EUROPA LEAGUE

Με γκολ του Πάλοπ στους 8

Με γκολ του Πάλοπ στους 8
Πάλοπ

Η Σεβίλλη σώθηκε χάρις σε γκολ του τερματοφύλακά της στο 94' και πέρασε στους 8 (video inside)

Μετά από συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στο Ντόνετσκ η Σεβίλλη πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, φανερώνοντας "ψήγματα" μεγάλης καρδιάς. Η ομάδα της Ανδαλουσίας κατάφερε να να ανατρέψει έναν αγώνα που φαινόταν χαμένος.
Η Σαχτάρ είχε προηγηθεί με φοβερό γκολ του Ματουζάλεμ. Ο Βραζιλιάνος με ένα περίτεχνο ανάποδο τακουνάκι νίκησε τον Πάλοπ, ανοίγοντας το σκορ στο 49'. Η χαρά των ανατολικοευρωπαίων όμως κράτησε μόλις για τέσσερα λεπτά καθώς ο Έντσο Μαρέσκα ισοφάρισε στο 53'.

Η Σαχτάρ όμως είχε σκορ πρόκρισης καθώς η πρώτη αναμέτρηση στην Ισπανία είχε λήξει ισόπαλη με 2-2. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τη Σεβίλλη, ήρθε στο 83' ο Ελάνο για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Ντόνετσκ, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς.

Στο ποδόσφαιρο όμως δεν πρέπει κανείς να πανηγυρίζει πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης και οι Ουκρανοί απ' ότι φάνηκε υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Στην προκειμένη περίπτωση "ξενοδόχος" ήταν ο "γκολκίπερ" των Σεβιγιάνων, Αντρές Πάλοπ.

Ο τερματοφύλακας των κάτοχων του τροπαίου, προωθήθηκε στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας (94') και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας παράταση ζωής στους Ανδαλουσιανούς! Η φάση σίγουρα θα κοσμεί τα highlights πολλών εκπομπών!

Στην παράταση η Σεβίλλη απέδειξε πόσο πολύ θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και με γκολ του Σεβαντόν στο 106', ύστερα από σουτ στην κλειστή γωνία του Σουστ, πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.

Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από το δραματικό ματς στο Ντόνετσκ με ένα απίστευτο γκολ του Ματούζαλεμ και την ισοφάριση του Πάλοπ στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας:



Πέρασε η Αλκμάαρ!

Μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι η Αλκμάαρ. Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ κατάφερε να αποκλείσει την Νιούκατλ, παρά το γεγονός ότι στην Αγγλία είχε γνωρίσει την ήττα με 4-2. Τα γκολ του Αρβελάτζε και του Κούβερμανς ήταν υπεραρκετά για να στείλουν τους "ανθρακωρύχους" στο καναβάτσο και τους Ολλανδούς στην επόμενη φάση.

Εύκολα η Εσπανιόλ

Η Εσπανιόλ πέρασε στην επόμενη φάση νικώντας με 4-0 την Μακάμπι Χάιφα χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ισραηλίτες. Οι "Ίβηρες" στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ήταν καταιγιστικοί. Στο 52' ο Ντε Λα Πένια ξεάγχωσε την ομάδα του ανοίγοντας το σκορ. Από' κει και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν, με τον Ταμούδο να κάνει στο 60' το 2-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γκαρσία έκανε το 3-0. Τον χορό των γκολ έκλεισε ο Παντιάνι στην εκπνοή, στέλνοντας την Εσπανιόλ στους "8".

Στο τέλος η Μπενφίκα
Συγκλονιστικό παιχνίδι διεξήχθη στην Πορτογαλία, με την Μπενφίκα να επικρατεί στο φινάλε της Παρί Σεν Ζερμέν με 3-1 και να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι Παριζιάνοι είχαν κερδίσει με 2-1 στην πρώτη αναμέτρηση κι όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους σε παράταση. Τελικά, όμως, ένα πέναλτι στο 88' του Σιμάο (στη φάση αποβλήθηκε ο Μουλούμπου της Παρί) έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

Σαχτάρ-Σεβίλλη 2-3 (στην παράταση)

(49' Ματουζάλεμ, 83' Ελάνο/ 53' Μαρέσκα, 94' Πάλοπ, 106' Σεβαντόν)

Αλκμάαρ-Νιούκαστλ 2-0


(14' Αρβελάτζε, 56' Κούβερμανς)

Εσπανιόλ-Μακάμπι Χάιφα 4-0

(52' Ντε Λα Πένια, 60' Ταμούδο, 62' Γκαρσία, 90' Παντιάνι)

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 3-1
(12', 88' πεν. Σιμάο, 27' Πετίτ-32' Παουλέτα)



























TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ