ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Μαρόκο - Κομόρες 2-0: Προκρίθηκε καθαρά και άνετα στους 16 του Copa Africa

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Μαρόκο -  Κομόρες στην Γιαουντέ, στο πλαίσιο του Κόπα Άφρικα | 14 Ιανουαρίου 2022
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Μαρόκο - Κομόρες στην Γιαουντέ, στο πλαίσιο του Κόπα Άφρικα | 14 Ιανουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Το Μαρόκο ήταν καταφανώς ανώτερο από τις Κομόρες και πήρε μία δίκαιη νίκη με 2-0, κάνοντας το "2 στα 2" και παίρνοντας το εισιτήριο για την νοκ-άουτ φάση του Κόπα Άφρικα.

Την πρόκρισή του στις 16 καλύτερες ομάδες του Copa Africa πανηγυρίζει από το απόγευμα της Παρασκευής (14/1) το Μαρόκο. Μετά το 1-0 επί της Γκάνας στην πρεμιέρα, η ομάδα του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς υπέταξε με 2-0 και τις Κομόρες, αποτέλεσμα που της επέτρεψε να φτάσει τους έξι βαθμούς στον 3ο όμιλο και να διασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ ματς του τουρνουά.

Το Μαρόκο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και δεν άργησε να βρει το γκολ, με τον Αμαλάχ να εκμεταλλεύεται σύγχυση στη μεγάλη περιοχή των Κομορών και με δυνατό δεξί σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 16ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 70' οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν επιπόλαιοι και με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους δεν μπορούσαν να απειλήσουν, διατηρώντας τις Κομόρες στη διεκδίκηση της νίκης και του παρθενικού βαθμού τους στην ιστορία τους στο θεσμό, όμως στο τελευταίο 20λεπτο η κατάσταση άλλαξε.

Ήταν το διάστημα που οι παίκτες του Χαλίλχοτζιτςτ έκλεισαν τους αντιπάλους τους στα καρέ τους και χρειάστηκε να γίνει ήρωας ο γκολκίπερ Μπόινα για να τους κρατήσει στο ματς, με σωτήριες επεμβάσεις όπου κορυφαία όλων η απόκρουση πέναλτι στο 83' σε χτύπημα του Εν-Νεσιρί.

Ωστόσο, το Μαρόκο συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ που άξιζε βάσει εμφάνισης και (κλασικών) ευκαιριών και το βρήκε λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, με τον Αμπουκλάλ να παίρνει την ασίστ του Αμαλάχ και με ωραίο πλασέ να γράφει το 2-0, σφραγίζοντας την πρόκριση της χώρας του στους 16 του τουρνουά.

ΜΑΡΟΚΟ: Μπούνου, Αζέρ, Άμραμπατ, Μασίνα, Χακίμι, Λούσα (65' Αμπουκλάλ), Σαΐς, Αμαλάχ (89' Ουνάχι), Μπουφάλ (78' Ελ-Χανταντί), Τισουντάλι (65' Φαζρ), Ελ Κααμπί (65' Εν-Νεσιρί)

ΚΟΜΟΡΕΣ: Μπόινα, Μπενζαλούντ Γιουσούφ (65' Ζαχάρι), Αμπντουλάχ (60' Μπουράν), Αμπντού, Μοχάμεντ Γιουσούφ, Εμνταχόμα, Εμτσανγκάμα, Μπακάρι, Σαλεμάνι, Μπακίρου, Μπεν

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Το πρόγραμμα της 2ης και της 3ης αγωνιστικής:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ