EURO 2016

Ελλάδα - Αρμενία 2-3: Από τριάρα σε τριάρα η απογοητευτική Εθνική

Ελλάδα - Αρμενία 2-3: Από τριάρα σε τριάρα η απογοητευτική Εθνική

Κακή εμφάνιση σε ένα ακόμη παιχνίδι η Εθνική, δέχτηκε ξανά τρία γκολ και ηττήθηκε με 2-3 από την Αρμενία στο άδειο ΟΑΚΑ, με την πρόκριση στο Euro 2020 να απομακρύνεται επικίνδυνα. Κορυφαίος ο Φορτούνης.

Με τέτοιες εμφανίσεις η Εθνική δεν αξίζει απολύτως τίποτα. Για ένα ακόμη ματς, η εικόνα ήταν απογοητευτική, αφού τα έκανε όλα λάθος στον αγωνιστικό χώρο και μετά το 0-3 από την Ιταλία στο ΟΑΚΑ, ηττήθηκε 2-3 από την εξαιρετική Αρμενία, η οποία πλέον είναι στο +2 από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα, η Εθνική δεν βελτιώθηκε στο ελάχιστο, δέχτηκε ξανα δυο γκολ νωρίς στο παιχνίδι, όπως στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της, μείωσε με τον Ζέκα στο 54', προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά το τρίτο γκολ με τον Μπαρσεγιάν στο 74' έκανε ξανά δύσκολα τα πράγματα. Ο Φορτούνης με απίθανη προσπάθεια στο 87' μείωσε σε 2-3, αλλά το γκολ του δεν έφτανε.

Πλέον, η Εθνική έχει να παίξει τον Σεπτέμβριο στο Τάμπερε με τη Φινλανδία και με το Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ, όπου θα προσπαθήσει για το απόλυτο, μήπως και μπει εκ νέου στο κόλπο της πρόκρισης στο Euro 2020. Αυτή την στιγμή, είναι στο -5 από τη Φινλανδία, η οποία πέρασε και από το Βαντούζ κόντρα στο Λιχτενστάιν.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από τον αγώνα Ελλάδα - Αρμενία:

1. ΤΡΑΓΙΚΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Για ένα ακόμη παιχνίδι, τέταρτο κατά σειρά, η Εθνική μας ομάδα δέχτηκε γρήγορα γκολ στο ξεκίνημα, λες και δεν μαθαίνει με τίποτα από τα λάθη της. Μπαίνει σαν υπνωτισμένη, τελείως απροετοίμαστη και το πληρώνει με τρόπο εμφατικό. Με τη Βοσνία στη Ζένιτσα ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 στο 15', έστω και αν ισοφάρισε σε 2-2. Στο φιλικό με την Τουρκία στην Αττάλεια, δέχτηκε δυο γκολ ως το 15' και τελικά ηττήθηκε με 2-1, μειώνοντας απλά στην τελευταία φάση του αγώνα. Με την Ιταλία, από το 24' ως το 33' δέχτηκε τρία τέρματα, με το 0-3 να μένει ως το φινάλε.

Κάτι αντίστοιχο και με την Αρμενία, όπου η γαλανόλευκη είδε τον Καραπετιάν να ανοίγει το σκορ στο 8', πλασάροντας τον Βλαχοδήμο, ο οποίος άργησε να κάνει την έξοδο, ενώ στο 33' ο Γκαζαριάν άδειασε τον Παπασταθόπουλο και πλάσαρε ιδανικά για το 0-2, το οποίο έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Η γαλανόλευκη είχε να ανέβει Γολγοθά στο δεύτερο ημίχρονο, αν ήθελε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα.

2. ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ

Άπαντες κατηγορούσαν (δικαίως) τον Άγγελο Αναστασιάδη για τους πειραματισμούς του στο παιχνίδι με τους Ιταλούς. Έβαλε παίκτες σε λάθος θέσεις που δεν μπορούσαν να υπηρετήσουν, χρησιμοποίησε ένα σχέδιο που δεν είχε δουλευτεί, προσπάθησε να πιέσει ψηλά χωρίς να έχει τον τρόπο να το κάνει, με αποτέλεσμα να είναι μονίμως εκτεθειμένη και να το πληρώσει με τρία γκολ στο πρώτο μέρος. Με την Αρμενία άλλαξε πρόσωπα (πέντε νέοι ποδοσφαιριστές), άλλαξε τακτική (4-2-3-1), όμως η εικόνα παρέμεινε το ίδιο τραγική. Η κυκλοφορία της μπάλας δεν ήταν καλή, η άμυνα δεν βελτιώθηκε στο ελάχιστο και τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Απέναντι μάλιστα δεν ήταν οι πολύ πιο ποιοτικοί "ατζούρι", αλλά οι Αρμένιοι, που απειλούσαν συνεχώς, την στιγμή που η γαλανόλευκη έψαχνε (μάλλον ανορθόδοξα) να βρει τρόπους να σκοράρει. Το 0-2 αποτύπωνε πλήρως την εικόνα των δυο ομάδων στο χορτάρι του άδειου ΟΑΚΑ.

3. ΚΑΝΕΙ... ROTATION ΤΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ

Σύμφωνοι, η Εθνική διαθέτει τρεις τερματοφύλακες που ο καθένας τους μπορεί να παίξει βασικός. Δεν γίνεται όμως να υπάρχει...rotation από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έβαλε τον Βλαχοδήμο στη Ζένιτσα με την Βοσνία, χρησιμοποίησε τον Πασχαλάκη στο φιλικό με την Τουρκία, για να δώσει φανέλα βασικού στον Μπάρκα απέναντι στην Ιταλία. Και όμως, δεν επέμεινε στον πορτιέρε της ΑΕΚ, ο οποίος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε με τους "ατζούρι", βάζοντας ξανά τον Βλαχοδήμο απέναντι στην Αρμενία. Τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα και δεν καταλήγει σε έναν.

4. ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΕΒΑΛΕ ΓΚΟΛΑΡΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική είχε να ανέβει "Γολγοθά" προκειμένου να ανατρέψει το σκορ. Η αλήθεια είναι ότι πίεσε, είχε ευκαιρίες, πέτυχε δυο τέρματα, όμως δεν της έφταναν, διότι δέχτηκε και τρίτο. Το 1-2 με πλασέ του Ζέκα από μπαλιά του Φορτούνη έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η γαλανόλευκη ήταν ζωντανή, είχε μειώσει νωρίς και υπήρχε χρόνος.

Οι διεθνείς είχαν τη μπάλα στην κατοχή τους, όμως οι Αρμένιοι ήταν φωτιά στην κόντρα. Και σε μια τέτοια βρήκαν το τρίτο γκολ στο 74', όταν ο Μπαρσεγιάν πλάσαρε με το αριστερό, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, η μπάλα επέστρεψε στον ίδιο, πλάσαρε ξανά και έκανε το 1-3, το οποίο ήταν η ταφόπλακά μας.

Ο Φορτούνης όμως άφησε το καλύτερο για το 87ο λεπτό, όταν έκανε ένα υπέροχο σλάλομ, πέρασε όποιον έβρισκε μπροστά του, μαζί και τον γκολκίπερ Αϊραπετιάν και έκανε το 2-3. Συγκινητικός ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός, ήταν μακράν ο καλύτερος της Εθνικής, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Κρίστο Τόχβερ (Εσθονία)

Βοηθοί: Σίλβερ Κόιβ και Άρον Χάρσινγκ (Εσθονία)

Τέταρτος: Γιούρι Φρίσερ (Εσθονία)

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Μαυρίας (17' Κώτσιρας), Ζέκα, Σάμαρης (75' Σιώπης), Μασούρας, Πέλκας (68' Κολοβός), Φορτούνης, Κουλούρης.

ΑΡΜΕΝΙΑ ( Γκιουλμπουνταχιάντς): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγοριάν Α., Μκρτσιάν (55' Χοφπεσιάν), Γκαζαριάν (83' Αβετισιάν), Μπαρσεγκιάν, Χοφνανισιάν Α., Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν (70' Μπαμπαγιάν), Ισκανιάν.

Γκολ: 54' Ζέκα, 87' Φορτούνης / 8' Καραπετιάν, 33' Γκαζαριάν, 74' Μπαρσεγιάν

Κίτρινες: 19' Πέλκας, 29' Μκρτσιάν, 69' Καραπετιάν, 73' Ζέκα, 76' Παπασταθόπουλος, 81' Μασούρας, 94' Μπαμπαγιάν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα Ελλάδα - Αρμενία

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ