EURO 2016

Μαντσίνι: "Η Αρμενία έχει ενθουσιασμό μετά τη νίκη της στην Αθήνα"

EURO 2020 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EURO 2020 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ξεκαθάρισε πως δεν περιμένει να έχει εύκολο έργο η εθνική Ιταλίας στο Ερεβάν, υπενθυμίζοντας πως η Αρμενία έχει πολύ καλή ψυχολογία μετά τη νίκη της επί της Ελλάδας στο ΟΑΚΑ.

Η Ιταλία εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως μια από τις πιο ισχυρές ομάδες των προκριματικών του Euro 2020 μετρώντας τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και οι φίλοι της "σκουάντρα ατζούρα" περιμένουν πλέον το 2Χ2 στα εκτός έδρας ματς με Αρμενία (5/9) και Φινλανδία (8/9) για να κλειδώσει πρόωρα η πρόκριση στην τελική φάση.

Για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι όμως, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και σίγουρο, με τον τεχνικό της εθνικής Ιταλίας να αναγνωρίζει την εντυπωσιακή εκκίνηση της ομάδας του αλλά να εφιστά την προσοχή των παικτών του στο ματς της Πέμπτης κόντρα στην Αρμενία για την 5η αγωνιστική των προκριματικών.

"Ο στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν να εξασφαλίσουμε την πρόκριση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα έχουμε πάει καλά μέχρι στιγμής, μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες μετά από τετράμηνη διακοπή και κάποιοι παίκτες δεν θα είναι στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης, όμως αυτά είναι δύο σημαντικά ματς για την πρόκριση.

Η Αρμενία είναι μεταξύ των πρωταθλημάτων που έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, έχουν ενθουσιασμό μετά από τη νίκη τους στην Αθήνα επί της Ελλάδας και ξέρουν πως η Ιταλία συναντούσε πάντα προβλήματα εκεί.

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως πάμε για ένα εύκολο παιχνίδι, επειδή δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η μεγαλύτερη αρετή της Αρμενίας είναι η επίθεση αφού έχουν τέσσερις πολύ καλούς επιθετικούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά, οπότε εκεί πρέπει να προσέξουμε πολύ.

Η Αρμενία είναι τρίτη στον όμιλο, προέρχεται από δύο πολύ καλά αποτελέσματα, οπότε έχουν πιθανότητες και θα κυνηγήσουν την πρόκριση", τόνισε ο τεχνικός της "σκουάντρα ατζούρα", για να συμπληρώσει:

"Είναι σημαντικό για εμάς να αρχίσουμε από εκεί που τελειώσαμε, το δεύτερο ημίχρονο με την Βοσνία. Έχουν περάσει βέβαια αρκετοί μήνες από τότε, ωστόσο το κλειδί θα είναι να έχουμε την ίδια προσέγγιση, που είναι η επιθετικογενής.

Έχουμε καταλήξει στους 10 παίκτες της ενδεκάδας και έχω μόνο μία αμφιβολία που δεν θα σας πω για ποια θέση είναι".

Σημειώνεται πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν μπορεί να υπολογίζει σε αυτά τα ματς τους Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Σπινατσόλα και Ινσίνιε, καθώς όλοι τους αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ