ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ θέλει να κάνει "Γουέμπλεϊ του Βορρά" το Ολντ Τράφορντ με επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ

The newly named Sir Alex Ferguson Stand at Old Trafford Stadium is seen as Manchester United play Sunderland in their English Premier League soccer match on their manager's 25th anniversary in the job, Manchester, England, Saturday Nov. 5, 2011. (AP Photo/Jon Super)
Το Ολντ Τράφορντ @ 2011 JON SUPER / AP IMAGES

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει σημαντικά το Ολντ Τράφορντ, μετατρέποντάς το σε "Γουέμπλεϊ του Βορρά" με μια επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τους Times.

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ έγινε και με τη βούλα μεριδιούχος του πακέτου μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Δεκέμβριο (έχοντας τον έλεγχο της διοίκησης) και ήδη βάζει μπροστά τα σχέδιά του για την αναβάθμιση της ομάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος θέλει να κάνει το Ολντ Τράφορντ σε "Γουέμπλεϊ του Βορρά" προχωρώντας σε μια επένδυση εκατομμυρίων ευρώ, ζητώντας παράλληλα και την οικονομική βοήθεια της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το νέο "αφεντικό" των κόκκινων διαβόλων δεν είναι υπέρ του να "μετακομίσει" η ομάδα και να φτιάξει νέο γήπεδο, αν και γνωρίζει ότι οι φίλοι της Γιουνάιτεντ θα το ήθελαν. Σε περίπτωση που δημιουργηθεί νέο γήπεδο θα είναι κοντά στο υπάρχον, μιας και η Γιουνάιτεντ ελέγχει όλο το "οικόπεδο' της περιοχής. Για τα δύο πλάνα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ενώ ήδη ο Ράτκλιφ έχει έρθει σε επαφή με τη δημοτική αρχή.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η επέκταση του υπάρχοντος Ολντ Τράφορντ θα κοστίσει στη Γιουνάιτεντ τουλάχιστον 935 εκατομμυρίων ευρώ (800 εκατομμύρια λίρες), ενώ ένα νέο γήπεδο θα κοστίσει από 1.5 μέχρι και 2 δις λίρες (1.75 δις ευρώ με 2.3 δις ευρώ)

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ