ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Κόβασιτς έγινε ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τρεις ομάδες

Manchester City's Mateo Kovacic celebrates after scoring his side's second goal during the Soccer Club World Cup semifinal soccer match between Urawa Reds and Manchester City FC at King Abdullah Sports City Stadium in Jeddah, Saudi Arabia, Tuesday, Dec. 19, 2023. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Ματέο Κόβασιτς @ 2023 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Σπουδαίο επίτευγμα από τον Ματέο Κόβασιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατακτά την εν λόγω διοργάνωση με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Η Μάντσεστερ Σίτι σκαρφάλωσε στην κορυφή του κόσμου, μετά την επικράτησε επί της Φλουμινένσε με 4-0 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και ένας από τους παίκτες που έγραψαν ιστορία ήταν ο Ματέο Κόβασιτς.

Ο Κροάτης διεθνής μέσος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες, καθώς το έχει κατακτήσει και με τις Ρεάλ Μαδρίτης (δις) και Τσέλσι.

Ο Κόβασιτς πήρε μεταγραφή από την Τσέλσι για τους πολίτες το περασμένο καλοκαίρι και έτσι δεν ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Champions League. Φυσικά το έχει κατακτήσει ήδη τέσσερις φορές, τις τρεις με τη Ρεάλ και μια με την Τσέλσι τη σεζόν 2020/21.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ