STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Με 16 ομάδες στη Super League από το 2015-16

Με 16 ομάδες στη Super League από το 2015-16
INTIME SPORTS

Το Δ.Σ. της Superleague αποφάσισε την επιστροφή στο μοντέλο των 16 ομάδων από τη σεζόν 2015-16, ωστόσο παραμένει ακόμα άγνωστο πόσες θα υποβιβαστούν φέτος στη Football League!

Όπως γνωστοποίησε με δηλώσεις του μετά το τέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Γιάννης Μώραλης, η επαγγελματική κατηγορία θα επιστρέψει στις 16 ομάδες από τη μεθεπόμενη σεζόν μετά το "πείραμα" των 18 ομάδων, με τον πρόεδρο της Super League να επισημαίνει πάντως ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός και ο τρόπος με τον οποίο θα οδηγηθούν οι ομάδες σε αυτή τη "νέα εποχή".

Επιπλέον, με δηλώσεις του σχολίασε την επίθεση στο van του συνδρομητικού καναλιού στο πλαίσιο της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-ΟΦΗ, στον αριθμό των δανεικών στις ομάδες, ενώ προχώρησε και σε μία σημαντική αποκάλυψη.

Αυτή ήταν πως -και ενώ έχουμε ήδη συμπληρώσει 5 αγωνιστικές πρωταθλήματος- ΕΠΟ και Super League δεν έχουν δώσει ακόμα λύση στο ζήτημα αναφορικά με το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν τη φετινή σεζόν στη Football League και πόσες θα κάνουν το αντίθετο δρομολόγιο, θα πάρουν δηλαδή στο φινάλε της φετινής σεζόν το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια!

Η αιτία που δεν έχει βρεθεί ακόμα η "χρυσή τομή" έγκειται στη διαφωνία μεταξύ της Super League και της Footbal League, με τους ανθρώπους της πρώτης να επιθυμούν τον υποβιβασμό 2 ομάδων στη δεύτερη κατηγορία και τον προβιβασμό 2 στη μεγάλη κατηγορία ενώ τους δεύτερους να στηρίζουν το 3+3.

Σημειώνεται πάντως ότι για να φτάσουμε στις 16 ομάδες το 2015-16 θα πρέπει την επόμενη σεζόν (2014-15) να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες από τη Super League, με τις πρωταθλήτριες ομάδες των δύο ομίλων της Football League να είναι εκείνες που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στα μεγάλα σαλόνια. Διαφορετικά θα πρέπει να υποβιβαστούν 3 ομάδες και να ανέβει μόνον μία από τους 2 ομίλους της Football League.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Super League μετά τη συνεδρίασή του:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως προταθεί στην ΕΠΟ το πρωτάθλημα Super League αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 διεξαχθεί με 16 ομάδες.

2/ Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ριζικής ανακατασκευής του γηπέδου της Βέροιας, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του αποστραγγιστικού συστήματος του αγωνιστικού χώρου, καθώς και του χλοοτάπητα. Τα έργα (αποστραγγιστικό, χλοοτάπητας κ.α.) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξέλιξη με τα έργα στη φυσική έδρα της Καλλονής στη Μυτιλήνη, θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα για τους αγώνες της ομάδας με τον Πανιώνιο και τη SKODA Ξάνθη.

3/ Το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την επίθεση προς το ΟΒ VAN της NOVA. Επιπροσθέτως, η Super League θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας των τηλεοπτικών συνεργείων.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής ο καταρτισμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνέχεια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Super League.

Μώραλης: "Ομόφωνη η απόφαση για τις 16 ομάδες"

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάνης Μώραλης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου για τις αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

"Συζητήσαμε αρκετά σημαντικά ζητήματα. Πήραμε ομόφωνη απόφαση ώστε την περίοδο 2015-16 να επιστρέψουμε στον αριθμό των 16 ομάδων στην Superleague. Για να προλάβω πιθανά ερωτήματά σας, πέρυσι αποφασίσαμε για δύο χρόνια να πάμε στις 18 ομάδες.

Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, αυτό έγινε για συγκεκριμένες προϋποθέσεις και λόγους. Πάντα γνωρίζαμε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ομάδων για μια χώρα όπως η Ελλάδα. Γι' αυτό αποφασίσαμε να εισηγηθούμε στην Ομοσπονδία το 2015-16 να επιστρέψουμε στις 16 ομάδες.

Οσο για το πόσες ομάδες προτείνουμε να υποβιβαστούν και πόσες να ανέβουν για να φτάσουμε σε αυτό τον αριθμό, εκεί επιφυλασσόμαστε, γιατί θέλουμε να δούμε πώς θα δημιουργηθεί το τοπίο στη Football League, σε ένα νέο πρωτάθλημα και με νέο αριθμό ατόμων.

Αρα, σε δεύτερο χρόνο θα προτείνουμε στην ΕΠΟ την εισήγησή μας για τον τρόπο, για τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν και θα ανέβουν.

Είναι μια σημαντική απόφαση. Επιστρέφουμε σε περίπου δύο χρόνια σε αριθμό που είναι ο κατάλληλος. Υπήρχαν φωνές (σ.σ. στο συμβούλιο) ώστε μακροπρόθεσμα να πάμε σε μικρότερο αριθμό ατόμων, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε εν καιρώ...

Επιπλέον, μας είχε σταλθεί μια επιστολή από τη Nova για το περιστατικό που έγινε έξω από την Λεωφόρο με την επίθεση στο βαν των εξωτερικών μεταδόσεών της. Και οι 18 ομάδες καταδικάζουν φυσικά το περιστατικό.

Στο ερώτημα της Nova τι μέτρα μπορεί να πάρει η Superleague για την προφύλαξη των δημοσιογράφων και των τεχνικών της Nova, το έχω ξαναπεί, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο συνεταιρισμός εκ των πραγμάτων έχει περιορισμένες δυνατότητες.

Αυτό που θα κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε άμεσα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να συζητήσουμε με την αστυνομία, να ζητήσουμε μεγαλύτερη ή καλύτερη προστασία. Δεν έχει ο συνεταιρισμός τη δυνατότητα να περιφρουρήσει.

Αρα, στα δύο θέματα που είχε ζητήσει η Nova, το ένα το κάναμε, την ομόφωνη καταδίκη του επεισοδίου και θα το κάναμε έτσι κι αλλιώς, όσο για το δεύτερο, θα μιλήσουμε με το Υπουργείο.

Υπήρχαν και άλλα θέματα, για παράδειγμα στην επόμενη συνεδρίαση θα μπει θέμα να γίνουν προτάσεις από τις ομάδες για να συζητήσουμε για το δανεισμό των ποδοσφαιριστών που είχε συζητηθεί και παλιότερα, χωρίς να υπάρχει πρόταση. Επιπλέον, υπήρξε και μια σειρά θεμάτων Και μια σειρά θεμάτων που άπτονται άμεσα ή έμμεσα της Superleague".

Ένταση μεταξύ Παναθηναϊκού-ΟΦΗ αλλά και Ολυμπιακού

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού, για να μπει στο... χορό και ο Ολυμπιακός.

Αφορμή οι κατηγορίες των Κρητικών για κλίμα τρομοκρατίας στον πάγκο της ομάδας τους στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με τους "πράσινους" να κάνουν λόγο από την πλευρά τους για προκλήσεις από άνθρωπο του ΟΦΗ.

"Εμείς δεν έχουμε μπράβους στα παιχνίδια μας, δεν είμαστε Ολυμπιακός", ειπώθηκε κάποια στιγμή από τον Βασίλη Κωνταντίνου, με την απάντηση να έρχεται εκ μέρους του διευθύνοντα σύμβουλου των Πειραιωτών, Γιάννη Βρέντζου:

"Τι είναι αυτά που λέτε κ. Κωνσταντίνου, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να λέτε τέτοια πράγματα;".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ