EURO 2020

Μαντσίνι: "Μερικές φορές είναι οι λεπτομέρειες που φέρνουν την νίκη"

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δίνει οδηγίες στους παίκτες της Ιταλίας στον αγώνα με την Αυστρία για τους "16" του Euro 2020
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δίνει οδηγίες στους παίκτες της Ιταλίας στον αγώνα με την Αυστρία για τους "16" του Euro 2020 @ 2021 BEN STANSALL/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μίλησε για τον τελικό, αναφέρθηκε στην παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες, τη δύναμη της Αγγλίας στον αέρα, αλλά επεσήμανε πως η ομάδα του πρέπει να είναι ήρεμη.

Τη δική του οπτική ενόψει του τελικού του Euro 2020 ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία εξέφρασε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Αρχικά ο κόουτς της Εθνικής Ιταλίας ρωτήθηκε για την παρουσία των Ιταλών φιλάθλων στις εξέδρες τονίζοντας: "Ελπίζουμε να τους ακούσουμε στο τέλος. Κατά την διάρκεια του αγώνα, πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο, να παίξουμε το παιχνίδι μας και να αμυνθούμε καλά. Αλλά ελπίζουμε να τους ακούσουμε στο τέλος. Υπάρχει πολύ πάθος για το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, ενώ το ίδιο ισχύει και στην Ιταλία".

Στη συνέχεια μιλώντας για τον τελικό είπε: "Θα είναι ένας υπέροχος αγώνας σ΄ ένα γεμάτο γήπεδο και αυτό είναι υπέροχο νέο για τους φίλους του ποδοσφαίρου. Η Αγγλία είναι ισχυρή ομάδα. Έχουν πολύ καλούς παίκτες, συμπεριλαμβανομένων και όσων είναι στον πάγκο. Αλλά κι εμείς, φτάσαμε εδώ, επειδή έχουμε τις ικανότητες.

Ο Στέρλινγκ έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και είναι ταχύτατος. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην αμυντική λειτουργία. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Αγγλία δεν έχει μόνο ισχυρούς μέσους, είναι γενικά μια δυνατή ομάδα. Είναι σαφές, φυσικά, πως είναι ισχυρότεροι από εμάς στο ψηλό παιχνίδι, αλλά το ποδόσφαιρο παίζεται με την μπάλα στο έδαφος και ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι.

Μερικές φορές είναι οι λεπτομέρειες που φέρνουν την νίκη, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Είναι το τελευταίο ματς και θα το απολαύσουμε. Μετά θα πάμε διακοπές".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ