ΜΙΛΑΝ

Η Μίλαν αποχαιρετά Ντοναρούμα και διώχνει Ρομανιόλι, Καλντάρα

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα της Μίλαν σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Ρόμα για τη Serie A 2019-2020 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Κυριακή 28 Ιουνίου 2020
Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα της Μίλαν σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Ρόμα για τη Serie A 2019-2020 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 © 2020 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Ο Πάολο Μαλντίνι επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, την ίδια στιγμή που η Μίλαν ψάχνει να βρει αγοραστές για δύο στόπερ της, τον Αλέσιο Ρομανιόλι και τον Ματία Καλντάρα.

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να σημειωθούν στα μετόπισθεν της Μίλαν τη νέα περίοδο. Ήδη ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν, αφού ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Πάολο Μαλντίνι, επιβεβαίωσε ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και θα αντικατασταθεί από τον Μάικ Μενιάν.

"Ο Ντοναρούμα ήταν ένας πρωταγωνιστής αυτήν τη σεζόν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις παίκτες που αρχίζουν και τελειώνουν την καριέρα τους στην ίδια ομάδα. Οι δρόμοι με τον Τζίτζιο θα χωρίσουν. Μπορώ μόνο να του ευχηθώ τα καλύτερα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μαλντίνι στο κανάλι του συλλόγου στο Twitch.

Οι πιο "φρέσκες" εξελίξεις αφορούν δύο κεντρικούς αμυντικούς τους οποίους οι "ροσονέρι" θα επιχειρήσουν να πουλήσουν το καλοκαίρι. Ο ένας, επίσης εκ των αρχηγών, είναι ο Αλέσιο Ρομανιόλι, ο οποίος φέτος δεν είχε το στάτους βασικού που είχε τις προηγούμενες σεζόν.

Ο Στεφάνο Πιόλι υπολογίζει περισσότερο τον Σίμον Κιερ και τον Φικάγιο Τομόρι, για τον οποίο οι "ροσονέρι" θα δώσουν μάχη ώστε να τον κρατήσουν (αγωνίζεται ως δανεικός απ' την Τσέλσι), με συνέπεια ο Ρομανιόλι να ενημερωθεί την Τετάρτη ότι δεν υπολογίζεται για τη νέα χρονιά και πως πρέπει να βρει ομάδα.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2022 και δύσκολα οι "ροσονέρι" θα καταφέρουν να τον πουλήσουν σε μεγαλύτερη τιμή από τα 25.000.000 ευρώ που δαπάνησαν το 2015 για να τον αγοράσουν από τη Ρόμα. Ρόλο στην επιθυμία να απεμπλακούν από τον Ρομανιόλι ίσως παίζει και το γεγονός ότι εκπροσωπείται από τον Μίνο Ραϊόλα, όπως και ο Ντοναρούμα.

Ο έτερος στόπερ που θα επιδιώξουν να αποχωριστούν θα βρεθεί ξανά στο ρόστερ το καλοκαίρι, αφού μέχρι πρότινος αγωνιζόταν δανεικός στην Αταλάντα. Ο Ματία Καλντάρα, ο οποίος έκανε εκπληκτική πορεία στο Μπέργκαμο μέχρι να τον πάρει από εκεί η Γιουβέντους το 2018 (είχε αγοραστεί απ' τον Ιανουάριο του 2017), έχει απογοητεύσει τις τελευταίες σεζόν τόσο με τους "μπιανκονέρι", όσο και με τους "νερατζούρι", αλλά και στη Μίλαν.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν κι οι σοβαροί τραυματισμοί του, με συνέπεια τον Ιανουάριο του 2020 η Μίλαν να τον στείλει πίσω στο Μπέργκαμο με την ελπίδα να ξαναβρεί τα πατήματά του, κάτι που δεν συνέβη. Φέτος αγωνίστηκε μόλις σε 9 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις κι η Αταλάντα δεν θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα εξαγοράς του 27χρονου που ανερχόταν στα 15.000.000. Παρ' όλα αυτά, η Μίλαν θα τον βάλει ξανά στην αγορά, προσπαθώντας να επωφεληθεί από το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2023.

Photo Credits: © 2020 Luca Bruno/Associated Press

TAGS ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ