ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ "επέλεξε" τους κόκκινους διαβόλους, για να παίξει και η Νις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ "επέλεξε" τους κόκκινους διαβόλους, για να παίξει και η Νις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Ο ιδιοκτήτης της Νις και ιδρυτής της INEOS 2019 AP IMAGES/MATT DUNHAM

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ αναμένεται να απεμπόλισει τα ιδιοκτησιακά δικαίωματα στη Νις, προκειμένου τόσο οι Γάλλοι όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μπορέσουν να συμμετάσχουν κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα χρονιά.

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ απέκτησε το 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αλλά και τα "κλειδιά" του κλαμπ), μια συμφωνία που επικυρώθηκε λίγες μέρες μετά από την Premier League.

Η INEOS (η πολυεθνική εταιρεία του Βρετανού δισεκατομμυριούχου που ασχολείται και με τον αθλητισμό) κατέχει μεταξύ άλλων και τη γαλλική Νις και την ελβετική Λοζάνη.

Η Νις αυτή τη στιγμή είναι στην τρίτη θέση στη Ligue 1 και μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι έκτη στην Premier League συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να συμμετάσχουν μαζί σε διοργάνωση της UEFA τη νέα σεζόν.

Ωστόσο η UEFA απαγορεύει τη συμμετοχή δύο ομάδων που έχουν κοινή ιδιοκτησία να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γι' αυτό σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η INEOS αναμένεται να "παραιτηθεί" από τον καθημερινό έλεγχο της Νις, ώστε να μπορέσουν και οι δύο να αγνωστούν κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ράτκλιφ αναμένεται να έχει συνάντηση με διοικούντες την UEFA για το συγκεκριμένο γεγονός, όμως με βάση τους κανονισμούς της πρέπει να αλλάξει τη δομή της ιδιοκτησίας ενός εκ των κλαμπ. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα η αλλαγή θα γίνει στην ιδιοκτήσια της Νις, καθώς θα πάψει να έχει τον κύριο έλεγχο του συλλόγου.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ