ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με σοβαρότητα για το πρωτάθλημα

Με σοβαρότητα για το πρωτάθλημα
Ίλια Ίβιτς

Ο Ίβιτς μίλησε στους παίκτες, ζητώντας Super Cup (20:00 Alpha) και σοβαρότητα στο πρωτάθλημα

Το βράδυ της Τετάρτης (31/10, 20:00, ALPHA), ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο του Super Cup. Ο Ίλια Ίβιτς ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς ο τίτλος δεν παύει πάντα να είναι ένας τίτλος, έχει τη δική του σημασία και βέβαια προστίθεται στην (τεράστια) τροπαιοθήκη του πειραϊκού συλλόγου.
Ακολουθεί το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΑΕ και στο οποίο αναφέρονται τα λεγόμενα του κ. Ίβιτς προς τους παίκτες του Ολυμπιακού:

" Όπως γνωρίζετε, στον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί και βασικοί ποδοσφαιριστές. Η ομάδα υπολογίζει σε όλους όσοι βρίσκονται στο δυναμικό της. Αύριο υπάρχει ο αγώνας του Super Cup, το οποίο είναι ένας τίτλος και ο Ολυμπιακός, από την ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να προσπαθεί να κερδίσει κάθε τίτλο. Περιμένω από εσάς, όπως άλλωστε και οι φίλαθλοι, να μπείτε αύριο δυνατά στο παιχνίδι και να τα δώσετε όλα για τη νίκη.

Όσον αφορά την παρουσία μας στο πρωτάθλημα, θα ήθελα να σας πω ότι έχουμε μία καλή ομάδα, η αλήθεια είναι όμως ότι έχουμε μείνει λίγο πίσω. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι όπως το ισπανικό ή το αγγλικό, στα οποία υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες, με αποτέλεσμα οι διαφορές να καλύπτονται πιο εύκολα. Για το λόγο αυτό, δεν έχουμε περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες και θα πρέπει από εδώ και στο εξής να μπαίνουμε σοβαρά σε κάθε παιχνίδι, με αποκλειστικό στόχο να εξασφαλίζουμε τη νίκη, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση και αυτού του πρωταθλήματος

".

Το μήνυμα του Ίλια

Μόνο τυχαία δεν ήταν η ομιλία του Ίλια Ίβιτς στους παίκτες του Ολυμπιακού. Όπως και να 'χει, η άποψη του Σέρβου αντιπροσωπεύει εν πολλοίς και τις θέσεις της διοίκησης. Το μήνυμα, λοιπόν, του τεχνικού διευθυντή της πειραϊκής ομάδας ήταν ξεκάθαρο. Όπως η διοίκηση είναι σωστή απέναντι στους παίκτες (οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους) και τούς στέκεται σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουν, έτσι κι αυτοί από την πλευρά τους θα πρέπει να ανταποδώσουν μέσα στο γήπεδο.

Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι ένα... Να μην χαθεί άλλο έδαφος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα βρίσκεται έξι βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση και πλέον η λέξη "γκέλα" απαγορεύεται. Ο Ίβιτς ζήτησε σοβαρότητα, ώστε να καλυφθεί η διαφορά, καθώς απομένουν ακόμα 24 αγωνιστικές και φυσικά τίποτα δεν έχει κριθεί. Και όπως γίνεται αντιληπτό, το πρωτάθλημα παραμένει ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού.

Λεμονής: "Θέλουμε το Super Cup"

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε κι αυτός με τη σειρά του στους παίκτες, τονίζοντάς τους πως πρέπει η ομάδα να παραμείνει ενωμένη και να διατηρηθεί το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αναλυτικά η ομιλία του προπονητή της πειραϊκής ομάδας:

" Μετά την ισοπαλία με τον Εργοτέλη είδαμε όλοι μας, μία αντιμετώπιση και μία νευρικότητα από πλευράς Τύπου και κάποιων ανθρώπων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας αγγίζει και δεν μας αγγίζει.

Έχω περάσει αρκετά χρόνια σε αυτή την ομάδα, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής και η ατμόσφαιρα που υπάρχει στα αποδυτήρια αποπνέει μόνο υγεία. Αυτό είναι το κλειδί για να πετύχουμε τους στόχους που βάζουμε και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να το διατηρήσουμε.

Είμαστε στην αρχή της χρονιάς και μέχρι να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος θα έχουμε και καλά και άσχημα αποτελέσματα. Το θέμα είναι αυτή την ομαδικότητα που μας διακρίνει μέσα και έξω από το γήπεδο, να την διατηρήσουμε ιδιαίτερα σε άσχημες στιγμές.

Ο κόσμος, το έχετε δει, αρχίζει και καταλαβαίνει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε και εμείς οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για κάνουμε ευτυχισμένους τους φιλάθλους μας. Το Super Cup είναι ένας τίτλος που θέλουμε να τον κερδίσουμε και αύριο πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γι' αυτό, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα





".

Η αποστολή για τον αγώνα με τη Λάρισα

Ο Τάκης Λεμονής συμπεριέλαβε στην αποστολή, τους εξής 22 ποδοσφαιριστές: Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Σηφάκης, Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Μενδρινός, Νε, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάτσεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Αρτσούμπι, Κατσικογιάννης, Σοϊλέδης, Βασιλόγιαννης.

Στην τελευταία προπόνηση (30/10, 18:00), οι Νε, Ραούλ Μπράβο, Ντομί, Λεντέσμα, Μπούτινα και Παπαδόπουλος συνέχισαν τα ατομικά προγράμματα που ακολουθούν στο γήπεδο, ενώ οι Πατσατζόγλου, Σέζαρ, Κοβάτσεβιτς και Στολτίδης γυμνάστηκαν ατομικά.

Ευτυχισμένος στην Ελλάδα ο Λούα Λούα

Δηλώσεις του Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Ο Κονγκολέζος επιθετικός αναφέρθηκε στο νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην ποδοσφαιρική καριέρα του, με τη μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό από την Πόρτσμουθ. Αναλυτικά, τα λεγόμενα του διεθνούς άσου:

" Δεν ήταν εύκολο για μένα να φύγω από την Αγγλία, στην οποία πέρασα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου, όμως απολαμβάνω τη ζωή μου στην Ελλάδα. Νόμιζα ότι κάποιες φορές θα αισθανόμουν νοσταλγία για την πατρίδα, αλλά οι συμπαίκτες μου πραγματικά με καλωσόρισαν και μέχρι τώρα τα πράγματα είναι σπουδαία. Περνάω καλά και παίρνω τα θετικά από κάθε κατάσταση, μαθαίνω πολλά.

Είχα προβλήματα και τραυματισμούς και γι' αυτό δεν έπαιξα αρκετό ποδόσφαιρο προτού φύγω από την Αγγλία. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα, είναι να συνεχίσω να διασκεδάζω και θα δούμε τι θα γίνει. Απλά θέλω να παίξω ποδόσφαιρο.

Έχουμε ακόμα τρεις αγώνες στο Champions League. Αν αγωνιστούμε όπως στη Μαδρίτη, θεωρώ πως είμαστε σε θέση να πάρουμε την πρόκριση από τον όμιλο



".

Μώραλης: "Μας προβληματίζει η διαιτησία"

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τις άλλες δύο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο και το γεγονός αυτό, σαφώς και ενοχλήσει τους διοικούντες τον πειραϊκό σύλλογο. Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή του "MAGIC" και μίλησε για τη θέση του Ολυμπιακού, στα τελευταία φαινόμενα κακών διαιτησιών εις βάρος των πρωταθλητών Ελλάδας.

" Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι μία πολύ έμπειρη διοίκηση και ως εκ τούτου παρακολουθεί το θέμα της διαιτησίας. Σαφώς και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τις αποφάσεις της διαιτησίας, τις οποίες και ο κόσμος βλέπει και εμείς παρακολουθούμε. Βλέπουμε δηλαδή πολλά, αν θέλετε άσχημα σφυρίγματα, εις βάρος του Ολυμπιακού σε συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ παράλληλα, άλλες ομάδες βλέπουμε ότι έχουν πολύ ευνοϊκότερες διαιτησίες.

Σαφώς είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει, το παρακολουθούμε και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι φίλαθλοι. Από εκεί και πέρα, το πως επιθυμεί ο καθένας να αντιδρά ο Ολυμπιακός, είναι δικαίωμά του. Εμείς έχουμε μάθει να αντιδρούμε θεσμικά.

Υπάρχουν η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ και ο Ολυμπιακός κοιτάζει θεσμικά να προστατεύει την ομάδα του και γενικά το σύλλογό μας. Από εκεί και πέρα, δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι του Ολυμπιακού, όπως και καμίας ομάδας, το πως σφυρίζουν οι διαιτητές. Κατανοούμε ότι υπάρχουν ανθρώπινα λάθη, όπως όλοι μας κάνουμε λάθη και οι ποδοσφαιριστές και εμείς οι ίδιοι, έτσι μπορούν να κάνουν και οι διαιτητές. Όταν όμως τα λάθη αυτά αρχίζουν να γίνονται πολλά εναντίον μίας ομάδας και πολλά υπέρ άλλων ομάδων, ο προβληματισμός αρχίζει και υπάρχει και πραγματικά πρέπει να δούμε την αντίδρασή μας. Επαναλαμβάνω όμως ότι ο Ολυμπιακός κάνει αυτό που πρέπει να κάνει θεσμικά, ως ένα σοβαρό και οργανωμένο σωματείο



", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο...

" Έμεινα έκπληκτος κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, όταν συνέβησαν αυτά που και εκ των υστέρων διάβασα, στην έκθεση του κυρίου Βασσάρα, ότι οι άνθρωποι του Εργοτέλη παραπονέθηκαν με πάρα πολύ έντονο τρόπο στον διαιτητή, για ένα ημίχρονο που ο κάθε αντικειμενικός παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι έχει αδικηθεί ο Ολυμπιακός. Συνολικά από την εικόνα του αγώνα, πραγματικά αδικήθηκε ο Ολυμπιακός. Όμως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να στέκεται μόνο στο θέμα της διαιτησίας. Θα πρέπει αυτό να το κοιτάξει ως διοίκηση και υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στη διοίκηση του Ολυμπιακού για να προστατέψουν την ομάδα. Δεν πρέπει να ξεσηκώνουμε τον κόσμο, πρέπει να τηρούμε μία ήπια στάση, φυσικά μέχρι να δούμε αν αλλάζει κάτι.

Η ήπια στάση που κρατάει η διοίκηση του Ολυμπιακού και η σοβαρότητα δεν πρέπει να εκλαμβάνοται, από κανέναν, ως αδυναμία. Παρακολουθούμε τα γεγονότα και θέλουμε να πιστεύουμε ειλικρινά ότι όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου θέλουν να έχουμε ένα σωστό πρωτάθλημα. Όταν και αν διαπιστώσουμε ότι κάποιοι δεν συμβάλουν εσκεμμένα στο να διαμορφώνονται τα αποτελέσματα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους χωρίς παρεμβάσεις, τότε φυσικά ο Ολυμπιακός θα κινηθεί ανάλογα.

Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά που κατηγορούσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπαμε παράγοντες άλλων ομάδων, συχνά να κάνουν δηλώσεις για την διαιτησία και λέγαμε ότι δεν πρέπει οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδροι, τα μέλη του Δ.Σ να βγαίνουν με το παραμικρό με δημόσιες δηλώσεις ή ανακοινώσεις και να καυτηριάζουν μία κακή διαιτησία που ενδεχόμενα να μην ήταν εσκεμμένη, αλλά να προέρχεται από ανθρώπινα λάθη.

Οι ίδιοι άνθρωποι που σχολίαζαν συνεχώς αυτά τα θέματα, τυχαία σήμερα, δεν εμφανίζονται πουθενά. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο. Τηρούμε μία διαφορετική στάση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ασχολούμαστε. Είναι άλλο να ασχολείσαι για να φαίνεσαι και άλλο να ασχολείσαι ουσιαστικά. Θέλω να πιστεύω ότι όπως ασχολούμαστε εμείς, ήπια, συστηματικά, οργανωμένα και θεσμικά, θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι μας, ώστε να προστατέψουμε την ομάδα. Από εκεί και πέρα, αν δούμε ότι αυτό συνεχίζεται, τότε και εμείς θα πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα ή να αντιδράσουμε με άλλο τρόπο. Δεν πρόκειται, όμως, εμείς να μπουκάρουμε στα αποδυτήρια των διαιτητών, ή στην φυσούνα και να σπρώχνουμε τους διαιτητές. Δεν είμαστε ένα σωματείο που κάνει τέτοια πράγματα. Είμαστε ένα σωματείο που αγωνίζεται για 11 συνεχόμενα χρόνια στο Champions League, έχουμε διαφορετικές παραστάσεις, έχουμε ένα διαφορετικό όραμα για το ποδόσφαιρο και το ελληνικό πρωτάθλημα και θέλουμε να αντιδρούμε πάντα με σοβαρότητα.

Ο σκοπός είναι αυτοί που ελέγχουν το ποδόσφαιρο, ως Λίγκα και ως ΕΠΟ, να κοιτάξουν τα προβλήματα και να δουν πως μπορούμε να έχουμε ένα πιο καλό πρωτάθλημα με καλύτερες διαιτησίες. Συμπίπτει αυτή την περίοδο να έχει αδικηθεί σε πολλά παιχνίδια ο Ολυμπιακός. Τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι σύμπτωση. Αν, όμως, αυτό συνεχιστεί αναγκαστικά θα κάνουμε δεύτερες σκέψεις και αυτό δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο οι διαιτησίες που βλέπουμε για τον Ολυμπιακό, βλέπουμε και τις διαιτησίες των αντιπάλων του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα. Πρέπει ο Ολυμπιακός να αντιμετωπιστεί όπως έχουμε δηλώσει από την αρχή, δηλαδή δίκαια. Είναι μία καλή ομάδα, η οποία χτίζεται, ο κόσμος πρέπει να την πιστεύει και να την στηρίζει όπως κάνει μέχρι σήμερα και δεν πρέπει να κρίνουμε πάντα εκ του αποτελέσματος. Να μην είμαστε υπερβολικοί, ούτε στην χαρά μας, ούτε σε ένα στραβό αποτέλεσμα. Να κρατάμε μία στάση μετριοπαθή. Είναι βέβαιο ότι η ομάδα έχει πείσει τον κόσμο του Ολυμπιακού ότι βαδίζει σε καλό δρόμο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι, αν μας αφήσουν βέβαια, ο δρόμος αυτός θα ολοκληρωθεί όπως όλοι θέλουμε, έτσι ώστε να κατακτήσει ο Ολυμπιακός ένα ακόμα πρωτάθλημα γιατί το δικαιούται, έχοντας, κατά τη γνώμη μας, την καλύτερη ομάδα από όσες συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα







".

Τέλος, για την αθλητική δικαιοσύνη και τον ρόλο της Λίγκας, ο Γιάννης Μώραλης άφησε αιχμές εναντίον του Γιάννη Βαρδινογιάννη, υπογραμμίζοντας:

" Είμαι υποχρεωμένος ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού να μιλάω θεσμικά. Δεν έχω την άνεση να μιλήσω για φήμες ή ψυθίρους για τον τρόπο που έγιναν οι δύο κλήσεις. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε δύο φορές στην αθλητική δικαιοσύνη και αθωώθηκε. Πράγματικά η δεύτερη φορά, με τον Λούα Λούα κατηγορούμενο, ήταν κάτι που καυτηριάστηκε σύσσωμα από τον Τύπο και από τους φίλαθλους όλων των ομάδων και ήταν μία υπόθεση για την οποία ο παίκτης δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Από εκεί και πέρα, αυτό που ο καθένας πρέπει να καταλάβει είναι ότι όταν έχει ένα ρόλο είτε πρόεδρος μιας ομάδας, είτε διευθύνων σύμβουλος, είτε πρόεδρος της Λίγκας, θα πρέπει να εκπροσωπεί τον ρόλο αυτό. Ο κύριος Πέτρος Κόκκαλης πέρσι λειτούργησε ως Πρόεδρος της Λίγκας και όχι ως Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτό πρέπει να κάνει και ο κύριος Βαρδινογιάννης. Το αν το κάνει ή όχι, δεν θα το κρίνω εγώ. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι ο Πρόεδρος της Λίγκας ή οποιουδήποτε φορέα θα πρέπει να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του φορέα που είναι πρόεδρος και όχι κάτι άλλο

".

*Στη συνάντηση των μελών της G14, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 13 και 14 Νοεμβρίου, έχει προσκληθεί η ΠΑΕ Oλυμπιακός, που θα εκπροσωπηθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πέτρο Κόκκαλη και τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Θεόδωρο Γιαννίκο.








































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ