ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Mαστίγιο και... Καστίγιο

Mαστίγιο και... Καστίγιο
τοροσιδης μαρεσκα

Ολυμπιακός σε κρίση. Οι Πειραιώτες νίκησαν αγχωτικά την ΑΕΛ (2-1), Ζίκο και διοίκηση αποδοκιμάστηκαν, ο Βραζιλιάνος σφυρίζει αδιάφορα και οι Ουκρανοί στέλνουν Καστίγιο

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν ήταν μια συνηθισμένη Κυριακή όπως όλες οι άλλες, στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού η μοναδική είδηση θα ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα με την ΑΕΛ.
Επειδή όμως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε... κρίση, η αγχωτική νίκη κόντρα στους "βυσσινί" δεν έχει τόση σημασία, όσο οι αποδοκιμασίες του κοινού (κατά διοίκησης, Ζίκο και ορισμένων παικτών) αλλά και οι δηλώσεις άγνοιας του Ζίκο!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να ξεκινήσουμε με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Οι "ερυθρόλευκοι" ίδρωσαν αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν εν μέσω αποδοκιμασιών, μια αγχωτική νίκη με 2-1 , κόντρα στην μαχητική ΑΕΛ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να ξεπεράσουν την "παγωμάρα" στις εξέδρες, έδωσαν στον κόσμο αυτό που ήθελε πετυχαίνοντας δύο γκολ με Μαρέσκα (37') και Γκαλέτι (40'), όλα έδειχναν πως η ηρεμία θα επιστρέψει στον Πειραιά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα έκαναν... θάλασσα και έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΛ να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Ανεύ λόγου και αιτίας οι Πειραιώτες έριξαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, θεώρησαν το παιχνίδι τελειωμένο, επαναπαύτηκαν στο 2-0, παρουσίασαν το γνωστό -κακό- πρόσωπο των τελευταίων αγώνων και λίγο έλειψε να το πληρώσουν.

Από την άλλη, η ΑΕΛ ήταν το... αφεντικό στην επανάληψη, έχασε αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Κάσας, πέτυχε το γκολ με τον Ρομέου στο 81', πίεσε ασφυκτικά για την ισοφαρίση, όμως δεν κατάφερε να φύγει από τον Πειραιά με κάποιο βαθμό.

Εύκολα ή δύσκολα, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν το τρίποντο της νίκης και μείωσαν την διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας στους 5 βαθμούς. Από την άλλη, η ΑΕΛ παραμένει στις χαμηλές θέσεισς της βαθμολογίας και θα πρέπει να αρχίσει να μαζεύει βαθμούς για να σωθεί.

Το μήνυμα αγανάκτησης του κόσμου


Ο κόσμος του Ολυμπιακού στήριξε την ομάδα του μέχρι το τέλος, όμως η κακή εικόνα των τελευταίων λεπτών έφερε αγανάκτηση και αποδοκιμασίες κυρίως προς τον Ζίκο και προς την διοίκηση με αποκορύφωμα το σύνθημα στο τέλος: "Κάντε καμιά μεταγραφή". Μένει να δούμε αν το μήνυμα εστάλη...

Από τους παίκτες, αυτός που άκουσε τα περισσότερα ήταν ο ντεφορμαρισμένος Ντιόγκο κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.

To Sport24.gr βρέθηκε στο "Καραϊσκάκη" και κατέγραψε (πατήστε εδώ ) το... ψυχογράφημα του κόσμου.

Η... άγνοια του Ζίκο

Τι κι αν οι πληροφορίες τον θέλουν ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου, τι κι αν το κλίμα στις τάξεις της "ερυθρόλευκης" διοίκησης και του κόσμου είναι βαρύ προς το πρόσωπό του, ο Ζίκο... σφυρίζει αδιάφορα.

Τρανή απόδειξη, τα όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τον Στολτίδη υπογραμμίζοντας πως δεν είναι ψεύτης, ενώ ερωτηθείς για το αν γνωρίζει πως η διοίκηση θέλει να φύγει είπε πως δεν έχει λάβει κανένα τέτοιο μήνυμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ζίκο: "Κατά πάσα πιθανότητα η ομάδα μας ξέχασε πως το παιχνίδι λήγει στο 90ο λεπτό και όχι στο 45ο λεπτό. Στο πρώτο μέρος παίξαμε αρκετά καλά. Είχαμε ευκαιρίες για άλλα δύο γκολ αλλά δεν τα βάλαμε. Στο δεύτερο μέρος νομίζαμε πως τέλειωσε το παιχνίδι με αποτέλεσμα η Λάρισα να μας βάλει το γκολ αλλά τελικά η ομάδα μας πήρε τη νίκη".

Για την δήλωση του Ουζουνίδη πως μετά το 60 ο Ολυμπιακός "πέφτει": "Αυτή είναι μια στατιστική που εμείς δεν μελετάμε. Ο προπονητής της Λάρισας της μελέτησε. Εμείς δεν θέλουμε γενικά να δεχόμαστε γκολ".

Για το κλίμα των τελευταίων ημερών: "Ούτε και εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι και εγώ είμαι πρώτος από όλους. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για να προχωρήσουμε. Δεν καταφέρνουμε τίποτα με την γκρίνια. Είναι μέσα στα πλαίσια του ποδοσφαίρου να χάνουμε. Δεν είμαι ούτε πέντε, ούτε δέκα, είμαι σαράντα χρόνια στο ποδόσφαιρο και εμείς μόνο από μέσα μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα".

Για τον Στολτίδη: "Ο παίκτης θεώρησε πως ήταν έτοιμος να αγωνιστεί, ενώ εγώ του εξήγησα πως δεν μπορούσε να ήταν έτοιμος. Είχε σαράντα μέρες να αγωνιστεί. Αυτός πίστευε πως του έλεγα ψέμματα αλλά εγώ του έδειξα χαρτιά. Μπορώ να σας δείξω με στοιχεία ότι λείπει από τις προπονήσεις. Εγώ είμαι ο προπονητής και εγώ κρίνω ποιος μπορεί να παίξει και ποιος όχι.

Εγώ ψεύτης δεν είμαι, έχω χαρτιά κι έτσι δουλεύω. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να με κατηγορεί. Όταν θα αρχίσω να θέλω το κακό της ομάδας, καλύτερα να αλλάξω επάγγελμα. Για μένα ένας επαγγελματίας πρέπει να βάζει το κεφάλι κάτω και να σέβεται τις εντολές του προπονητή. Όταν έπαιζα μπάλα δούλευα σκληρά και όταν ο προπονητής μου έλεγε να παίξω, έμπαινα. Υπολογίζω σε αυτόν και δεν έχω πρόβλημα με κανέναν παίκτη.

Θέλω όλοι να είναι έτοιμοι και περιμένω να δω ποιοι είναι στην καλύτερη κατάσταση για να τους επιλέγω. Το πρώτο πράγμα στην καριέρα μου είναι να σέβομαι τους επαγγελματίες. Δουλεύω για τον Ολυμπιακό. Είμαι άνθρωπος και κάνω κάποια λάθη. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι εναντίον της ομάδας. Αν υπάρξει η μέρα πως ο Ολυμπιακός πιστεύει πως δεν κάνω, τότε έχει δικαίωμα να σταματήσει την συνεργασία του μαζί μου. Εμείς οι προπονητές είμαστε περαστικοί".

Για το αν η διοίκηση του έδειξε πως θέλει να φύγει: "Δεν έχω κάποιο τέτοιο μήνυμα. Δεν έχω λόγο να φύγω. Θέλω να συνεχίσω".

Για το αν έχει κάποιο παράπονο από την ομάδα και το υλικό: "Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στην διοίκηση, όχι σε εμένα. Σίγουρα, θα ήθελα να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο η ομάδα. Ακόμα, δεν έχουμε αποδόσει το μέγιστο. Πρέπει να παίζουμε και στα 90 λεπτά καλά και αυτό επιδιώκουμε. Είχα δηλώσει πως θέλουμε τρεις παίκτες αλλά υπάρχει διαφορά από το θέλουμε και το μπορούμε. Πιστεύω στην προσπάθεια της διοίκησης. Περιμένω από την διοίκηση να δω τι μπορεί να φέρει. Σήμερα, ο Λεονάρντο και ο Τοροσίδης έπαιξαν σε θέσεις που δεν πρέπει να παίζουν".



Ντάρμπισιρ: "Να μην φύγει ο Ζίκο"


Την ίδια ώρα, ο Ματ Ντάρμπισιρ, έστειλε μήνυμα στήριξης στον προπονητή του Ζίκο, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να φύγει: "Δεν υπάρχει κανένας λόγος στον κόσμο για τον οποίο ο Ζίκο θα έπρεπε να φύγει από την ομάδα. Είναι πολύ καλός προπονητής και τα πάει καλά με την ομάδα και όλοι πρέπει να προσπαθούμε. Όλοι, οι παίκτες, οι εφημερίδες, οι οπαδοί, όλοι. Γιατί τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε σταθερότητα. Αν δεν έχουμε σταθερότητα και σύμπνοια από όλους δεν μπορούμε να παλέψουμε για κάτι".

Για την αγχωτική νίκη με ΑΕΛ: "Δεν ξέρω γιατί αγχωθήκαμε στο τέλος. Παίξαμε ένα είδος ποδοσφαίρου που δεν συνηθίζουμε. Στο παρελθόν ποτέ δεν πανικοβαλλόμαστε. Πλέον, το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και συνεχίζουμε την προσπάθειά", ενώ μιλώντας για τη δική του παρουσία στάθηκε στο σημαντικό χρονικό διάστημα απουσίας του".

Για την κατάστασή του: "Προέρχομαι από μεγάλο διάστημα αποχής και είναι θετικό που επιστρέφω. Είμαι έτοιμος για να παίξω ποδόσφαιρο".

Για το αν έχει μιλήσει με τον πρώην συμπαίκτη του, Πέντερσεν: "Όχι δεν έχω μιλήσω μαζί του. Είναι καλός παίκτης, τα πάει καλά με την ομάδα του και θα είναι καλό για τον σύλλογο να έρθει γιατί νομίζω ότι χρειαζόμαστε έναν τέτοιου είδους παίκτη και θα δούμε".



Μέλμπεργκ: "Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα"



Από την πλευρά του ο Μέλμπεργκ μίλησε για το πρωτάθλημα: "Τίποτα δεν έχει χαθεί. Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, φτάνει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν. Έχουμε σχεδόν τους ίδιους στόχους με πέρυσι. Απλώς ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί και έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όλα είναι ανοιχτά ακόμη".



Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Έντσο Μαρέσκα είπε: "Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Πρέπει να πάρουμε νίκες μέχρι το τέλος και τότε μπορούμε να φτάσουμε στο πρωτάθλημα".

Ο MVP της αναμέτρησης, Όσκαρ Γκονθάλεθ: "Δεν έχει σημασία που αναδείχτηκα MVP, αλλά το ότι κέρδισε η ομάδα".



Ρ. Μπράβο: "Να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια"



Νίκη σ' όλα τα παιχνίδια είναι το μήνυμα του Ραούλ Μπράβο: "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Δεν ήμασταν καλά σήμερα, αλλά ευτυχώς κερδίσαμε και κρατήσαμε τη διαφορά των πέντε βαθμών. Σε δύο παιχνίδια άλλαξε όλη η κατάσταση κι από εδώ και πέρα όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε καλά τη δουλειά μας".



Η επιστροφή του Καστίγιο


Oι οπαδοί του Ολυμπιακού τραγουδούσαν "Κάντε καμία μεταγραφή" απευθυνόμενοι στον πρόεδρο των πρωταθλητών Ελλάδας Σωκράτη Κόκκαλη, αμέσως μετά την αγχωτική νίκή της ομάδας τους με 2-1 επί της Λάρισας για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και δεν αποκλείεται μετά τον Λούα Λούα να "δέσει άγκυρα" στο μεγάλο λιμάνι ένας ακόμα παλιός και αγαπημένος γνώριμός τους.

Ο λόγος για τον Νέρι Καστίγιο, με τις τελευταίες πληροφορίες να φέρνουν τον Λατινοαμερικανό επιθετικό πολύ κοντά στο να φορέσει ξανά τα "ερυθρόλευκα" από τη στιγμή που το γραφείο Τύπου της Σαχτάρ Ντόνετσκ επιβεβαίωσε πως η διοίκηση του ουκρανικού συλλόγου δεν λέει "όχι" στην παραχώρηση του 25χρονου Μεξικανού άσου στους Πειραιώτες.

Συγκεκριμένα, η Σαχτάρ προτίθεται να παραχωρήσει τον Νέρι Καστίγιο με μορφή δανεισμού για 1,5 χρόνο με την ουκρανική ιστοσελίδα "minprom.ua" να αναφέρει πως η ομάδα του προέδρου Ρινάτ Αχμέτοφ δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ του Ολυμπιακού και τού Μεξικανού ποδοσφαιριστή.

Υπενθυμίζεται πως ο Καστίγιο μετακόμισε στο Ντόνετσκ το καλοκαίρι του 2007 με το κόστος της μεταγραφής του να ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ, όντας η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ουκρανικού ποδοσφαίρου, με τον παίκτη να μην καταφέρνει όμως ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της Σαχτάρ.

Στα δύο χρόνια παρουσίας του στο ουκρανικό πρωτάθλημα έπαιξε μόλις 15 ματς με τη Σαχτάρ αλλά και τη Νντίπρο (δανεικός), ενώ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του ούτε στη Μάντσεστερ Σίτι στην οποία παραχωρήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 δανεικός για έναν χρόνο.

Ήρθε η μπλε κάρτα του Λούα Λούα

Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό είναι ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, αφού έφτασε στα γραφεία της Πειραϊκής ΠΑΕ την μπλε κάρτα του παίκτη.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν έξαλλοι με την καθυστέρηση της έλευσης της μπλε κάρτας και ήταν έτοιμοι να καταγγείλουν στην FIFA, την Αλ Αραμπί και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κατάρ.

Τέλος καλό, όλα καλά πλέον, αφού στη λήξη της προθεσμίας το αρμόδιο όργανο από το Κατάρ απέστειλε την μπλε κάρτα του Κονγκολέζου ποδοσφαιριστή και το μόνο πρόβλημα για την επιστροφή του είναι πλέον η φυσική κατάσταση.

Διάστρεμμα ο Μήτρογλου

Σα να μην έφτανε στον Ολυμπιακό το κακό κλίμα στα αποδυτήρια και στις κερκίδες. ήρθε και η ατυχία με τον Κώστα Μήτρογλου.

Ο Έλληνας επιθετικός που έφυγε στο 60' κουτσαίνοντας από το γήπεδο, έχει υποστεί σύμφωνα με τους γιατρούς διάστρεμμα, κάτι πο σημαίνει πως είναι αμφίβολος για τον δύσκολο αγώνα στην Καβάλα.

Το ευχάριστο μέσα στην ατυχία είναι πως ο τραυματισμός του "πιστολέρο" ήρθε την στιγμή ο Ματ Ντάρμπισι και ο Ντιόγκο επέστρεψαν.









































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ