ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαζουακού και ερωτηματικά

Μαζουακού και ερωτηματικά
Μαζουακού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μαζουακού είναι σίγουρα ένας παίκτης που θα φέρει καλή πρόταση στο Λιμάνι, τη στιγμή που εξακολουθούν να υπάρχουν κάμποσα ερωτηματικά με ποδοσφαιριστές που η παραμονή τους στο ρόστερ δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

Στον σχεδιασμό που αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα μόνο για το ποιοι θα έρθουν. Φυσιολογικά θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Είτε αναμενόμενες, είτε για ελάφρυνση του μπάτζετ, είτε αυτές που μπορεί να προκύψουν ξαφνικά.

Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός μπορεί με ασφάλεια να περιμένει καλή πρόταση για τον Αρτούρ Μαζουακού. Φημολογείται μάλιστα ότι προ ημερών έφτασε στο Λιμάνι μια προσφορά ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Γαλλοαφρικανό μπακ, την οποία οι "ερυθρόλευκοι" απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Άλλωστε είναι πλέον κατανοητό ότι ο Ολυμπιακός δεν πουλάει παίκτες ελαφρά την καρδία, ούτε για ένα... κομμάτι ψωμί. Όταν πουλάει, πουλάει ακριβά. Η πολιτική του "όχι", όπως την εξηγούσε ο Γιάννης Βρέντζος τις προάλλες, έχει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα.

Για τον Μαζουακού έχουμε γράψει ότι δεν είναι μονάχα η Μονακό στο παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και για την Ρόμα, αλλά και για ομάδες από την Premier League. Την Γουέστ Χαμ και άλλες δύο. Το ενδιαφέρον που έχει συγκεντρωθεί γύρω από τον 22χρονο μπακ των "ερυθρολεύκων" μόνο να διατηρήσει την τιμή του σε υψηλά επίπεδα μπορεί.

Από τα 10 εκατομμύρια ευρώ ξεκινούν οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Ανάλογα με τις επίσημες προτάσεις που θα προκύψουν θα διαμορφωθεί και η τελική τιμή παραχώρησης του. Η δουλειά πάντως θα μπορούσε να γίνει και με ένα ποσό γύρω στα 8 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με ένα ποσοστό μεταπώλησης. Δεν θα έλεγε "όχι" ο Ολυμπιακός.

Στην έξοδο ή ένα βήμα πριν

Ο Σαλίνο αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο Ερνάνι επιστρέφει στην Πόροτ, ο Κολοβός θα παραχωρηθεί δανεικός (πιθανός προορισμός του το Βέλγιο), ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να ενεργοποιηθεί η οψιόν ανανέωσης του Καμπιάσο. Με τις μέρες να περνούν μοιάζει περισσότερο να απομακρύνεται παρά να πλησιάζει η προοπτική ανανέωσης με τον Φουστέρ.

Όσον αφορά τον Αυλωνίτη, το επικρατέστερο σενάριο για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό είναι να υπογράψει επέκταση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό και να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός στην Στουρμ Γκρατς. Δεν είναι κρυφό ότι και οι Αυστριακοί επιθυμούν διακαώς να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους.

Ικανοί να φέρουν... μνηστήρες

Από εκεί και πέρα υπάρχει μια τετράδα ποδοσφαιριστών που μπορεί να φέρει προτάσεις στον Ολυμπιακό. Ο Σεμπά είναι στη λίστα δύο συλλόγων του Μεξικού, που από μέρα σε μέρα ενδέχεται να χτυπήσουν την πόρτα των "ερυθρολεύκων" για τον Βραζιλιάνο. Με ένα νορμάλ ποσό, οι Πειραιώτες θα έδιναν τη συγκατάθεση τους για την παραχώρηση του Σεμπά.

Όπως δεν θα έλεγαν "όχι" σε περίπτωση πώλησης του Μποτία. Στο Λιμάνι βρίσκονται σε αναζήτηση βασικού στόπερ για τη νέα σεζόν, που θα καλύψει τη θέση μαζί με τους Ντα Κόστα, Σιόβα, Γούτα και Βούρο. Ο Ισπανός προέρχεται από γεμάτη σεζόν και είναι σε ηλικία που του επιτρέπει να προσελκύσει ενδιαφέρον συλλόγων, έστω και μικρότερου βεληνεκούς από τον Ολυμπιακό.

Για το θέμα του Πουλίδο, υπάρχει η προ ημερών διάψευση των Πειραιωτών για τα σενάρια περί συμφωνίας με την Τσίβας για την πώληση του Μεξικανού φορ. Πράγματι συμφωνία δεν υπάρχει, όμως η Τσίβας εφόσον τα βρει με την Τίγκρες (εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι έχει τα δικαιώματα του παίκτη στο Μεξικό), τότε σίγουρα θα κάνει κίνηση για τον 25χρονο επιθετικό του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα τα πάντα θα εξαρτηθούν από το ύψος της χρηματικής αποζημίωσης που θα προσφέρει η Τσίβας στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Τέλος, δεν θα πρέπει να προξενήσει καμία έκπληξη να φτάσει πρόταση στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ που να αφορά τον Τζίμι Ντουρμάζ. Καλή σεζόν πραγματοποίησε ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ, θα δώσει το παρών στα γαλλικά γήπεδα για το Euro 2016 και 2-3 καλές εμφανίσεις μπορούν να φέρουν... μνηστήρες στην πόρτα του Ολυμπιακού. Με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να μην είναι αρνητικός για την πιθανότητα μετακίνησης του σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Δεν σκέφτεται να γυρίσει στο Μεξικό ο Άλαν"
Παίζει με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός
Ανασταλτικοί παράγοντες και Πορτογάλοι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ