ΝΑΠΟΛΙ

Μαυροπάνος: Σοβαρό το ενδιαφέρον της Νάπολι για τον Έλληνα στόπερ

Ο Ντίνος Μαυροπάνος
Ο Ντίνος Μαυροπάνος TOM WELLER/DPA/DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Στις βασικές επιλογές των πρωταθλητών Ιταλίας βρίσκεται όντως ο Ντίνος Μαυροπάνος για να αντικαταστήσει τον -φευγάτο από το "Ντιέγκο Μαραντόνα"- Μιν-Γιάε Κιμ.

Μάχη επιβίωσης στην Bundesliga δίνει η Στουτγάρδη. Πέραν όλων των υπολοίπων, αυτή θα κρίνει και το στάτους του Ντίνου Μαυροπάνου. Όχι ως προς την παραμονή του διεθνή στόπερ στον σύλλογο, αλλά ως προς τη δυνατότητα των Σουηβών να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αντίτιμο στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο, οπότε και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει.

Ποικίλο το ενδιαφέρον για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό. Χτεσινά δημοσιεύματα στην Ιταλία έφεραν στο προσκήνιο εκ νέου το όνομα της Ιντερ και για πρώτη φορά αυτό της Νάπολι. Για τους «νερατζούρι», πρότερο ρεπορτάζ του SPORT24 είχε καταγράψει τι ισχύει, χωρίς ως τώρα να διαφαίνεται καμία αλλαγή στον ορίζοντα.

Η νέα είσοδος στη λίστα των ενδιαφερομένων είναι αυτή των πρωταθλητών Ιταλίας. Και μάλιστα, σύμφωνα με όσα γνωρίζει το SPORT24, το ενδιαφέρον του δεν είναι καθόλου φιλολογικό ούτε έχει περιοριστεί στο scouting. Αυτό το στάδιο για τους «παρτενοπέι», έχει ξεπεραστεί προ πολλού και ο Μαυροπάνος έχει πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Η Νάπολι περιμένει την πώληση του Νοτιοκορεάτη στόπερ, Μιν-Γιάε Κιμ. Θα καταλήξει στην PremierLeague, σε μια εκ των δύο του Μάντσεστερ, με αντίτιμο που θα ξεπεράσει (ενδεχομένως και κατά πολύ) τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μαυροπάνος είναι μέσα στις βασικές επιλογές για την διάδοχη κατάσταση του 26χρονου Ασιάτη αμυντικού.

Οι δύο παράμετροι για να προχωρήσει το deal

Η πρώτη παράμετρος για το κατά πόσον θα προχωρήσει η Νάπολι σε μια κίνηση για τον Έλληνα στόπερ αφορά την πρόσληψη νέου τεχνικού διευθυντή της μιας και ο νυν, ο Κριστιάνο Τζιούντολι μετακομίζει στην Γιουβέντους. Λογικό, να πρωτεύει η συμφωνία με τον διάδοχό του (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Πιέτρο Ακάρντι, νυν διευθυντής της Έμπολι), ο οποίος και μετά θα επωμιστεί το μεταγραφικό βάρος και τις συγκεκριμένες πλέον επιλογές.

Ο Μαυροπάνος (υπογραμμίζεται πως) είναι στις βασικές του αγωνιστικού τμήματος και του αρμόδιου επιτελείου των Ναπολιτάνων.

Η δεύτερη παράμετρος αυτονόητα έχει να κάνει με το οικονομικό και τον ανταγωνισμό. Επηρεάζεται όπως αναφέρθηκε από τη θέση της Στουτγάρδης, μιας και από αυτό – αν υποβιβαστεί δηλαδή ή όχι - θα κριθούν οι αξιώσεις της. Τον Ιανουάριο για παράδειγμα, ο γερμανικός σύλλογος είχε προσφορά 18 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν την δέχτηκε.

Σε περίπτωση παραμονής στην Bundesliga το συγκεκριμένο ποσό δεν θα είναι συζητήσιμο, ειδικά εφόσον υπάρχουν ομάδες της PremierLeague (Γουλβς, Φούλαμ), οι οποίες τσεκάρουν τον Μαυροπάνο, ο οποίος με τη σειρά του θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα να αποχωρήσει από την Στουτγάρδη (κάτι που πλέον αποτελεί κοινό τόπο) και πως προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Γερμανίας (έτσι κι αλλιώς, τις απαιτήσεις της Στουτγάρδης, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι ομάδες της Bundesliga που μπορούν να τις ικανοποιήσουν).

Όπως και να ‘χει, η Νάπολι σε αυτό το παζάρι, θα συμμετάσχει μιας και το ενδιαφέρον της για τον Μαυροπάνο, αλλά και η οικονομική της ευχέρεια σε περίπτωση που προκριθεί η περίπτωσή του, δεν αμφισβητούνται.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ BUNDESLIGA SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ