ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Κόπα Άφρικα: Ο Μανέ MVP του τουρνουά, ο Αμπουμπακάρ πρώτος σκόρερ

Ο Σαντιό Μανέ στον ημιτελικό του Κόπα Άφρικα μεταξύ Σενεγάλης και Μπουρκίνα Φάσο
Ο Σαντιό Μανέ στον ημιτελικό του Κόπα Άφρικα μεταξύ Σενεγάλης και Μπουρκίνα Φάσο THEMBA HADEBE / AP IMAGES

Ο Σαντιό Μανέ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021, ύστερα απ' την κατάκτηση του τροπαίου από τη Σενεγάλη. Ο Βενσάν Αμπουμπακάρ πήρε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, ο Εντουάρ Μεντί του κορυφαίου τερματοφύλακα.

Ο Σαντιό Μανέ οδήγησε τη Σενεγάλη στον πρώτο τίτλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και εκτός από πρωταθλητής της ηπείρου, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά.

Ο 29χρονος επιθετικός της Λίβερπουλ ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της πατρίδας του, σημειώνοντας τρία γκολ και βγάζοντας δύο ασίστ σε επτά αγώνες της διοργάνωσης. Μπορεί στον τελικό να απέτυχε σε πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό, όμως ήταν αυτός που ευστόχησε στην καθοριστική εκτέλεση στη διαδικασία με την οποία κρίθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ατομικό βραβείο κατέκτησε και ο Εντουάρ Μεντί, ο οποίος δέχθηκε μόλις δύο γκολ στα επτά παιχνίδια της διοργάνωσης, από την Ισημερινή Γουινέα στα προημιτελικά και από την Μπουρκίνα Φάσο στα ημιτελικά, με συνέπεια να κατακτήσει τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ ανήκει στον Βενσάν Αμπουμπακάρ, ο οποίος έφτασε τα οκτώ με τα δύο που σημείωσε για το Καμερούν στον μικρό τελικό του Σαββάτου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ