SERIE A

Μίλαν - Γιουβέντους 0-0: Απογοητευτική ισοπαλία και για τους δύο

Ο Πάουλο Ντιμπάλα με τη φανέλα της Γιουβέντους σε ντέρμπι της Serie A κόντρα στην Μίλαν στο Σαν Σίρο | 23 Ιανουαρίου 2022
Ο Πάουλο Ντιμπάλα με τη φανέλα της Γιουβέντους σε ντέρμπι της Serie A κόντρα στην Μίλαν στο Σαν Σίρο | 23 Ιανουαρίου 2022 @2022 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Σε ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι που κούρασε θεατές και τηλεθεατές, Μίλαν και Γιουβέντους κόλλησαν στο 0-0 στο Σαν Σίρο και αμφότερες έμειναν πίσω στους στόχους που έχουν θέσει για τη φετινή σεζόν.

Ισορροπία τρόμου στο Σαν Σίρο. Όπως και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο "Allianz Stadium" που δεν είχε νικήτρια (1-1 με τα γκολ των Μοράτα και Ρέμπιτς) έτσι και αυτό του δεύτερου γύρου μεταξύ της Μίλαν και της Γιουβέντους δεν βρήκε κάποια ομάδα να χαμογελάει στο φινάλε, με τις δύο ομάδες να παίρνουν μέρος σε ένα υποτονικό ντέρμπι και να παίρνουν αμφότερες αυτό που δικαιούνταν: μηδέν γκολ, έναν βαθμό και τίποτα περισσότερο.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι δεν μπόρεσε να βρει το τρίποντο-βάλσαμο που έψαχνε για να επουλώσει τις πληγές της μετά την ήττα σοκ εντός έδρας από την Σπέτσια μεσοβδόμαδα και είναι πλέον στο -4 από την πρωτοπόρο Ίντερ με ματς περισσότερο ενώ από την πλευρά της εκείνη του Μάσιμο Αλέγκρι έμεινε μεν αήττητη για 9ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος αλλά απέτυχε να κάνει το προσπέρασμα στην Αταλάντα και να ανέβει στην προνομιούχο 4η θέση του πίνακα της Serie A.

Το ματς

Σε αρκετά χαμηλό τέμπο κύλησε το πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα οι αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι με το σταγονόμετρο. Η Μίλαν είχε ως καλύτερη στιγμή αυτήν του 20ου λεπτού, με τη συνεργασία των Ιμπραχίμοβιτς, Ντίαθ και Λεάο και το σουτ του Πορτογάλου φορ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που ανάγκασε τον Σέσνι να αποκρούσει προς τα πλάγια.

Πέρα από τον Λεάο, οι ροσονέρι απείλησαν και με ένα καλό σουτ του Καλάμπρια που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ η Γιουβέντους είχε μόνο να αντιτάξει δύο σουτ από τους Κουαδράδο και Ντιμπάλα, για να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς ούτε μία τελική στην εστία.

Εκείνη πάντως που είχε μεγαλύτερη απογοήτευση στο φινάλε του πρώτου μέρους ήταν η ομάδα του Στέφανο Πιόλι αφού στο 28ο λεπτό έχασε τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με πρόβλημα τραυματισμού, με τον Σουηδό να αποχωρεί λαβωμένος και τον Ζιρού να παίρνει τη θέση του.

Ούτε πάντως στο δεύτερο μέρος είχαμε αλλαγή σκηνικού, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη που έπαιξαν το ρόλο τους ώστε το θέαμα να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και να απουσιάζουν οι καθαρές ευκαιρίες. Η Γιουβέντους προσπάθησε να απειλήσει αλλά η σκαστή κεφαλιά του Μοράτα στο 51' δεν βρήκε στόχο ενώ η Μίλαν από την πλευρά της πατούσε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν είχε ουσία στην τελικη προσπάθεια.

Οι προσπάθειες των Λεάο (56'), Ερναντέζ (63') και Ζιρού (69') ήταν μεν φιλότιμες αλλά σταμάτησαν πάνω στον Σέσνι που ήταν σε ετοιμότητα ενώ στο 77' ο Σαλεμάκερς επιχείρησε να νικήσει τον Πολωνό διεθνή κίπερ όμως το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια στο 77ο λεπτό.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ναι μεν ήθελαν αμφότερες να κυνηγήσουν το γκολ όμως η κούραση είχε καταβάλλει άπαντες, με τους δύο γκολκίπερ να βγάζουν μάλλον ξεκούραστα τη βραδιά, με την Μίλαν να ολοκληρώνει το ματς με 14 τελικές (4 εντός εστίας) αλλά με ουσιαστικά 1-2 πραγματικά καλές φάσεις και την Γιουβέντους να έχει 8 τελικές και καμία εντός εστίας.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (76' Φλορέντσι), Καλούλου, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κρούνιτς, Μεσίας (61' Σαλεμάκερς), Ντίαθ (61' Μπενασέρ), Λεάο (76' Ρέμπιτς), Ιμπραχίμοβιτς (28' Ζιρού)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντε Σίλιο, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Σάντρο, Κουαδράδο (65' Μπερναρντέσκι), Λοκατέλι (65' Αρτούρ), Μπεντανκούρ (90' Ραμπιό), ΜακΚένι, Μοράτα (74' Κεν), Ντιμπάλα (90 Κουλουσέβσκι)

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Τα highlights

Έμπολι - Ρόμα 2-4

Κάλιαρι - Φιορεντίνα 1-1

Νάπολι - Σαλερνιτάνα 4-1

Λάτσιο - Αταλάντα 0-0

Ίντερ - Βενέτσια 2-1

Τορίνο - Σασουόλο 1-1

Βερόνα - Μπολόνια 2-1

Σπέτσια - Σαμπντόρια 1-0

Τζένοα - Ουντινέζε 0-0

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ