EURO

Μεγάλο διπλό η Τουρκία

Μεγάλο διπλό η Τουρκία
Τουρκία

Με 2-1 νίκησαν οι Τούρκοι στο Όσλο και βρίσκονται με το ένα πόδι στα τελικά. Νίκη και για Μολδαβία!(vid)

3ος όμιλος

Ή Τουρκία είναι πιθανότατα η ομάδα που θα ακολουθήσει την Εθνική Ελλάδας στα τελικά του Euro, μετά τη νίκη της στο Όσλο επί της Νορβηγίας με 1-2.

Οι Νορβηγοί είχαν να "επιλέξουν" ανάμεσα σε δύο αποτελέσματα, προκειμένου να έχουν ελπίδες πρόκρισης από τον τρίτο όμιλο. Με νίκη ουσιαστικά θα "καθάριζαν" την πρόκριση ενώ με ισοπαλία θα υπερτερούσαν σε πιθανή ισοβαθμία μεταξύ των δύο.

Στο ματς-τελικό και για τους δύο οι Νορβηγοί, εκμεταλλευόμενοι και τον παράγοντα έδρα, μπήκαν δυνατά και στο 12' προηγήθηκαν 1-0, με το γκολ να το πετυχαίνει ο στόπερ των Νορβηγών, Έρικ Χάγκεν.

Οι Τούρκοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και με τον Εμρέ στο 31' να πετυχαίνει με δυνατό και φαλτσαριστό σουτ το 1-1 μπήκαν ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο 59' ο στράικερ της Τουρκίας και της Βιγιαρεάλ Νιχάτ Καχβεχτσί έκανε την ολική επαναφορά για τους Τούρκους και με σουτ ακριβείας "εκτέλεσε" τον Όπνταλ και παράλληλα τα όνειρα των Νορβηγών.

Πλέον οι Τούρκοι φαντάζουν το φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου, με την πρόκριση να εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς και το τι θα κάνουν την επόμενη αγωνιστική, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βοσνία. Οι Νορβηγοί αντίστοιχα θα αντιμετωπίσουν τη Μάλτα στη Βαλέτα θέλοντας μόνο τη νίκη και με το μυαλό να βρίσκεται παράλληλα στην Τουρκία...

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, οι Μολδαβοί επικράτησαν με άνεση, όπως φανερώνει και το τελικό αποτέλεσμα, των Ούγγρων και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο.

Στο 13' οι Μολδαβοί μπήκαν μπροστά στο σκορ με το γκολ που πέτυχε ο Μπουγκάεφ. Δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 23' οι Μολδαβοί διπλασσίασαν τα τέρματά τους με τον Τζοσάν, ενώ ο Αλεξέεφ στο 83' με σουτ σημείωσε το 3-0, οπού και αυτό έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα σε μία νύχτα που θα θυμούνται για χρόνια στη Μολδαβία.

Νορβηγία - Τουρκία 1 - 2 (12' Χάγκεν / 31' Εμρέ, 59' Νιχάτ)

Μολδαβία - Ουγγαρία 3 - 0 (13' Μπουγκάεφ, 23' Τζοσάν, 83' Αλεξέεφ)

Τα γκολ από το παιχνίδι της Νορβηγίας με την Τουρκία























TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ