THE SPORTS ECONOMIST

Ο Μαυροπάνος, η Ιντερ, η Ατλέτικο, η Βόλφσμπουργκ και οι άλλοι

Ο Ντίνος Μαυροπάνος
Ο Ντίνος Μαυροπάνος TOM WELLER/DPA/DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Τα δεδομένα για τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, το upgrade που κυνηγάει εν όψει πλέον καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, τι ισχύει για τις ομάδες που γερμανικά media εμφανίζουν ως ενδιαφερόμενες και η τύχη της Στουτγάρδης, η οποία θα κρίνει και το αντίτιμο που θα αξιώσουν για τη μεταγραφή του Έλληνα στόπερ οι Σουηβοί.

Την τρίτη σεζόν του στην Στουτγάρδη διανύει ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος. Και όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι και η τελευταία του με τη φανέλα των Σουηβών. Είτε έτσι είτε αλλιώς. Το… έτσι αφορά ενδεχόμενο υποβιβασμό τους από την Bundesliga.

Σε τέτοια περίπτωση, δεδομένα ο διεθνής στόπερ θα "εκποιηθεί" και πιθανότατα σε τιμή που θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τη λίστα των υποψηφίων μνηστήρων.

Το… αλλιώς αφορά ενδεχόμενο παραμονής της Στουτγάρδης στην Bundesliga. Προφανώς τότε τα δεδομένα αλλάζουν και συνεπώς οι απαιτήσεις της θα οριστούν – όπως σωστά επισημάνθηκε και σε χτεσινά δημοσιεύματα από γερμανικά media – από τη διαθεσιμότητα που υπήρξε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για προσφορά η οποία θα έφτανε ως και τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η αλήθεια για την Ίντερ

Δεν προέκυψε βέβαια καμία τέτοια από τις ομάδες που αναφέρθηκαν στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, την Ίντερ, την Ατλέτικο και τη Βόλφσμπουργκ. Οι "νερατζούρι" παρουσιάστηκαν ως μνηστήρες την παραμονή της ολοκλήρωσης της μεταγραφικής περιόδου και ενώ ο Μαυροπάνος ήταν στην αποστολή της Στουτγάρδης για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Πάντερμπορν.

Δεν χτύπησαν την πόρτα του γερμανικού συλλόγου και εκτιμάται πως πολύ δύσκολα θα το κάνουν και το ερχόμενο καλοκαίρι, έχοντας άλλες προτεραιότητες για την αντικατάσταση του Μίλαν Σκρίνιαρ, ο οποίος - εκτός θεαματικού πλέον απροόπτου - δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του και θα αποχωρήσει από το Μιλάνο.

Η περίπτωση της Ατλέτικο και η Βόλφσμπουργκ

Η Ατλέτικο από την πλευρά της όλο τον Ιανουάριο κυνήγησε τον Τσαγκλάρ Σουγιουντσού. Την τελευταία στιγμή όμως δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με τη Λέστερ για την αγορά του Τούρκου στόπερ και έτσι, στο παρά πέντε του κλεισίματος του μεταγραφικού παραθύρου κινήθηκε σε όλη την Ευρώπη για να βρει έναν κεντρικό αμυντικό δανεικό ως το τέλος της σεζόν, οπότε και τότε τελικά θα αποκτήσει τον Σουγιουντσού. Μεταξύ των όσων προτάθηκαν στους "ροχιμπλάνκος", σε λογική ακριβώς πρόσκαιρης λύσης ως το καλοκαίρι, ήταν και ο Μαυροπάνος, χωρίς όμως να υπάρξει κάτι περισσότερο.

Κάτι στην ιεράρχηση της Ατλέτικο δεν έχει αλλάξει. Το καλοκαίρι θα αγοράσει τον Σουγιουντσού, χωρίς προκύπτει το παραμικρό που να υποδεικνύει πρόσθετο ενδιαφέρον για τον Μαυροπάνο, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως καταλυτικό για την.. άνεση με την οποία θα κινηθεί η Ατλέτικο στο καλοκαιρινό πλέον μεταγραφικό παζάρι είναι αν καταφέρει ή όχι να εξασφαλίσει μια θέση στο επόμενο Champions League. Παίζεται, αυτονόητο τι επιπτώσεις θα υπάρξουν σε περίπτωση που δεν κουνήσει "σεντόνι".

Τέλος, αναφορικά με την τελευταία ομάδα που παρουσιάστηκε ως ενδιαφερομένη για τον Μαυροπάνο, τη Βόλφσμπουργκ. Το ενδιαφέρον της υφίσταται, αλλά αφενός το οικονομικό όριο της Στουτγάρδης είναι αρκετά μεγάλο για τις δυνατότητες των "λύκων", αφετέρου ο ίδιος ο 26χρονος στόπερ δεν βλέπει – προς ώρας τουλάχιστον - θετικά το ενδεχόμενο απλώς να αλλάξει… γειτονιά στην Μπουντεσλίγκα, λογικά υπολογίζοντας πως μπορεί να εξαργυρώσει τη θετικότατη παρουσία του στην Στουτγάρδη όλα αυτά τα χρόνια με ένα αγωνιστικό upgrade.

Κάτι που, είπαμε, είτε έτσι είτε αλλιώς, το προσεχές καλοκαίρι θα το πετύχει.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ