ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Όγδοος ύποπτος για ανθρωποκτονία

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον πάγκο της Χιμνάσια στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στον πάγκο της Χιμνάσια στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς © 2020 NATACHA PISARENKO / AP IMAGES

Ο γιατρός που ήταν επικεφαλής της ομάδας νοσηλευτών η οποία φρόντιζε τον Ντιέγκο Μαραντόνα είναι το τελευταίο πρόσωπο που προστέθηκε στη λίστα των υπόπτων για το θάνατο του Αργεντινού θρύλου.

Οι αρχές της Αργεντινής πρόσθεσαν την Τετάρτη ακόμα ένα άτομο στους υπόπτους για ανθρωποκτονία με πιθανή πρόθεση στην υπόθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Πρόκειται για τον γιατρό Πέδρο ντι Σπάνια, ο οποίος ήταν ο επόπτης της ομάδας των νοσηλευτών την οποία είχε διαθέσει στον Αργεντινό αστέρα η ιδιωτική κλινική Medidom. Ο Ντι Σπάνια ήταν αρμόδιος για την ομάδα από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι τις 18, όταν ο Μαραντόνα ζήτησε την απομάκρυνσή του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η εισαγγελέας του Μπεναβίδες, Λάουρα Κάρπα, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση, συνεχίζει τις έρευνες ένα χρόνο έπειτα από το θάνατο του ποδοσφαιρικού θρύλου στο σπίτι του, απαγόρευσε στον Ντι Σπάνια να φύγει από τη χώρα και στις 20 Δεκεμβρίου ο γιατρός θα πρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

"Υπό την ιδιότητα του γιατρού επικεφαλής για τη θεραπεία του ασθενή που νοσηλευόταν κατ' οίκον, απέτυχε να ασκήσει τα καθήκοντά του και δεν παρακολουθούσε επιμελώς την κατάσταση της υγείας του ασθενή", εξηγεί η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τον περασμένο Μάιο, επτά άτομα από το ιατρικό προσωπικό που όφειλε να φροντίζει τον Μαραντόνα κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία, αφού προέκυψαν στοιχεία ότι παραμέλησαν τα καθήκοντά τους, με συνέπεια να κινδυνεύουν ακόμα και με κάθειρξη από 8 έως 25 χρόνια.

Η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσατσόβ, ο προσωπικός γιατρός και φίλος του Μαραντόνα, Λεοπόλντο Λούκε, ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίας, η γιατρός Νάνσι Φορλίνι συνελήφθησαν στις 28 Ιουνίου, ενώ ακόμα τρία άτομα ενδέχεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ