ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Μανέ: "Το τρόπαιο του Copa Africa είναι το σημαντικότερο στη ζωή μου"

Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει μαζί με τον Ιντρίσα Γκουέγε την κατάκτηση του Copa Africa από την Σενεγάλη | 6 Φεβρουαρίου 2022
Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει μαζί με τον Ιντρίσα Γκουέγε την κατάκτηση του Copa Africa από την Σενεγάλη | 6 Φεβρουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Ο Σαντιό Μανέ υποστήριξε πως το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που πήρε με την Σενεγάλη συνιστά το πιο ξεχωριστό τρόπαιο της καριέρας του ενώ στάθηκε στη στήριξη των συμπαικτών του μετά το χαμένο πέναλτι στα πρώτα λεπτά του τελικού με την Αίγυπτο.

Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες (2002, 2019) η τρίτη προσπάθεια της Σενεγάλης να αναδειχτεί πρωταθλήτρια Αφρικής στέφθηκε με επιτυχία, έστω και αν χρειάστηκε να περάσει διά πυρός και σιδήρου για να το πετύχει.

Στον τελικό της Γιαουντέ κόντρα στην Αίγυπτο, το 0-0 έμεινε τόσο στο 90λεπτο όσο και στην ημίωρη παράταση και χρειάστηκε η ψυχοφθόρος διαδικασία των πέναλτι για να γευτεί το νέκταρ της κατάκτησης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής η ομάδα του Αλισού Σισέ, επικρατώντας με 4-2 των φαραώ.

Ο άνθρωπος που σφράγισε τον θρίαμβο για τα λιοντάρια της Τεράνγκα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Σαντιό Μανέ που είχε αναλάβει την τελευταία εκτέλεση για την ομάδα του στη ρωσική ρουλέτα, με τον φορ της Λίβερπουλ να αναδεικνύεται μάλιστα MVP του τουρνουά και να δηλώνει ευτυχισμένος την επόμενη ημέρα με δηλώσεις του.

"Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου και το καλύτερο τρόπαιο της ζωής μου. Έχω κερδίσει το Champions League και κάποια άλλα τρόπαια αλλά αυτό είναι πολύ ξεχωριστο για μένα. Είναι πιο σημαντικό για μένα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είμαι χαρούμενος για τον εαυτό μου, για το έθνος μου και για όλη την οικογένειά μου", δήλωσε ο 29χρονος επιθετικός της Λίβερπουλ, που μίλησε και για την τρομερή συμπαράσταση που είχε από τους συμπαίκτες του μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό, μόλις στο 7ο λεπτό.

"Ήταν μεγάλο πλήγμα για μένα όταν έχασα το πέναλτι. Όμως οι συμπαίκτες μου με πλησίασαν και μου είπαν "Σαντίο, χάνουμε μαζί και κερδίζουμε μαζί.

Σε ξέρουμε. Έχεις κάνει πάρα πολλά για μας, συνέχισε". Αυτό με έκανε πιο δυνατό και νομίζω πως έκανε τη διαφορά όταν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο φινάλε.

Όλα τα παιδιά ήρθαν προς το μέρος μου και μου είπαν "Σαντιό σε εμπιστευόμαστε" και αυτό μου έδωσε έξτρα κίνητρο. Το τρόπαιο ανήκει σε όλη την ομάδα της Σενεγάλης, το αξίζουν όλοι".

Σημειώνεται πως το πρωί της Δευτέρας (7/2) ο Μανέ έδειξε την εξαιρετική διάθεσή του μέσω ενός ποσταρίσματος στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι με το μετάλλιο του νικητή στο στήθος του και το τρόπαιο δίπλα του.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ