ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ματς-κλειδί για Αϊντχόφεν

Ματς-κλειδί για Αϊντχόφεν
Αιντχοφεν πανηγυρικο

Η Αϊντχόφεν φιλοξενεί την Χέρενφεν για την 24η αγωνιστική της Eredivisie

Ωστόσο, στο πλαίσιο της 24ης ημέρας, καλείται να δώσει και πάλι δύσκολες «εξετάσεις», φιλοξενώντας στο «Φίλιπς Στάντιον» την ισχυρή Χέρενφεν. Σε περίπτωση νίκης, η PSV θα έχει κάνει, αναμφίβολα, ένα καθοριστικό βήμα για την υπόθεση «τίτλος», όμως το έργο της απέναντι στην ισχυρή Χέρενφεν μόνο εύκολο δεν θα είναι.
Από `κει και πέρα, δύσκολη αποστολή αναμένεται να έχει ο Αγιαξ που φιλοξενείται στο «Πάρκσταντ Λίμπουρχ» από την πάντοτε υπολογίσιμο Ρόντα. Εξάλλου, η Φέγενορντ που «κατρακύλησε» στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα δοκιμάζεται στο «Φέιφερμπερχ» από τη Ντε Γκράαφστσαπ. Η αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε στο «Αρκε Στάντιον», εκεί όπου η Τβέντε επιβλήθηκε της Χέρακλες με 2-1.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο (9/2)

Αϊντχόφεν-Χέρενφεν

Εχοντας αποκτήσει διαφορά οκτώ πόντους από τον δεύτερο Αγιαξ, η Αϊντχόφεν (1η, 52β.) κρατάει το πρωτάθλημα στα χέρια της. Ωστόσο, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί να από τα πιο κρίσιμα της σεζόν γι` αυτήν και το αποτέλεσμά του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση «τίτλος». Προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας νίκες με το ίδιο σκορ (2-0) επί του Αγιαξ και της Αλκμααρ, αυξάνοντας το σερί της στα τέσσερα «τρίποντα». Κόντρα στην Αλκμααρ έλαμψε με την απόδοσή του ο νεαρός Ούγγρος αριστερός εξτρέμ ονόματι Τζούτζακ που αποδεικνύεται σε χρυσή μεταγραφή. Στα αγωνιστικά, η PSV δεν προετοιμάστηκε και με τον καλύτερο τρόπο αφού επτά παίκτες της έλειπαν σε διεθνείς υποχρεώσεις και επέστρεψαν είτε το βράδι της Πέμπτης, είτε το πρωί της Παρασκευής. Μικροπροβλήματα αντιμετώπισαν οι Αφελάι και Μπακάλ, αλλά αναμένεται να παίξουν κανονικά.

Περίοδο… διαστημικής φόρμας διανύει η Χέρενφεν (3η, 43β.) που με 63 γκολ στο ενεργητικό της διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση της Ευρώπης! Χαρακτηριστικό είναι ότι στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της-στα οποία μετράει ισάριθμες νίκες- έχει σημειώσει 19(!) γκολ, με αποκορύφωμα το διασυρμό της Φίτεσε με 7-0 (εντός). Ο ρυθμός, η ταχύτητα και η πίεση είναι τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της και τα οποία «πνίγουν» τους αντιπάλους της. Εντυπωσιάζει ο 20χρονος κεντρικός μέσος Μπράντλεϊ που έχει καταφέρει να σκοράρει και στα τελευταία ματς. Δεν υπάρχουν απουσίες, ενώ οριστικά παρελθόν από την ομάδα αποτελεί ο Αφόσνο Αλβες που «μετακόμισε» στην Αγγλία και τη Μίντλεσμπρο.

Ντε Γκράαφστσαπ-Φέγενορντ

Θετική για την Ντε Γκράαφστσαπ (12η, 26β.) κρίνεται η ισοπαλία (1-1) στο Ρότερνταμ απέναντι στην ουραγό Εξέλσιορ. Εδειξε χαρακτήρα και αγωνίστηκε παθιασμένα, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο σε ένα παιχνίδι κακό με λίγες φάσεις. Σημαντικός ο βαθμός με δεδομένο ότι την εβδομάδα που μας πέρασε αποχώρησε από την ομάδα ο βασικός αναντικατάστατος φορ Πόβελ για την Γκρόνιγκεν. Με τη μορφή δανεισμού από τη Φέγενορντ ήρθαν ο επιθετικός Μπίσεβαρ και ο αμυντικός Μ. Γιάνσεν. Εκτός τέθηκε ο αναπληρωματικός μέσος Φαν ντε Αουβελαντ και ο πάγια απόντας Φόλμερ (στόπερ). Εξαντλήθηκαν και τα 12.000 εισιτήρια του γηπέδου «Φέιφερμπερχ».

Ανήμπορη -όπως άλλωστε αναμενόταν- να ακολουθήσει σε ρυθμούς πρωταθλητισμού αποδεικνύεται η Φέγενορντ (5η, 41β.), που δεν διαθέτει την ποιότητα και το βάθος της πρωτοπόρου Αϊντχόφεν. Ακόμα και κόντρα στον ασταθή και προβληματικό Αγιαξ ηττήθηκε με κάτω τα χέρια (0-3) στο «Αμστερνταμ Αρένα». Στο συγκεκριμένο ματς, στάθηκε, μάλιστα και αρκετά τυχερή, αφού αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας Τίμερα, το σκορ θα είχε λάβει… τεράστιες διαστάσεις. Το κλίμα στην ομάδα του Ρότερνταμ δεν είναι καλό με τον τεχνικό Φαν Μαρβεϊκ να επιβάλει έξτρα προπονήσεις και τους παίκτες να πληρώνουν τα έξοδα των 1.100 οπαδών τους που βρέθηκαν στο ντέρμπι. Οριακό το συγκεκριμένο ματς, αφού σε περίπτωση νέας απώλειας η κορυφή θα έχει απομακρυνθεί για τα καλά. Εκτός ο μπακ Λούσιους, αμφίβολος ο μεσοεπιθετικός Μπράουνς.

Μπρέντα-Ουτρέχτη
Ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της αγωνιστικής. Ανεβασμένη παρουσιάζεται η Μπρέντα (6η, 41β.) που τρέχει σερί τέσσερις σερί νίκες. Τελευταία το 1-0 επί της Σπάρτα στο Ρότερνταμ (την περασμένη Τετάρτη) σε μία ακόμη «επαγγελματική» εμφάνιση της. «Σφιχτή» στην άμυνα της και ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Διεκδικεί μια θέση στα πλέι οφ, ωστόσο βάσει του υλικού που διαθέτει δεν δικαιούται μια τέτοια επιτυχία και αναμένεται στη συνέχεια να πέσει πιο χαμηλά. Τιμωρημένος είναι ο πολύτιμος μέσος Μολχούκ, ενώ πάγια απουσιάζουν ο μέσος Ντε Χράαφ και ο επιθετικός Ταμέρους. Αμφίβολος είναι ο μπακ-χαφ Ελσχοτ, την ώρα που στην αποστολή αναμένεται να συμπεριληφθεί ο φορ Αμόα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Μετά την εκτός έδρας ήττα με 0-2 από τη Ναϊμέγκεν, η Ουτρέχτη (8η, 35β.) επανήλθε στις επιτυχίες επικρατώντας με το ίδιο σκορ στην έδρα της επί της Βίλεμ. Ετσι κατάφερε να διατηρηθεί στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα, σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν το πρώτο για τη φετινή σεζόν στο οποία δεν δέχθηκε γκολ εντός. Δίκαη η νίκη της που συνοδεύτηκε από αρκετά καλή εμφάνιση, κινδυνεύοντας λίγες φορές. Για τρίτο παιχνίδι παραμένει τιμωρημένος ο στόπερ Κέλε, αμφίβολος ο βασικός γκολκίπερ Φορμ, όπως επίσης και ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν.

Φίτεσε-Γκρόνιγκεν
Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για τη Φίτεσε (10η, 32β.) η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χέρενφεν. Διασυρμός με 0-7(!) και το γεγονός ότι απέναντί βρέθηκε η πιο φορμαρισμένη ομάδα της χώρας δεν αποτελεί ισχυρό ελαφρυντικό για το συγκρότημα του Αρνεμ. Παρόλα αυτά ο τεχνικός Ντε Μος δεν τα έβαψε και μαύρα λέγοντας πως «…απλά χάθηκαν τρεις βαθμοί». Τιμωρημένος είναι ο βασικός στόπερ Σπρόκελ (σημαντική απουσία), ενώ αμφίβολος είναι και ο επίσης στόπερ Σανσονί.

Η Γκρόνιγκεν (4η, 41β.) έμεινε στο 1-1 με τη Ρόντα στην έδρα της. Η συνάντηση θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη αν στο 25ο λεπτό δεν αποβαλλόταν άδικα παίκτης της. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ομοσπονδία αναγνώρισε το λάθος και έσβησε την κόκκινη κάρτα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημειώθηκε από τον νεοφερμένος Πόβελ που αποκτήθηκε από τη Ντε Γκράαφστσαπ. Παραμένουν εκτός ο στόπερ Σβέιντικ, ο μεσοεπιθετικός Λεφτσένκο και οι μακροχρόνιοι απόντες.

Κυριακή (10/2)

Ρόντα-Αγιαξ

Η Ρόντα (9η, 34β.) απογοήτευσε με την απόδοσή της στο τελευταίο ματς απέναντι στη Γκρόνιγκεν, παρότι κατάφερε να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 25` έκανε φάσεις, αλλά και κινδύνεψε να δεχθεί κι άλλα τέρματα. Επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον τεχνικό Ατεφελντ και τον προπονητή Κα με τον πρώτο να απωθεί τον παίκτη του προς τα αποδυτήρια. Από `κει και πέρα στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο Κα, ενώ πάγια απουσιάζει ο φορ Σισέ.

Επιβλητικός ήταν το ντέρμπι με τη Φέγενορντ ο Αγιαξ (2ος, 44β.) που επικράτησε απολύτως δίκαια με 3-0. Σπουδαία εμφάνιση από τον «Αίαντα» οι παίκτες του οποίου αν ήταν πιο προσεκτικοί -και παράλληλά δεν έπεφταν πάνω στον εξαιρετικό «πορτιέρο» της φιλοξενούμενους- θα μπορούσαν να είχε φέρει ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ. Με τη διαφορά από την κορυφή στο -8, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, με δεδομένο κιόλας ότι υπάρχει και το ντέρμπι με την Αϊντχόφεν. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι παραμένει τιμωρημένος ο Ντάβιντς, ελλιπής η προετοιμασία λόγω του ότι απουσίαζαν 13 (!) παίκτες που είχαν διεθνή καθήκοντα.

Φένλο-Βίλεμ

Την… παλιά κακή ομάδα των πρώτων αγωνιστικών θυμίζει τον τελευταίο καιρό η Φένλο (17η, 19β.) που μπήκε και πάλι στη ζώνη του υποβιβασμού. Προέρχεται από τρεις σερί ήττες στις οποίες δέχθηκε 12 γκολ και σημείωσε μόλις 1. Τελευταία το 0-2 στο Ρότερνταμ από τη Σπάρτα για την οποία φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ Βίντγιενς που υπέπεσε σε τραγικά λάθη. Τουλάχιστον ευχάριστο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Η Βίλεμ (16η, 19β.) συνέχισε τον τραγικό απολογισμό της σε εκτός έδρας ματς, χάνοντας και από την Ουτρέχτη με 0-2. Ετσι, το ματς με τη Φένλο απέκτησε πλέον ξεχωριστή σημασία όντας ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της στο πρωτάθλημα από `δω και πέρα. Ενισχυμένη βγήκε η ομάδα από το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, κάτι που όμως πρέπει να αποδειχθεί σε βάθος χρόνου. Ετοιμοι ο στόπερ Χιλ και ο φορ Κριστιάνο, την ώρα που παραμένει εκτός ο φορ Ντεμούζ και όσοι απουσιάζουν μόνιμα.

Ναϊμέγκεν-Αλκμααρ

Σπουδαία νίκη σημείωσε μέσα Αλμελο η Ναϊμέγκεν (14η, 21β.) που επιβλήθηκε της Χέρακλες με 2-0. Στάθηκε τυχερή, δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της, ωστόσο το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» χωρίς να παίξει καλά, δείχνει ότι διαθέτει χαρακτήρα ως ομάδα. Οι μεταγραφές που πραγματοποίησε φαίνεται πως θα τη βοηθήσουν. Εκτός παραμένει ο πολύτιμος κεντρικός αμυντικός Ολσον και ο μεσοεπιθετικός Γιάνσεν.

«Λίγη» σε ένα ακόμη ντέρμπι αποδείχθηκε η φετινή Αλκμααρ (11η, 29β.) γνωρίζοντας ήττα με 0-2 από την Αϊντχόφεν στο «Φίλιπς Στάντιον». Από το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να κρατήσει την απόδοση της μεσοεπιθετικής της γραμμής που παρότι δεν κατάφερε να κερδίσει έδειξε και πάλι πως διαθέτει μεγάλες δυνατότητες. Εκείνο που πλήρωσε και πάλι η ομάδα ήταν τα αμυντικά κενά της. Επενέβη ο πρόεδρος Σχέρινγκα που ξεκαθάρισε ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ παραμένει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Μακροχρόνιες οι απουσίες που υπάρχουν.

Σπάρτα Ρότερνταμ-Εξέλσιορ

Μικρό ντέρμπι του Ρότερνταμ. Αδική (εντός έδρας) ήττα με 0-1 υπέστη η Σπάρτα (15η, 21β.) από τη Μπρέντα την οποία και υποδέχθηκε την Τετάρτη σε εξ αναβολής παιχνίδι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ανώτερη χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Παρά την ήττα, δείχνει πως βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο την οποία καλείται να αποδείξει στο συγκεκριμένο ματς το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο γι` αυτήν. Τραυματίστηκε ο μέσος Φρέιρε, αμφίβολος είναι ο αριστεροπόδαρος μέσος Πόλακ.

Το πρωτάθλημα έχει μπει σε μια κρίσιμη καμπή, όμως η Εξέλσιορ (18η, 16β.) δεν δείχνει ικανή να «ξεκολλήσει» από τον «πάτο» της βαθμολογίας. Παίζοντας μέσα στην έδρα της δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Ντε Γκράαφστσαπ μένοντας στο 1-1. Αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων με τον Λάουξ να σώζει στην επανάληψη το βαθμό της ισοπαλίας χάρη σε εκτέλεση φάουλ. Χαρακτήρα «τελικού» έχει αποκτήσει η συνάντηση με τη Σπάρτα για την ουραγό της Eredivisie. Τιμωρημένος ο μπακ-χαφ Μπάντιαρ, επιστρέφει ο βασικός τερματοφύλακας Χράαφλαντ.








































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ