ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Υπόθεση Μαραντόνα: Επτά κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία

Ένα τεράστιο πανό του Ντιέγκο Μαραντόνα στο γήπεδο της Νάπολι
Ένα τεράστιο πανό του Ντιέγκο Μαραντόνα στο γήπεδο της Νάπολι AP PHOTO

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν σε 7 άτομα του ιατρικού προσωπικού που φρόντιζε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, για τον θάνατο του Αργεντινού θρύλου τον περασμένο Νοέμβριο.

Κατηγορίες για απλή ανθρωποκτονία σε 7 επαγγελματίες του ιατρικού χώρου για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα απήγγειλε ο εισαγγελέας του Σαν Ισίδρο, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Αργεντινής. Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστή να μην επιτρέψει σε αυτά τα 7 άτομα να φύγουν από τη χώρα και εάν κριθούν ένοχα, τότε θα αντιμετωπίσουν ποινές κάθειρξης από 8 έως 25 χρόνια.

Ο νευροχειρούργος Λεοπόλντο Λούκε, ο οποίος υπέβαλε τον Αργεντινό θρύλο σε επέμβαση στον εγκέφαλο δύο εβδομάδες πριν από το θάνατό του, καθώς και η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσατσόφ, η οποία παρακολουθούσε τον Μαραντόνα, βρίσκονται μεταξύ των κατηγορουμένων, ωστόσο αρνούνται κάθε κατηγορία. Δύο νοσοκόμες, μία αρχινοσοκόμα, ένας γιατρός και μία ψυχολόγος ανήκουν επίσης στους κατηγορούμενους, οι οποίοι θα αρχίσουν τις καταθέσεις τους στις 31 Μαΐου.

Η οικογένεια του Μαραντόνα κατηγορεί τον Λούκε για τον θάνατο του 60χρονου βετεράνου και το γραφείο της εισαγγελίας προσέλαβε ένα ιατρικό συμβούλιο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν στοιχεία ανθρωποκτονίας από την ιατρική ομάδα του Μαραντόνα. Η αυτοψία του άλλοτε αστέρα της εθνικής Αργεντινής, της Αρχεντίνος, της Μπόκα, της Μπαρτσελόνα και της Νάπολι μεταξύ άλλων έδειξε ότι πέθανε στον ύπνο του από οξύ πνευμονικό οίδημα, που οφείλεται σε υγρό στους πνεύμονές του, από πρόβλημα στην καρδιά. Η τοξικολογική εξέταση δεν εντόπισε αλκοόλ ή απαγορευμένες ουσίες στον οργανισμό του, ωστόσο βρήκε ψυχοτροπικά φάρμακα για την καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης.

Το πόρισμα του συμβουλίου, που δημοσιοποιήθηκε προ ημερών, κάνει λόγο για "ακατάλληλο, βλαβερό και απρόσεκτο τρόπο" με τον οποίο ενήργησε το ιατρικό προσωπικό πριν από το θάνατο του Μαραντόνα και ότι τον άφησαν "στα μηχανήματά του". Στο προσκήνιο ήρθαν και ηχητικά ντοκουμέντα ιδιωτικών συζητήσεων μεταξύ θεραπόντων γιατρών και ανθρώπων του περιβάλλοντος του Μαραντόνα, που αφήνουν υπόνοιες για σοβαρές αμέλειες.

Photo Credits: © 2021 Alessandro Garofalo/Associated Press

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ