CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι: Έγινε η 8η ευρωπαϊκή ομάδα που έκανε το τρεμπλ

Manchester City's Phil Foden, Ruben Dias and John Stones, from left, celebrate at the end of the Champions League final soccer match between Manchester City and Inter Milan at the Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, Turkey, Saturday, June 10, 2023. Manchester City won 1-0. (AP Photo/Francisco Seco)
Manchester City's Phil Foden, Ruben Dias and John Stones, from left, celebrate at the end of the Champions League final soccer match between Manchester City and Inter Milan at the Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, Turkey, Saturday, June 10, 2023. Manchester City won 1-0. () 2023 AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η Μάντσεστερ Σίτι έριξε στο καναβάτσο την Ίντερ και έγραψε ιστορία αφού έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα από την Αγγλία που πανηγυρίζει τρεμπλ και η όγδοη συνολικά σε όλη την Ευρώπη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Λίγο πριν την αλλαγή του αιώνα και της χιλιετίας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραψε ιστορία στο Νησί αφού κατέκτησε την ίδια σεζόν, το 1998-99, πρωτάθλημα και Κύπελλο Αγγλίας μαζί με Champions League, για να γίνει η πρώτη και μοναδική μέχρι τότε αγγλική ομάδα που είχε πετύχει ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα.

Η μοίρα τα έφερε όμως έτσι ώστε 24 χρόνια μετά να βρεθεί και μία δεύτερη αγγλική ομάδα που να καμαρώνει για το τρεμπλ και μάλιστα να είναι η συμπολίτισσά της, Σίτι, με το εκπληκτικό σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει το νταμπλ στις 3 Ιουνίου επικρατώντας με 2-1 των κόκκινων διαβόλων στον τελικό του FA Cup και να ολοκληρώνουν μία μαγική χρονιά με παραμυθένιο τρόπο το Σάββατο (10/06), νικώντας την Ίντερ και κάνοντας το "3 στα 3" μέσα στην ίδια σεζόν.

Το εντυπωσιακό είναι πως πέρα από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, μόνο έξι ομάδες ακόμη σε όλη την Ευρώπη έχουν κάνει το τρεμπλ, με τις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν να έχουν ως "συν" το ότι το έχουν πετύχει δύο διαφορετικές σεζόν.

Οι οκτώ ομάδες που έχουν πετύχει το τρεμπλ

  • Σέλτικ (1967)
  • Άγιαξ (1972)
  • Αϊντχόφεν (1988)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999)
  • Μπαρτσελόνα (2009, 2015)
  • Ίντερ (2010)
  • Μπάγερν (2013, 2020)
  • Μάντσεστερ Σίτι (2023)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ