόσι και Μισέλ Πλατινί", αναφέρει το εν λόγω μέσο.

Σημειώνεται πως ο νυν προπονητής της Μίλαν όχι μόνο αγωνίστηκε για τρία χρόνια με την ασπρόμαυρη φανέλα αλλά κέρδισε τέσσερις τίτλους με την βέκια σινιόρα: πρωτάθλημα Ιταλίας, Κύπελλο Πρωταθλητριών, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Διηπειρωτικό Κύπελλο.

TAGS ΜΙΛΑΝ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ