ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με όπλο την... ιστορία στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Με όπλο την... ιστορία στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Διαβάστε πως ο έστειλε τους πράσινους στο ντέρμπι ο Γιάννης Βονόρτας. Ποιο τρικ χρησιμοποίησε για να... πορώσει τους παίκτες του Τριφυλλιού, τι τους είπε και τι ζήτησε στο ημίχρονο από τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό εκεί που είχε πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός την Κυριακή το βράδυ πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" δικαιούταν τη νίκη έχοντας πιο κλασικές ευκαιρίες από τον αντίπαλο του αλλά στερήθηκε τους τρεις βαθμούς εξαιτίας μιας αδράνειας της άμυνας των πράσινων.

Το Τριφύλλι ήταν κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο του Φαληρικού σταδίου και στημένο υπέροχα από τον Γιάννη Βονόρτα ο οποίος είδε τους παίκτες του να αποδίδουν κατά 80-90% τις οδηγίες που τους είχε δώσει στην διάρκεια όλης της εβδομάδας αλλά και τα όσα τους είχε δείξει στο βίντεο όπου ο προπονητής των πράσινων και οι συνεργάτες του είχαν περάσει πάνω από είκοσι ώρες.

Ο 53χρονος τεχνικός όμως γνώριζε καλά πως πέρα από οδηγίες, τακτικές και αναλύσεις στα ντέρμπι παίζει ρόλο το πάθος, η δίψα για την νίκη, η νοοτροπία του κάθε παίκτη αλλά και η ψυχολογία με την οποία θα έμπαιναν οι πράσινοι στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης".

To "Mind Game" με την... ιστορία

Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησε ένα "mind game" και μια πορωτική ομιλία για να στείλει τους ποδοσφαιριστές τους με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Βονόρτας είχε σαν όπλο του την ιστορία του Παναθηναϊκού. Την 100χρονη και πλέον ιστορία των πράσινων και τις σπουδαίες διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής ο τεχνικός του Τριφυλλιού οδήγησε τους παίκτες του στο μουσείο της ομάδας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Πολλοί εξ αυτών ακόμα και κάποιοι Έλληνες δεν είχαν πάει και κοιτούσαν με μεγάλη προσήλωση τα εκθέματα, τις φωτογραφίες, τα τρόπαια και όλα όσα βρίσκονται στο μουσείο.

Ο Γιάννης Βονόρτας τους εξηγούσε κάποια πράγματα και τους έλεγε κάποιες ιστορίες ενώ αρκετοί πράσινοι έβγαλαν φωτογραφίες από το μουσείο. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησε εκεί όμως. Εν συνεχεία τους πήγε στην αίθουσα προβολών και τους έδειξε ένα βίντεο από την ιστορία του Τριφυλλιού. Βίντεο με Ευρωπαϊκές βραδιές και μεγάλες νίκες του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι αποχώρησαν από το μουσείο και κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο αλλά τα μαθήματα ιστορίας συνεχίστηκαν από τον Γιάννη Βονόρτα ο οποίος έδειξε την εγκυκλοπαίδεια με τα 100 χρόνια ιστορίας του Τριφυλλιού στους παίκτες του και τους είπε μεταξύ άλλων: "Ο κάθε παίκτης γράφει την ιστορία του αλλά και όλοι μαζί γράφετε την ιστορία της ομάδας. Όπως βλέπετε και εδώ. Η ιστορία γράφετε από νίκες σε μεγάλα παιχνίδια σαν το αποψινό. Είναι ευκαιρία σας να γράψετε και εσείς το όνομα σας σε μια από τις σελίδες της ιστορίας του Παναθηναϊκού".

"Νοοτροπία νικητή"

Εν συνεχεία οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είδαν βίντεο από αγώνες του Ολυμπιακού και κυρίως τα γκολ που είχε δεχτεί φέτος η ομάδα του Πειραιά ενώ είδαν και στιγμιότυπα από το ντέρμπι των δυο ομάδων στον πρώτο γύρο.

Σε εκείνο το σημείο ο Γιάννης Βονόρτας είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες του: "Δεν θα συμφωνήσω με τον Γιούρκα με την καλή έννοια και τα όσα είπε ότι πρόκειται για ένα ακόμα παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι και κάθε παίκτης θέλει να βγαίνει νικητής από αυτά τα ματς. Η χρονιά για μας ήταν πολύ άσχημη αλλά αυτό πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Κάθε ποδοσφαιριστής παίζει επειδή γουστάρει να νικάει και θέλει να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Έτσι κάναμε και εμείς παλιά ακόμα και κόντρα σε μεγάλους Ευρωπαϊκούς αντιπάλους όταν δεν μας έδιναν καμία τύχη. Πρέπει να έχετε νοοτροπία νικητή. Αυτή θέλω να δείξετε μέσα στο Καραϊσκάκη".

Οι οδηγίες στο ημίχρονο

Ο Γιάννης Βονόρτας ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα είδε στο πρώτο ημίχρονο από τους παίκτες του με εξαίρεση κάποιες οδηγίες που τους είχε δώσει στην επιθετική ανάπτυξη του Τριφυλλιού.

Βλέποντας όμως τα κενά στο αμυντικό τρανζίσιον του Ολυμπιακού είπε στην ανάπαυλα μεταξύ άλλων: "Τα πάμε καλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους μπροστά από τα στόπερ. Ο Φέισα συχνά δεν καλύπτει και μπορούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα αν πάρουμε την μπάλα και βγούμε γρήγορα μπροστά". Όπως δηλαδή έγινε στην φάση του γκολ από πλευράς Παναθηναϊκού.

Παράλληλα ο 53χρονος τεχνικός ζήτησε από τον Μπαρμπαρούση να κλείνει πιο πολύ ως δεύτερος επιθετικός όταν η μπάλα παίζει από την άλλη πλευρά και να μπαίνει ανάμεσα στα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού. Έτσι ο άσος από τη Νέα Ζηλανδία βρήκε χώρους και μπόρεσε να απειλήσει.

Συγχαρητήρια από όλους

Όπως ήταν λογικό ο Γιάννης Βονόρτας μετά το τέλος της αναμέτρησης αλλά και στην διάρκεια της Δευτέρας δέχτηκε πάρα πολλά συγχαρητήρια από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, φίλους του και συγγενείς τους.

Επίσης προσωπικά συγχαρητήρια του έδωσε και ο Γιάννης Αλαφούζος με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού βέβαια να μοιράζει συγχαρητήρια και στους παίκτες ξεχωριστά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ