CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ανατροπή και προβάδισμα για τους "πολίτες"

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Παρί για τα ημιτελικά του Champions League.
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Παρί © 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Η Παρί έμοιαζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ημιτελικού Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο πλήρωσε τα λάθη της και το γκολ του Μαρκίνιος ανατράπηκε από αυτά του Ντε Μπράινε και του Μαχρέζ.

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Champions League, αφού επικράτησε με 2-1 της Παρί στο "Παρκ ντε Πρενς", έστω κι αν κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσει σε αυτήν τη νίκη με βάση την αρχική εικόνα της. Το γκολ του Μαρκίνιος στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και ο τρόπος με τον οποίο έπαιζαν οι "πολίτες" δεν προϊδέαζαν για το τι θα ακολουθούσε, όμως τα λάθη των γηπεδούχων έφεραν τα γκολ των Κέβιν ντε Μπράινε (λάθος του Κέιλορ Νάβας) και Ριγιάντ Μαχρέζ (λάθος στο τείχος που άνοιξε), που πιθανόν να κρίνουν πολλά ενόψει της ρεβάνς την Τρίτη του Πάσχα στο "Ετιχάντ".

Η επιλογή του Πεπ Γκουαρδιόλα να αρχίσει χωρίς επιθετικό και με τον Ιλκάι Γκιντογάν αρκετά πίσω (μπροστά από τον Ρόδρι) φανέρωσε μια πολύ διστακτική προσέγγιση του αγώνα. Μάλιστα, ο Ζοάο Κανσέλο χρησιμοποιήθηκε αριστερά για να απασχολεί τον Άνχελ ντι Μαρία και να αποτρέψει τη γρήγορη δημιουργία όταν η Παρί βρίσκεται στο επιθετικό τρανζίσιον. Μόνο που οι Γάλλοι δεν έχουν μόνο τον Αργεντινό για να δημιουργούν. Τόσο ο Μάρκο Βεράτι όσο και ο Νεϊμάρ βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και έκαναν ό,τι περνούσε απ' το χέρι τους για να βρουν χώρο ή να δώσουν χώρο στον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο υπερίσχυσε στην σκακιέρα του 1ου ημιχρόνου και οι παίκτες του βρήκαν πιο εύκολα διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Σε ένα κόρνερ στο 15ο λεπτό, ο Μαρκίνιος έμεινε ελεύθερος να πιάσει την κεφαλιά και να κάνει το 1-0, έχοντας σκοράρει προηγουμένως και κόντρα στην Μπάγερν. Το γκολ δεν άλλαξε κάτι στην αντιμετώπιση των "πολιτών" ως προς τον αγώνα, με συνέπεια να αρκεστούν σε προσπάθειες αξιοποίησης λαθών της Παρί.

Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι έψαξαν καλύτερα το επόμενο γκολ, με τον Νεϊμάρ να γίνεται και εκτελεστής, όταν δεν τον ανέκοπτε ο... Αλεσάντρο Φλορέντσι, όπως σε μία περίεργη φάση στο τέλος του ημιχρόνου. Μέχρι αυτό το σημείο, η Σίτι είχε μόλις 6 επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και το μηδέν της δεν ήταν ανεξήγητο.

Το 2ο μέρος άρχισε με τους Άγγλους να πιέζουν μέχρι την περιοχή της Παρί, αποφασισμένοι να εξωθήσουν σε περισσότερα λάθη τους Γάλλους. Οι αποστάσεις μίκρυναν, ο Ρούμπεν Ντίας έπεσε πάνω στον Νεϊμάρ (και δέχθηκε κλοτσιά γι' αυτό, όταν τον εκνεύρισε). Η μονομαχία του Κανσέλο με τον Ντι Μαρία στην πτέρυγα χαρακτήρισε το πρώτο τέταρτο του ημιχρόνου, μέχρι ο Γκουαρδιόλα να βγάλει τον Πορτογάλο και να βάλει τον Αλεκσάντρ Ζιντσένκο. Το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στο γήπεδο της Παρί και αυτό απέβη μοιραίο.

Το μεγάλο λάθος τελικά ήρθε απ' τον Κέιλορ Νάβας σε ανύποπτη φάση. Ο Ντε Μπράινε έκανε μία σχετικά χαμηλή σέντρα, η μπάλα πέρασε απ' όλους αλλά κι από τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Η ψυχολογία άλλαξε, η Σίτι αποφάσισε να επιτεθεί πιο ορθολογικά και με τον τρόπο της, ψάχνοντας κενά ύστερα από μεγάλες κατοχές και τελικά δικαιώθηκε. Στο 64' κατάφερε να φτάσει με αυτόν τον τρόπο έξω απ' την περιοχή των γηπεδούχων, κέρδισε φάουλ και ο Ριγιάντ Μαχρέζ ολοκλήρωσε την ανατροπή με καλή εκτέλεση, απέναντι σε κακό τείχος.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Παρί, στο 77' ο Ιντριγά Γκέιγ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Γκιντογάν. Ο Ποτσετίνο πλέον έπρεπε να παρέμβει κυρίως για να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα (Ντανίλο Περέιρα στη θέση του Ντι Μαρία) και όχι για να βρει το γκολ. Η Σίτι ήλεγξε απόλυτα το τελευταίο τέταρτο του αγώνα που χαρακτηρίστηκε από πολλά νεύρα και πλέον περιμένει τη ρεβάνς της Τρίτης του Πάσχα ως το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στο θεσμό.

ΠΑΡΙ: Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπάκερ, Βεράτι, Παρέδες (83' Ερέρα), Γκέιγ, Ντι Μαρία (80' Ντανίλο), Νεϊμάρ, Εμπαπέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο (61' Ζιντσένκο), Ρόδρι, Γκιντογάν, Ντε Μπράινε, Μαχρέζ, Σίλβα, Φόντεν

Photo Credits: © 2021 Thibault Camus/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ