ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέτρα από την UEFA εναντίον του παράνομου στοιχηματισμού

Ψήφισμα με το οποίο προωθούνται νέες ρυθμίσεις για την πάταξη του παράνομου στοιχηματισμού ενέκριναν ομόφωνα οι ομοσπονδίες που απαρτίζουν την UEFA.

Την ομόφωνη έγκριση και από τις 54 ομοσπονδίες που απαρτίζουν την UEFA, του ψηφίσματος με τίτλο "Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ενωμένο για την ακεραιότητα του παιχνιδιού", ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το ψήφισμα προβλέπει αυστηροποίηση των ποινών, την χρήση εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και την εναρμόνιση με τις διεθνείς συνθήκες σε ό,τι αφορά τα παράνομα στοιχήματα. Η UΕFA, παρουσίασε το νέο ψήφισμα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, εγκαινιάζοντας από την 1η Ιουλίου μια τηλεφωνική γραμμή σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες και μια ιστοσελίδα σε επτά διαφορετικές γλώσσες, προκειμένου να ενισχύσει την ενημέρωση σχετικά με τους αγώνες που υφίστανται παράνομο στοιχηματισμό.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζει περισσότερους από 30.000 αγώνες αυτή την αγωνιστική περίοδο, ενώ αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί μόλις στο 0,7% της πληροφοριοδότησης που έρχεται από τις κατά χώρες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ