ΓΑΛΛΙΑ

Μαρσέιγ: "Ο Άλβαρο δεν είναι ρατσιστής, δέχεται απειλές"

PSG's Neymar argues with Marseille's Alvaro, left, during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Marseille at the Parc des Princes in Paris, France, Sunday, Sept.13, 2020. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Neymar argues with Marseille's Alvaro, left, during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Marseille at the Parc des Princes in Paris, France, Sunday, Sept.13, 2020. (AP Photo/Michel Euler) AP

Η Μαρσέιγ εξέδωσε ανακοίνωση και στάθηκε στο πλευρό του Άλβαρο Γκονθάλεθ στο σοβαρό περιστατικό με τον Νεϊμάρ, ενώ αποκάλυψε ότι ο Ισπανός στόπερ δέχεται απειλητικά μηνύματα.

Η Μαρσέιγ πήρε και επίσημα θέση στο περιστατικό Άλβαρο – Νειμάρ, τονίζοντας με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της πως ο Άλβαρο δεν είναι ρατσιστής.

Μετά τη λήξη του επεισοδιακού γαλλικού ντέρμπι μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μαρσέιγ την Κυριακή (13/9) το βράδυ διαδέχθηκε, μετά την κατηγορία του Νειμάρ για ρατσιστική επίθεση εναντίον του από τον Άλβαρο Γκονθάλεθ, κύμα αντιδράσεων εις βάρος του Ισπανού κεντρικού.

Η αποκάλυψη του Βραζιλιάνου ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από το 30χρονο αμυντικό της Μαρσέιγ, όπως αποκάλυψε ο σύλλογος, είχε ως αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Άλβαρο δεν είναι ρατσιστής και το έχει δείξει με τη συμπεριφορά του από την πρώτη του μέρα στον σύλλογό μας. Η ομάδα είναι στη διάθεση της επιτροπής για συνεργασία αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στο ματς αλλά και το 24ωρο που ακολούθησε.

Η διαμάχη είναι σοβαρή και ήδη έχει προκαλέσει σοβαρότατες συνέπειες. Καταδικάζουμε τη διαρροή των τηλεφωνικών αριθμών του Άλβαρο και της οικογένειάς του στα μέσα επικοινωνίας της Βραζιλίας, καθώς φτάνουν πλέον σ' εκείνους απειλές για τη ζωή τους.

Η Μαρσέιγ είναι σύμβολο αντι-ρατσιστικής δράσης στο γαλλικό ποδόσφαιρο με δεδομένη την ιστορία της και το γεγονός πως στη Μασσαλία συνεχίζεται μια διαρκής μάχη κατά του ρατσισμού. Οι παίκτες το αποδεικνύουν εντός και εκτός γηπέδου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νεϊμάρ: "Ο Γκονζάλες με είπε μαϊμού που...νας γιο"
Άλβαρο: "Δεν υπάρχει χώρος για το ρατσισμό, πρέπει να μάθεις να χάνεις"
Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Νεϊμάρ κινδυνεύει ακόμα και με 7 αγωνιστικές αποκλεισμό
Παρί: Πήρε το μέρος του Νεϊμάρ με ανακοίνωση κατά του ρατσισμού
Nεϊμάρ: "Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά ο ρατσισμός δεν είναι αποδεκτός"
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ