CHAMPIONS LEAGUE

Μαρσέιγ - Σπόρτινγκ 4-1: Ανατροπή και πρώτο τρίποντο για τους Φωκαείς

Μαρσέιγ - Σπόρτινγκ 4-1: Ανατροπή και πρώτο τρίποντο για τους Φωκαείς
AP PHOTO/DANIEL COLE

Η Μαρσέιγ έμεινε πίσω στο σκορ κόντρα στην Σπόρτινγκ στα 51 δευτερόλεπτα όμως έκανε την ανατροπή πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο και το φινάλε την βρήκε να επικρατεί με 4-1 και να πανηγυρίζει το πρώτο τρίποντο στο φετινό Champions League.

Είναι ακόμα ζωντανή στη μάχη του Champions League! Η Μαρσέιγ βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν κλείσει καν το πρώτο λεπτό κόντρα στην Σπόρτινγκ, όμως όχι μόνο μπόρεσε να κάνει την ανατροπή στο άδειο -λόγω τιμωρίας- Βελοντρόμ αλλά το έκανε με εμφατικό τρόπο: στο 16ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη 2-1 και στο 28ο έγινε 3-1, με τους Πορτογάλους να έχουν μείνει από το 23' με παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε ο Αδάν που είχε ευθύνη και στα δύο πρώτα γκολ) και να μη βρίσκουν τρόπο επιστροφής.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την ομάδα του Τούντορ να πανηγυρίζει και τέταρτο γκολ στο 84', για να γράψει το τελικό 4-1 και να σφραγίσει το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Champions League (2η νίκη στα 18 τελευταία παιχνίδια της στη διοργάνωση), με την Σπόρτινγκ στον αντίποδα (μπήκε αλλαγή ο Αλεξανδρόπουλος στο 46' και έχασε καλή ευκαιρία στο 51') να γνωρίζει την πρώτη της ήττα μετά από δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές με Άιντραχτ και Τότεναμ.

Το ματς

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο ματς δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Σπόρτινγκ, αφού στην πρώτη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό στο "Βελοντρόμ" έκανε τα αντίπαλα δίχτυα να κουνηθούν. Αυτό έγινε στα 51'' από τη σέντρα, με τον Τρινκάο να νικάει τον Λόπες με άπιαστο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να υποχρεώνει την Μαρσέιγ να είναι η γαλλική ομάδα που έχει δεχτεί τα δύο πιο γρήγορα γκολ στο Champions League (μετά από αυτό του Γουίλσιρ στα 30'', σε ματς με την Άρσεναλ το 2013).

Μετά από το γκολ αυτό τα "λιοντάρια" έπαιξαν με αυτοπεποίθηση και είχαν τον απόλυτο έλεγχο όμως μία φάση ήταν αρκετή για να αλλάξει άρδην την εικόνα του ματς. Αυτή έλαβε χώρα στο 13ο λεπτό και είχε ως απόλυτο αρνητικό πρωταγωνιστή τον Αδάν, με τον κίπερ των Πορτογάλων να κάνει ολέθριο λάθος προσπαθώντας να διώξει τη μπάλα και να τη στέλνει πάνω στο απλωμένο πόδι του Σάντσες, για να καταλήξει εκείνη στα δίχτυα.

Ο Χιλιανός έκανε το 1-1 σκοράροντας με τέταρτη διαφορετική ομάδα στο Champions League (μετά από Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ και Ίντερ) και ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα για να πάει το μομέντουμ στην Μαρσέιγ, η οποία στο 16' έφερε τα πάνω-κάτω, με τον Αρίτ να βρίσκει τον Αδάν εκτός τόπου και χρόνου και να τον νικάει με κεφαλιά (εκπληκτική σέντρα ο Κλος) για το 2-1.

Το αυτοκαταστροφικό ματς του Αδάν κάτω από την εστία της Σπόρτινγκ ολοκληρώθηκε μόλις στο 23ο λεπτό, με τον κίπερ των "λιονταριών" να βγαίνει εκτός περιοχής για να κόψει αντεπίθεση της Μαρσέιγ και να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι, για να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες από νωρίς.

Φυσικά, το δώρο των Πορτογάλων δεν θα μπορούσε να το αφήσει αναξιοποίητο η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ, με το τρίτο της γκολ να έρχεται στο 28' μέσα από στημένη φάση, με τον Μπαλέρδι να πετάγεται εντυπωσιακά στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ και να νικάει τον Ίσραελ (διάδοχος του Αδάν κάτω από την εστία) για το 3-1.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με την έναρξη του δευτέρου μέρους να βρίσκει την Σπόρτινγκ με τέσσερις αλλαγές και μία εξ αυτών, τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, να αγγίζει το 3-2 στο 51', με το υπέροχο μακρινό σουτ του να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λόπες.

Στη συνέχεια η Μαρσέιγ όχι μόνο κατάφερε να διαχειριστεί εξαιρετικά το ματς και να μην επιτρέψει στην Σπόρτινγκ να πιστέψει σε ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά πρόσθεσε και το κερασάκι στην τούρτα, με τον Μπεμπά να σκοράρει στο 84' με δυνατό σουτ και να διαμορφώνει το τελικό 4-1, σφραγίζοντας το πρώτο τρίποντο της Μαρσέιγ στο φετινό Champions League.

ΜΑΡΣΕΙΓ: Λόπες, Μπεμπά, Μπαγί (77' Γκιγκότ), Μπαλέρδι, Ταβάρες, Βερτού (62' Ρονζιέ), Γκεντουζί, Κλος (33' Καμπορέ), Αρίτ (77' Ζέρσον), Ουντέρ (62' Γκέιγ), Σάντσες

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Ινιάτσιο, Τζουστ (46' Μαρσά), Ρέις, Μορίτα, Ουγκάρτε (46' Ναζίνιο), Εσγκάιο, Σάντος (46' Παουλίνιο), Γκονσάλβες (46' Αλεξανδρόπουλος), Έντουαρντς (26' Ίσραελ), Τρινκάο

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

  • Μαρσέιγ - Σπόρτινγκ 4-1 (13' Σάντσες, 17' Αρίτ, 28' Μπαλέρδι, 84' Μπεμπά/ 1' Τρινκάο)
  • Άιντραχτ - Τότεναμ 22:00

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

  • 12/10 22:00 Σπόρτινγκ - Μαρσέιγ
  • 12/10 22:00 Τότεναμ - Άιντραχτ
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΑΡΣΕΙΓ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ