ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Το θρυλικό γκολ του Κρόιφ που θύμισε ο αέρινος Χάλαντ στον Γκουαρδιόλα

Μάντσεστερ Σίτι: Το θρυλικό γκολ του Κρόιφ που θύμισε ο αέρινος Χάλαντ στον Γκουαρδιόλα
YOUTUBE

Ο Έρλινγκ Χάλαντ σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ με ακροβατικό κόντρα στην Ντόρτμουντ και "υποχρέωσε" τον Πεπ Γκουαρδιόλα να ανασύρει από τη μνήμη του μία παρόμοια θρυλική έμπνευση του Γιόχαν Κρόιφ από Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο το 1973.

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε στο 56ο λεπτό στο Έτιχαντ με τον Μπέλινχαμ όμως το φινάλε την βρήκε να αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο, με την Μάντσεστερ Σίτι να κάνει την ανατροπή με τα θαυμάσια γκολ των Στόουνς και Χάλαντ.

Εκείνο δε του Νορβηγού στο 84' που ήταν το νικητήριο και σημειώθηκε με απίστευτο ακροβατικό έκανε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να παραμιλάει, με τον Καταλανό προπονητή να το συγκρίνει με ένα ιστορικό παρόμοιο γκολ του Γιόχαν Κρόιφ, που το είχε πετύχει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ατλέτικο στις 22 Δεκεμβρίου 1973.

"Ίσως ο κόσμος που με γνωρίζει, να ξέρει για την επιρροή του Γιόχαν Κρόιφ στη ζωή μου ως άτομο, μέντορας και προπονητής.

Χρόνια πριν, είχε σκοράρει στο Καμπ Νόου έναν γκολ απέναντι στην Ατλέτικο, που έμοιαζε πολύ με αυτό του Έρλινγκ Χάλαντ και τη στιγμή που το πέτυχε μού ήρθε στο μυαλό ο Κρόιφ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ