ΓΑΛΛΙΑ

Mένουμε... κορυφή

Mένουμε... κορυφή
tmaoulidamars

Παρέμεινε στην κορυφή η Νανσί, κατρακυλά η Μαρσέιγ, ξύπνησε η Οσέρ, τρίτη σερί ήττα για τη Μονακό. Μεγάλο διπλό της Μετς

Η Νανσί δυσκολεύτηκε κόντρα στη Λοριάν στο Μαρσέλ Πικό, αν και ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και είχε συντριπτική υπεροχή τόσο στην κατοχή μπάλας όσο και στις ευκαιρίες. Τελικά χρειάστηκαν δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο από τον Χατζί για να καταφέρει η ομάδα του Κορέα να φτάσει στη νίκη με 2-0 και να κρατηθεί στην κορυφή του Championnat, όντας μακράν η πιο άξιόπιστη και σταθερή ομάδα στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.
Η Νις μπήκε πολύ δυνατά κόντρα στη Σεντ Ετιέν που προέρχονταν από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες χωρίς καν να έχει καταφέρει να σκοράρει. Η ομάδα του Αντονετί έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 2-0 χάρις σε δυο τέρματα του Κονέ που στο 7' και το 16' πρόλαβε να δώσει κρίσιμο προβάδισμα στη Νις, με τους στεφανουά να μοιάζουν χαμένοι.

Με την έναρξη της επανάληψης η Σεντ Ετιέν μείωσε με τον Γκομίς, όμως το τέρμα ακυρώθηκε αφού ο επιθετικός των στεφανουά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Aυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν στο ματς. Η Νις έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της κάνοντας το 3-0 λίγο πριν από το τέλος.

H Μονακό προέρχονταν από δυο σερί ήττες έχοντας διακόψει ένα εξαιρετικό σερί 4 νικών και το ξεκίνημά της στην έδρα της Βαλενσιέν που επίσης είχε αποτυχίες εσχάτως, ήταν αποκαρδιωτικό. Οι Μονεγάσκοι έμειναν πίσω στο σκορ από νωρίς, ενώ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου είδαν έναν από τους καλύτερους τους παίκτες, τον Μενέζ να αποβάλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους να παλεύουν με δέκα.

Το γκολ της Βαλενσιέν πέτυχε ο Οντέλ που μετακόμισε φέτος από το Μετροπόλ και τη Λιλ σκοράροντας άμεσα με την επιστροφή του μετά από τραυματισμό, όντας μάλιστα σκόρερ της ομάδας του σε όποιο ματς αγωνίστηκε ως τώρα. Tίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Μονακό γνώρισε την τριτη σερί ήττα. H ένταση πάντως ξεχείλισε στα τελευταία λεπτά αφού δυο παίκτες της Βαλενσιέν αποβλήθηκαν στο 87' και το 89' στο πιο επεισοδιακό ματς της βραδιάς.

Στη μάχη ουραγών και νεοφώτιστων η Καέν σε ένα εξάποντο ματς, κατάφερε να βάλει από νωρίς θεμέλια νίκης επί της απογοητευτικής φέτος Μετς, που όμως βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει στο 37' και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Οι oυραγοί μάλιστα πέτυχαν και δεύτερο γκολ στις αρχές της επανάληψης και πήραν βαθειά ανάσα στη μάχη κατά του υποβιβασμού, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στη σεζόν και μάλιστα σκοράροντας δυο φορές, διπλασιάζοντας τον έως τώρα απολογισμό τους σε 8 αγώνες που πριν το ματς τους έφερνε να έχουν τη χειρότερη επίθεση με δυο μόλις γκολ.

Στην ισοπαλία έμειναν Τουλούζ και Λανς μην καταφέρνοντας να ξεπεράσουν την κούραση από τις μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις τους, καθώς το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, ενώ η ομάδα του Παπέν τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαγκανέ στο 68'

Επιστροφή στις νίκες για τη Λε Μαν που προκάλεσε την πρώτη εντός έδρας ήττα του Στρασβούργου. Όπως και στις δυο προηγούμενες εξόδους τους οι παίκτες της Λε Μαν προηγήθηκαν με 0-1 στο ημίχρονο όμως αντίθετα από τις προηγούμενες φορές όταν Μονακό και Λυών ανάτρεψαν το σκορ, κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα.

Κατρακυλά η Μαρσέιγ, ξύπνησε η Οσέρ

H κατρακύλα της Μαρσέιγ συνεχίστηκε και στο Αμπέ Ντεσάν, τα σύνεφα πυκνώνουν για τα καλά στο στρατόπεδο της ομάδας του Εμόν, του οποίου πλέον η θέση στον πάγκο θεωρείται εξαιρετικά επισφαλής. Η Οσέρ ήταν καλύτερη, ουσιαστικότερη και πιο αποτελεσματική και πέτυχε τη δεύτερη σερί της νίκη με 2-0.

Ο Εμόν δεν είχε στη διάθεσή του το μαέστρο της ομάδας Νασρί και με τη Μαρσέιγ να αντιμετωπίζει σταθερά προβλήματα στο Championnat, ειδικά στον δημιουργικό τομεά αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα και να παρατάξει στο Αμπέ Ντεσάν 7 νέα πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο ματς.

O τέως προπονητής της Μαρσέιγ (έφυγε πριν δυο χρόνια, με τον τότε βοηθό του Εμόν να παίρνει τη θέση του) και νυν της Οσέρ, Φερναντέζ έμελε να πληγώσει νωρίς νωρίς την ομάδα της οποίας είναι δεδηλωμένος οπαδός. Το ματς ήταν ιδιαίτερο και για τον Μαουλιντά των οσερουά αφού μέχρι πέρυσι ήταν κάτοικος Βελοντρόμ.

Στο 20' η Οσέρ κέρδισε κόρνερ, η εκτέλεσή του έφερε τη μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και τον Κάλεμπεργκ, ο οποίος με πάσα την έβγαλε εκτός περιοχής στον Πεντρεντί. Ο αρχηγός έβγαλε άμεσα ασίστ από την άλλη μεριά του γηπέδου, ο Νικουλάε ήταν σε επίκαιρη θέση και με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Οσέρ κάνοντας το 1-0.

Πριν καν καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί στο Αμπέ Ντεσάν η Οσέρ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της και πάλι με τον Νικουλάε. Ο Λεσέζ έκανε κούρσα απο τα αριστερά, σέντραρε συρτά στο υψος της μικρής περιοχής και ο Ρουμάνος με άπιαστη προβολή έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

To δεύτερο τέρμα των οσερουά ξύπνησε τη Μαρσέιγ που έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 όταν ο Φατί είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Δυστυχώς όμως για τον Εμόν και τους παίκτες του η μείωση του σκορ δεν ήρθε, ενώ η Μαρσέιγ δεν έφτιαξε άλλη κλασσική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με μια ακόμα ήττα να φαίνεται προ των θυρών.

H Mαρσέιγ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες με μακρινά σουτ, όμως ο κεραυνός του Σισέ αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Σορέν σε κόρνερ. To άλλο πολύ δυνατό σουτ της Μαρσέιγ, αυτό του Ταϊβό στο 65' πέρασε άουτ. Στο 75' ο Λεζέν δέχτηκε ανότητη δεύτερη κιτρινη κάρτα και άφησε την Οσέρ να παλέψει για να κρατήσει το προβάδισμα με δέκα παίκτες, χωρίς όμως οι Μασσαλοί να δείχνουν ικανοί να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να απειλήσουν ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Φερναντέζ αμύνονταν σωστά, ήταν σωστά στημένη στο γήπεδο και παρά το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο κρατούσε άνετα το 2-0, με τη Μαρσέιγ να επιδεικνύει για ένα ακόμα ματς χτυπητές αδυναμίες στη δημιουργία ευκαιριών.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Ligue 1 έχουν ως εξής:

Σάββατο 22/9 21:00

Οσέρ-Μαρσέιγ 2-0 (Νικουλάε 20', 25')
Nις-Σεντ Ετιέν 3-0 (Κονέ 7', 16', Χελεμπούικ 82')
Καέν-Μετς 1-2 (Γκουφράν 9' - Ν' Ντιαγιέ 37', Γκιγκάξ 66')
Στρασβούργο-Λε Μαν 0-1 (Ρόμαρικ 36')
Βαλενσιέν-Μονακό 1-0 (Oντέλ 11')
Τουλούζ-Λανς 1-1 (Μπεργκουνιού 23' - Μοντερούμπιου 39')
Νανσί-Λοριάν 2-0 (Χατζί 80', 86')

Κυριακή 23/9 19:00

Ρεν-Σοσό
Παρί-Μπορντό
Λυών-Λιλ (22:00)

Oσέρ-Μαρσέιγ 2-0





Βαλενσιέν-Μονακό 1-0



Nις-Σεντ Ετιέν 3-0







Τουλούζ-Λανς 1-1





Καέν-Μετς 1-2







Στρασβούργο-Λε Μαν 0-1



Nανσί-Λοριάν 2-0
































































































TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ