ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρκάνο σε πρώτο πλάνο!

Μαρκάνο σε πρώτο πλάνο!
INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Μαρκάνο, με προηγούμενη θητεία στον Ολυμπιακό, είναι ο παίκτης που πήρε προβάδισμα στο μεταγραφικό πλάνο των "ερυθρολεύκων".

Δεν σταματάει την προσπάθεια του για απόκτηση στόπερ ο Ολυμπιακός. Μετά την περιπέτεια του Δημήτρη Σιόβα και την επέμβαση στον έξω σφυρό του δεξιού του ποδιού, οι "ερυθρόλευκοι" αναζητούν τον αντικαταστάτη του Έλληνα διεθνή στόπερ με φόντο τις δύο αναμετρήσεις του Champions League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στην μεταγραφική σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη (23/1) στου Ρέντη, υπήρξε το όνομα που "πήρε κεφάλι" στις προτιμήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού για την κάλυψη της θέσης του στόπερ.

Πρόκειται για έναν παλιό γνώριμο των Πειραιωτών, μια δοκιμασμένη λύση, που είχε ένα άκρως επιτυχημένο πέρασμα από τον σύλλογο, υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πρόκειται για τον Ιβάν Μαρκάνο, που αγωνίστηκε 41 φορές (28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 4 στο Κύπελλο Ελλάδας, 5 στο Champions League και 4 στο Europa League) με την φανέλα του Ολυμπιακού την σεζόν 2011-12, έχοντας απολογισμό 5 γκολ και 4 ασίστ.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες λύσεις, αυτή του 27χρονου (23/6/1987) αμυντικού ήταν που ξεχώρισε ο Μίτσελ και εισηγήθηκε με θέρμη την απόκτηση του.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, μιας και ο υψηλόσωμος (189 εκ.) στόπερ (καλύπτει και την θέση του αριστερού μπακ) έχει κασέ 2,5 εκ. ευρώ (!) ετησίως στην Ρουμπίν Καζάν, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολους τους χειρισμούς για την απόκτηση του.

Ωστόσο στον Πειραιά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν όσο δεν πάει την περίπτωση του Μαρκάνο, με σκοπό να τον φέρουν στον Πειραιά δανεικό μέχρι το καλοκαίρι, βάζοντας όμως οψιόν αγοράς του στην συμφωνία τους με τον ρωσικό σύλλογο!

Σίγουρα ακόμη δεν μπορεί κάτι να θεωρείται τελειωμένο, ωστόσο η διάθεση του Ολυμπιακού να προσπαθήσει μέχρις εσχάτων για τον παίκτη λέει πολλά. Εξάλλου με τον τρόπο αυτό φαίνεται και έμπρακτα η στήριξη των Πειραιωτών στις εισηγήσεις του Μίτσελ, καθώς επαναλαμβάνουμε πως ο Ιβάν Μαρκάνο είναι αυτός που επιθυμεί ο Ισπανός τεχνικός για να καλυφθεί το κενό που άφησε ο τραυματισμός του Σιόβα.

Ιδανική περίπτωση την δεδομένη στιγμή

Τηρουμένων των αναλογιών και σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής, ο Ιβάν Μαρκάνο μοιάζει ιδανική λύση για τις ανάγκες του Ολυμπιακού. Αν παρατηρήσουμε υπάρχουν και αρκετές ομοιότητες στο στυλ παιχνιδιού του με τον Δημήτρη Σιόβα. Με ύψος γύρω στο 1.90, αριστεροπόδαροι, με καλή τεχνική κατάρτιση, με τον Σιόβα να έχει καλύτερες μεταβιβάσεις και τον Μαρκάνο να υπερτερεί σε ταχύτητα.

Η προηγούμενη θητεία του Ισπανού άσου στο Λιμάνι κρίνεται επιτυχημένη, ενώ υπάρχει το πλεονέκτημα πως δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο συμμετοχής καθώς γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στου Ρέντη.

Από τις λύσεις που είχαν οι Πειραιώτες στα χέρια τους, αυτή του Μαρκάνο μοιάζει να συγκεντρώνει το πιο ελκυστικό "πακέτο" και αν δεν υπήρχαν στην μέση οι τεράστιες ετήσιες απολαβές του παίκτη, η δουλειά θα είχε ήδη ολοκληρωθεί. Όπως είπαμε βέβαια, ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την απόκτηση του Μαρκάνο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ