ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Μέσι: Προς κατεδάφιση λόγω πολεοδομικών παραβάσεων το ξενοδοχείο που αγόρασε για 30 εκατ.

Ο Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βραζιλία στο Σαν Χουάν για τα προκριματικά του Μουντιάλ
Ο Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βραζιλία στο Σαν Χουάν για τα προκριματικά του Μουντιάλ © 2021 NATACHA PISARENKO / AP IMAGES

Ο Λιονέλ Μέσι αγόρασε ένα ξενοδοχείο έξω από τη Βαρκελώνη το 2017, όμως η επένδυση των 30.000.000 ευρώ ενδέχεται να γίνει συντρίμμια, αφού υπάρχει δικαστική εντολή κατεδάφισης.

Η επένδυση ύψους 30.000.000 ευρώ του Λιονέλ Μέσι στο ξενοδοχείο MiM Sitges καταλήγει στο βρόντο, αφού το κτίριο αναμένεται να κατεδαφιστεί κατόπιν δικαστικής εντολής, σύμφωνα με την El Confidencial.

Το ξενοδοχείο χτίστηκε το 2013 στην Αβενίδα Σοφία της Σίτζες, μιας τουριστικής παραλιακής πόλης 35 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρκελώνη. Πρόκειται για ένα boutique ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, με 77 δωμάτια και σουίτες, lounge 300 τετραγωνικών μέτρων με φυσικό φως, σπα, πισίνα, γυμναστήριο και roof bar. Η τιμή διαμονής τον Δεκέμβριο κυμαίνεται μεταξύ 105 και 216 ευρώ τη βραδιά για δύο άτομα.

Ο Αργεντινός αστέρας το αγόρασε το 2017 χωρίς να γνωρίζει ότι το κτίριο βρίθει πολεοδομικών παραβάσεων και ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα δικαστική εντολή κατεδάφισης, πριν την εξαγορά του.

Τα προβλήματα άρχισαν το 2009, όταν ο επιχειρηματίας Φρανθίσκο Σάντσεθ Ροντρίγκεθ αιτήθηκε άδεια από τη δημοτικό συμβούλιο της πόλης για να χτίσει το ξενοδοχείο. Ωστόσο, κατά την κατασκευή δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί δόμησης της περιοχής. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ισπανός επιχειρηματίας προσπάθησε να νομιμοποιήσει το κτίριο, όμως το δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε και κατέληξε στην απόφαση για γκρέμισμα.

Το μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως είναι τα μπαλκόνια των δωματίων στη μία πλευρά του κτιρίου, τα οποία εξέχουν δύο μέτρα από την πρόσοψη, κάτι που δεν επιτρέπεται με βάση τους κανονισμούς της περιοχής. Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης αν γκρεμιστούν μόνο τα μπαλκόνια, αφού είναι ενιαία με την υπόλοιπη οικοδομή, με συνέπεια να μην μπορεί να βρεθεί λύση για το πρόβλημα.

Ο Σάντσεθ Ροντρίγκεθ προχώρησε σε μηνύσεις εις βάρος του δημοτικού συμβουλίου, όμως τις έχασε όλες στα δικαστήρια κι έτσι άλλαξε τη μορφή του ξενοδοχείου και συνέχισε να το λειτουργεί. Έκλεισε τα παράθυρα των μπαλκονιών για να μην βγαίνουν οι ένοικοι των συγκεκριμένων δωματίων και τα γέμισε με λουλούδια, ώστε να στολίζουν την πρόσοψη.

Το ξενοδοχείο δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τις κρατήσεις ύστερα από αυτήν την παρέμβαση, συνέχισε να φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες κάθε μήνα, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε ως προς την εντολή κατεδάφισης. Τουναντίον, έγινε ακόμα πιο ισχυρή, αφού οι τελευταίες παρεμβάσεις παρεμποδίζουν το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τον Μάιο του 2017 ο Σάντσεθ Ροντρίγκεθ πούλησε το ξενοδοχείο στον Μέσι για 30.000.000, με τον Αργεντινό να μην γνωρίζει την πλήρη εικόνα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Νάτσο Αμπάδ ζήτησε ένα σχόλιο από το περιβάλλον του επιθετικού της Παρί, όμως ήρθε αντιμέτωπος με αρνητική απάντηση.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ SPORTS & GOSSIP ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ