STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Μαρτίνς: "Δεν με απασχολεί αν ο Παναθηναϊκός είναι ξεκούραστος, συγχαρητήρια στον διαιτητή για την απόφαση"

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς καυτηρίασε την άσχημη κατάσταση των αγωνιστικών χώρων στη χώρα μας με αφορμή την αναβολή στο ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός και τόνισε την ανάγκη να διορθωθεί ένα μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου (VIDEO).

Δύο 24ωρα πριν από το ντέρμι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο στο πλαίσιο της 22η αγωνιστικής της Super League Interwetten (14/2, 19:30, NS1HD), ο Πέδρο Μαρτίνς παραχώρησε δηλώσεις στη Nova όπου θέλησε να καταδείξει ένα διαχρονικό πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό των πολύ κακών αγωνιστικών χώρων που δεν επιτρέπει στις ομάδες να παρουσιάζουν το ποδόσφαιρο που θέλουν, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να δίνει συγχαρητήρια στον διαιτητή Παπαδόπουλο για την απόφασή του να μην επιτρέψει να αρχίσει το ματς ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός την Πέμπτη στους "Ζωσιμάδες" λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου και να ζητάει από τους αρμόδιους να μεριμνήσουν για να βελτιωθεί η κατάσταση.

"Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί μετά τα γεγονότα της αναβολής του χθεσινού αγώνα κυπέλλου μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού, νομίζω πως έχει έρθει η στιγμή για να γυρίσουμε σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να διορθώσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει ως σήμερα.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τα σωστά γήπεδα για να δούμε ανάλογο θέαμα. Συγχαρητήρια στον κύριο Παπαδόπουλο (σ.σ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο διαιτητής του ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός) που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ελπίζουμε να είναι η αρχή της λύσης ενός μεγάλου προβλήματος και να το κοιτάξουν όλοι με θάρρος. Ελπίζουμε η χθεσινή αναβολή να μην είναι κάτι πρόσκαιρο και περιστασιακό που έχει κάποια άλλη σκοπιμότητα.

Δεν με απασχολεί αν ο Παναθηναϊκός είναι ξεκούραστος. Εγώ θέλω όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό να παρουσιάζουμε ωραίο θέαμα. Θέλουμε και ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ώστε να παρουσιάσει ένα καλό θέαμα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακινδυνεύεται η ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Δεν πρέπει να προκαλούνται τραυματισμοί, ούτε να πραγματοποιούνται ματς σε ακατάλληλα γήπεδα", τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής στο συνδρομητικό κανάλι της Nova, και πρόσθεσε:

"Η ΕΠΟ πρέπει να ασχοληθεί. Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει να είναι ποιοτικό και ανταγωνιστικό και όμορφο πρέπει να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι. Είναι πολλοί που παρουσιάζουν προβλήματα και είναι άσχημο να γίνονται ματς σε αυτά τα γήπεδα.

Δεν επιτρέπεται σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός να παρουσιάζουν το ποδόσφαιρο που θέλουν. Δεν μας απασχολεί ο Παναθηναϊκός, αλλά η δική μας ομάδα. Εμείς θέλουμε καλό αγωνιστικό χώρο για να μπορέσουμε να δείξουμε το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Η ΕΠΟ πρέπει να κατανοήσει πως όλα τα ματς πρέπει να γίνονται σε καλούς αγωνιστικούς χώρους.

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα μείζον πρόβλημα. Πλέον βρίσκεται στη 18η θέση (στην ειδική βαθμολογία της UEFA), έχει χάσει πολύτιμο έδαφος και βρίσκεται πίσω από χώρες πιο αδύναμες, όπως η Κύπρος. Δεν μου αρέσει η ανισορροπία σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή.

Δείτε τον αγωνιστικό χώρο όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε στη Λαμία και τον αγωνιστικό χώρο του ματς των Ιωαννίνων με τον Άρη. Θα εξακριβώσετε πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις για το αν πρέπει να γίνει ένα παιχνίδι και σε ποιο γήπεδο. Όλες οι ομάδες πρέπει να παίζουν σε καλούς αγωνιστικούς χώρους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ