AUSTRALIAN OPEN

Μεντβέντεφ: "Κατάλαβα ότι έκανα λάθος με τον διαιτητή, αλλά βρήκα την αυτοσυγκέντρωσή μου"

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον Στέφανο Τσιτσιπά
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον Στέφανο Τσιτσιπά @ 2022 SIMON BAKER / AP IMAGES

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ σε δηλώσεις του στο court παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η αντίδρασή του στον διαιτητή και ότι παρόμοιες αντιδράσεις δεν τον βοηθούν, ωστόσο κόντρα στον Τσιτσιπά, κατάφερε να βρει την αυτοσυγκέντρωσή του και να κερδίσει στο τέλος.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν ο μεγάλος νικητής στην αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Ο Ρώσος τενίστας (Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης) αναφέρθηκε στην ένταση που είχε με τον διαιτητή, για την οποία κατάλαβε ότι έκανε λάθος, ωστόσο τόνισε ότι καταφερε να βρει την αυτοσυγκέτρωσή του στο τέλος και να πάρει το παιχνίδι. Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ράφα Ναδάλ, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος που αυτό το παιχνίδι τελείωσε πριν από τις τρεις ώρες, ώστε να είναι ξεκούραστος για τον τελικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο court: Για το ματς και την ένταση που έβγαλε: "Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν πιστεύω ότι τα άσχημα συναισθήματα βοηθάνε πολύ, πολλές φορές έχω χάσει ματς λόγω των αρνητικών συναισθημάτων. Μόλις το έκανα, κατάλαβα ότι έκανα λάθος, μπόρεσα να βρω την αυτοσυγκέντρωσή μου. Έχασα λίγα σερβίς, αλλά στο τέλος επέστρεψα στο ματς και κέρδισα".

Για το ότι ήταν κρίσιμο το παιχνίδι στα τρία πρώτα σετ: "Ξέρεις κάποια ματς είναι ισορροπημένα. Ο καθένας μπορεί να χάσει πόντους, αλλά εγώ βρήκα το μομέντουμ, κατάφερα να διαβασω το σερβίς του, να βγάλω κάποια χτυπήματα. Έχασε ενέργεια, παρέμεινα καλά ως το τέλος και κέρδισα".

Για την ξεκούρασή του μέχρι τον τελικό: "Όταν βγήκα από εκείνο το ματς μίλησα με τον προπονητή μου, γιατί ήμουν πολύ κουρασμένος. Προσπάθησα να κάνω την ανάρρωσή μου σωστά. Όταν ξύπνησα ένιωθα καλά. Στη διάρκεια του αγώνα ειχα λίγη κούραση, αλλά κατάφερα και επανήλθα. Ευτυχώς σήμερα δεν χρειάστηκαν πέντε ώρες για να κερδίσω".

Για τον Ναδάλ: "Παίζω ξανά απέναντι σε έναν κορυφαίο αντίπαλο. Είναι αστείο που ιθα παίξω απέναντι σε έναν που κηνυγάει το 21ο του grand slam. Δεν ξέρω ποιον υποστήριζε εκείνος σήμερα. Είμαι έτοιμος. Ξέρω ότι ο Ράφα, είναι δυνατός παίκτης, ένας θρύλος και θα δώσω τα πάντα για να τον κερδίσω".

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ