CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1: Τι έκανες πάλι; Το απίστευτο ακροβατικό του Χάλαντ ολοκλήρωσε την ανατροπή των πολιτών

Manchester City's Erling Haaland, right, scores his side's 2nd goal during the group G Champions League soccer match between Manchester City and Borussia Dortmund at the Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Sept. 14, 2022. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Erling Haaland, right, scores his side's 2nd goal during the group G Champions League soccer match between Manchester City and Borussia Dortmund at the Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Sept. 14, 2022. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε στο Έτιχαντ στο 56' με τον Μπέλινχαμ όμως η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ασύλληπτη ανατροπή, με τον Στόουνς να ισοφαρίζει με βολίδα εκτός περιοχής και τον Χάλαντ να γράφει το τελικό 2-1 με εξωπραγματικό ακροβατικό.

Και πώς να χάσει αυτή η Μάντσεστερ Σίτι; Η Ντόρτμουντ έκανε ό,τι μπορούσε για να της κάνει ζημιά στο Έτιχαντ στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, όμως παρά το γεγονός πως την κράτησε στο μηδέν στο πρώτο μέρος και άνοιξε το σκορ στο 56', η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε πάλι τον τρόπο να χαμογελάσει στο φινάλε.

Αυτή τη φορά μάλιστα το έκανε με συγκλονιστική ανατροπή για την οποία χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά. Ο Στόουνς με σουτ φωτοβολίδα εκτός περιοχής εκτέλεσε τον Μάιερ και έγραψε το 1-1 στο 80ο λεπτό ενώ στο 84' πήρε τη σκυτάλη ο Χάλαντ, που με εξωγήινο ακροβατικό μετά από ονειρεμένη σέντρα του Κανσέλο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να χαρίσει τη νίκη στους πρωταθλητές Αγγλίας πληγώνοντας ταυτόχρονα την πρώην ομάδα του (δεν το πανηγύρισε).

Το ματς

Το πρώτο μέρος στο Έτιχαντ είχε ελάχιστες συγκινήσεις για όσους το παρακολούθησαν είτε από τις εξέδρες είτε από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους, με την Ντόρτμουντ να παίρνει άριστα στην εξουδετέρωση των επιθετικών όπλων της Μάντσεστερ Σίτι και να περιορίζει τον Έρλινγκ Χάλαντ σε απίστευτο βαθμό. (ούτε ένα σουτ εντός εστίας οι πολίτες).

Σε αντίθεση πάντως με το υποτονικό έως και βαρετό πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο το ματς απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό και σε αυτό έβαλε το χεράκι της η ομάδα της Βεστφαλίας που άνοιξε το σκορ. Αυτό έγινε στο 56', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρέινα, με τη μπάλα να φτάνει στον Ρόις από θέση μέσα αριστερά, τον αρχηγό να βγάζει γλυκιά σέντρα και τον Μπέλινχαμ να γράφει το 0-1 με κεφαλιά, με το τέταρτο γκολ του στο Champions League.

Το γκολ αυτό έβαλε έξτρα πίεση στους ώμους των παικτών του Γκουαρδιόλα, ωστόσο έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια πως ξέρουν να ανταποκρίνονται απόλυτα σε συνθήκες πίεσης και το ίδιο έκαναν και το βράδυ της Τετάρτης, με την ανατροπή να έρχεται μέσα σε τέσσερα λεπτά... παράνοιας.

Η αρχή του... τέλους των Γερμανών ήρθε στο 80ο λεπτό, με τον Στόουνς να βρίσκει ελεύθερο πεδίο εκτός περιοχής και να δοκιμάζει το πόδι του, για να εξαπολύσει ένα απίστευτο σε δύναμη δεξί σουτ και να αφήσει άγαλμα τον Μάιερ, για να φέρει το ματς στα ίσα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του "προσώπου της βραδιάς", Χάλαντ (αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του) να δράσει. Ο Κανσέλο έβγαλε απίστευτη σέντρα με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του και ο Νορβηγός έπιασε ένα ονειρεμένο ακροβατικό, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση και να γράψει το τελικό 2-1, με το 13ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Γκολ που δεν το πανηγύρισε μεν από σεβασμό στην πρώην ομάδα του αλλά το οποίο ήταν καθοριστικό δε στην προσπάθεια της Σίτι να σφραγίσει όσο το δυνατόν συντομότερο την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι, Ακέ, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιουντογκάν (58' Μπερνάρντο Σίλβα), Μαχρέζ (58' Άλβαρες), Χάλαντ (90' Φίλιπς), Γκρίλις (58' Φόντεν)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μάιερ, Μενιέ, Σούλε, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλινχαμ, Τζαν, Εσκάν (88' Μουκοκό), Ρέινα (62' Μάλεν), Μοντέστε (78' Σλότερμπεκ), Ρόις (88' Αντεγέμι)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ 2-1 (80' Στόουνς, 84' Χάλαντ / 56' Μπέλινχαμ)

Κοπεγχάγη - Σεβίλλη 0-0

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

05/10 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη

05/10 22:00 Σεβίλλη - Ντόρτμουντ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ