CHAMPIONS LEAGUE

Μίλαν-Αντερλεχτ 4-1

Μίλαν-Αντερλεχτ 4-1
Κακά, Μίλαν

Νίκη πρόκριση στους "16" για την Μίλαν που είχε τον Κακά μεγάλο πρωταγωνιστή αφού πέτυχε χατ-τρικ

Μεγάλος πρωταγωνιστή των Μιλανέζων, ο Βραζιλιάνος Κακά ο οποίος σημείωσε χατ τρικ και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή με "άγριες διαθέσεις" και μόλις στο 6' ο Κακά με πέναλτι άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Τζιλαρντίνιο ανατράπηκε από τον Τζουχάς μέσα στην περιοχή και απότα έντεκα βήματα ο συμπαίκτης του δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Ζίτκα.

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος πραγματοποίησε και το 2-0 των "ροσονέρι" στο 22' πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, λίγα λεπτά μετά την πρώτη και αναγκαστική αλλαγή της Μίλαν, με τον Καφού να μπαίνει στην θέση του Νέστα (19').

Οι γηπεδούχοι έχασαν άλλες τρεις τουλάχιστον ευκαιρίες να αυξήσουν το δείκτη του σκορ από το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν στάθηκαν τυχεροί τόσο οι Τζιλαρντίνιο, Γκοργκούφ και Ζέερντοφ. Από την πλευρά τους οι Βέλγοι το μόνο που είχαν στο ενεργητικό του στο πρώτο 45λεπτο ήταν η (μοναδική) στιγμή που στο 18' όπου ο Βάντε Μπορ σούταρε αλλά ο Ντίντα έσωσε σωτήρια την ομάδα του.

Στην επανάληψη το "σκηνικό" δεν άλλαξε, αφού οι "ροσονέρι" χωρίς να ανεβάσουν ρυθμούς πέτυχαν άλλα δυο γκολ ενώ οι πρωταθλητές Βελγίου το μόνο που κατάφερε ήταν να βάλει το γκολ της τιμής.

Το προσωπικό σόου του Κακά συνεχίστηκε στο 59' όπου με δυνατό σουτ "έγραψε" το 3-0 και έφτασε το τρίτο προσωπικό τέρμα στο ματς και πέμπτο στην διοργάνωση φθάνοντας τον Ντρογμπά της Τσέλσι.

Τα πανηγύρια των γηπεδούχων "κόπηκαν" κάπως απότομα αφού τρία λεπτά αργότερα (62') η Αντερλεχτ μείωσε σε 3-1 με το Τζουχας να διορθώνει ουσιαστικά το λάθος του αφού είχε υποπέσει στο πέναλτι που η Μίλαν προηγήθηκε στο σκορ.

Ο Κάρλος Αντσελότι στην συνέχεια έκανε κάποιες δοκιμές στα πρόσωπα της ενδεκάδας με τις αλλαγές του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι "ροσονέρι" να πετύχουν ακόμα ένα γκολ λίγο πριν το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον κ. Φάντελ.

Ο "δαιμώνιος" διεθνής επιθετικός της Μίλαν, Τζιλαρντίνιο επιβραβεύθηκε για την καλή του παρουσία στο ματς και στο 88' έβαλε το "κερασάκι" την "τούρτα" του ματς διαγράφωντας το τελικό 4-1 (πήρε και κίτρινη για τους πανηγυρισμούς), που έφερε την Μίλαν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Κίτρινες
: Γκατούζο, Τζιλαρντίνιο / Μπίλια, Μπουσουφά, Α. Χασάν
Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)
Βοηθοί: Β. Βέζελ-Μ. Πίκελ

Μίλαν (Κ. Αντσελότι): Ντίντα, Μαλντίνι, Γιανκουλόφσκι, Ολιβέιρα (73' Πίρλο), Ζέερντοφ, Τζιλαρντίνιο, Νέστα (19' Καφού), Σίμιτς, Γκοργκούφ (66' Γκατούζο), Κακά, Μπρόκι

Άντερλεχτ (Φ. Φερκότερεν): Ζίτκα, Ντεσάντ, Βαντερχέγκε (39' Σερχάτ), Μπίλια, Τσίτε, Α. Χασάν, Μπουσουφά (80' Μ. Μπενσά), Γκουρ, Τζουχας, Ντεμαν, Βάντεν Μπορ (85' Λίγκεαρ).






















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ