PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Γουλβς 1-0: Με 100άρη Στέρλινγκ έμεινε στην κορυφή

Ο Ράχιμ Στέρλινγκ με τον Κόντι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουλβς
Ο Ράχιμ Στέρλινγκ με τον Κόντι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουλβς © 2021 DAVE THOMPSON / AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε 1-0 της Γουλβς στο Έτιχαντ, με τον Στέρλινγκ να πετυχαίνει το γκολ από την άσπρη βούλα και να διατηρεί τους Πολίτες στην κορυφή της Premier League. Με 10 παίκτες αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος οι "λύκοι".

Δεν αφήνει την κορυφή η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε 1-0 της Γουλβς στο Έτιχαντ στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Premier League σε ένα ματς με πολλές μονομαχίες, αποβολή και πέναλτι. Το "χρυσό" γκολ για του Πολίτες πέτυχε ο Ραχίμ Στέρλιγνκ από την άσπρη βούλα, φτάνοντας τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία από τις δύο ομάδες. Μάλιστα, η κατάσταση άρχισε να ζορίζει για τους "λύκους" στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν και έμειναν με παίκτη λιγότερο. Στο 45+2' ο Ραούλ Χιμένεθ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς μετά το φάουλ που έκανε στον Ρόδρι μπήκε μπροστά στην μπάλα, εμποδίζοντας την εκτέλεση του φάουλ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Στο δεύτερο μέρος και αφού οι ισορροπίες είχαν ανατραπεί, οι Πολίτες μπήκαν πιο δυναμικά, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή με το σουτ του Ζεσούς μόλις στο 46ο λεπτό της αναμέτρησης. Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 66'. Ο Γκιντογκάν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να χτυπά στο χέρι του Νέβες, το οποίο βρισκόταν σε αντικανονική θέση. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα υπέρ της Σίτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στέρλινγκ που νίκησε τον Ζοζέ Σα από τα 11 βήματα, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Πορτογάλου. Κάπως έτσι, ο Άγγλος έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League.

Η Γουλβς έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90+2' να ισοφαρίσει με τον Κίλμαν, ο οπόιος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Έντερσον κράτησε το 1-0, αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΓΟΥΛΒΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ