ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Η πρώτη αγγλική ομάδα που έφτασε τις επτά σερί νίκες στο Champions League

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Παρί για τα ημιτελικά του Champions League 2020-2021 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Τετάρτη 28 Απριλίου 2021
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Παρί για τα ημιτελικά του Champions League 2020-2021 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 © 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που έφτασε τις επτά συνεχόμενες νίκες στο Champions League. Μέχρι έξι είχαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιντς και Άρσεναλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε και στην Αγγλία την Παρί και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το τελικό 2-0 (4-1 συνολικό σκορ) από τα γκολ του Ριγιάντ Μαχρέζ δεν ήρθε τόσο κόντρα στη ροή του αγώνα, όσο στη γενικότερη φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού οφείλεται σε... πρωτόγνωρες αρετές, όπως η μαζική άμυνα, τα τάκλιν και οι αντεπιθέσεις.

Οι Πολίτες έφτασαν τις επτά συνεχόμενες νίκες στον θεσμό, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη αγγλική ομάδα. Από τότε που η διοργάνωση λεγόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών, η ομάδα του Γκουαρδιόλα πέτυχε κάτι μοναδικό για τα κλαμπ του Νησιού.

Το ρεκόρ είχε σταματήσει στις έξι σερί νίκες και το είχε πετύχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1966, η Λιντς το 1970 και η Άρσεναλ το 2005. Παράλληλα,, έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα με 11 νίκες σε μία σεζόν στη διοργάνωση και θα παλέψει να τις κάνει 12 στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Μάντσεστερ Σίτι: Η πρώτη αγγλική ομάδα που έφτασε τις επτά σερί νίκες στο Champions League


© 2021 Thibault Camus/Associated Press

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ