ΑΕΚ

Μαϊστόροβιτς: "Πρόκληση"

Μαϊστόροβιτς: "Πρόκληση"
Μαϊστόροβιτς

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς μιλάει για τον κυριακάτικο... τελικό των πλέι-οφ (21.15, NS1), ξετυλίγοντας παράλληλα το κουβάρι της φετινής σεζόν στην ΑΕΚ. "Τους ξέρουμε και μας ξέρουν"

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Είναι η τρίτη φορά που θα αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό μέσα στη χρονιά. Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο για να τον αιφνιδιάσετε;

" Δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν καλά πλέον. Δεν υπάρχουν μυστικά. Είναι απλώς ένα ματς πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες, για το προφίλ και την οικονομική ισορροπία τους. Επίσης για τους οπαδούς τους αφού ούτε εμείς, ούτε ο Παναθηναϊκός πήραμε κάποιο τίτλο μέσα στη σεζόν. Δεν μας έχουν νικήσει φέτος σε τρία ματς κι αυτό μας δείχνει ότι μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

Αλήθεια, ποια δύναμη σας ώθησε να ξεπεράσετε τον χαμένο τελικό του κυπέλλου, ειδικά με τον τρόπο που αυτό συνέβη και να κάνετε τις καλύτερες εμφανίσεις της χρονιάς στα πλέι οφ;


"Στο ποδόσφαιρο γίνονται τρελά πράγματα μερικές φορές. Κανείς δεν περίμενε να έχουμε τέτοια εικόνα στα πλέι οφ μετά από τον τελικό, ίσως ούτε εμείς οι ίδιοι περιμέναμε ότι στο τελευταίο ματς θα διεκδικούσαμε τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πετύχαμε επειδή πιστέψαμε ότι μέσα από τους αγώνες θα βοηθήσουμε και τους εαυτούς μας να ξεπεράσουν το σοκ του χαμένου τελικού. Και να, είμαστε εδώ, έτοιμοι για μια νέα σπουδαία πρόκληση".




Όλοι λένε ότι ο κ. Μπάγεβιτς κατάφερε τελικά να αλλάξει την κατάσταση και να κάνει την ομάδα περισσότερο ανταγωνιστική, έστω προς το τέλος της σεζόν! Ποια είναι η δική σου άποψη;



"Δεν είναι ψέμα αυτό. Αναφερόμαστε σε έναν προπονητή με μεγάλη εμπειρία και προσωπικότητα. Γνώριζε τον τρόπο να αλλάξει το κλίμα και να αντιστρέψει την κατάσταση, επέμεινε πολύ στις προσωπικές επαφές με τους παίκτες και μας εξήγησε τι περιμένει από τον καθένα ξεχωριστά. Όμως καλή δουλειά έκανε και ο Δώνης, εγώ θα το λέω πάντα αυτό".



Ίσως να είσαι και ο μοναδικός... Όλοι λένε ότι απέτυχε!


"Ας το λένε. Η δική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό τεχνικό, γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο κι έχει μοντέρνες ιδέες και τακτικές. Οι συγκυρίες και η ατυχία που είχαμε στην αρχή ως ομάδα, δεν τον ευνόησαν να κάνει αυτά που είχε στο μυαλό του. Εγώ πάντοτε θα τον σέβομαι και θα εκτιμώ την προσπάθειά του".


Ένας συμπαίκτης σου όμως, ο Εντίνιο συγκεκριμένα, δήλωσε πρόσφατα ότι ο Ριβάλντο έφυγε από την ΑΕΚ επειδή ο Δώνης δεν τον σεβόταν. Αντιλήφθηκες κάτι τέτοιο; Και πόσο κόστισε τελικά η απώλεια του Βραζιλιάνου;



"Ας τα πάρουμε ένα ένα. Καταρχάς πιστεύω ότι ο Ριβάλντο ως ποδοσφαιριστής και ως προσωπικότητα δεν ήταν απαραίτητος μόνο για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα! Σπανίζουν τέτοιες φυσιογνωμίες παγκοσμίως. Από εκεί και πέρα, εγώ διαπίστωσα ότι ο Δώνης δεν υπολόγιζε τον Ριβάλντο όσο ο ίδιος θα ήθελε, αλλά οι επιλογές του προπονητή πρέπει να είναι πάντα σεβαστές.

Πληρώνεται για να κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά, να περνάει το δικό του στην ομάδα. Πάντως αν θες την άποψή μου, ασφαλώς είχε παραπάνω ποιότητα από όση χρειαζόταν για να παίζει στην ΑΕΚ".



Γιατί όλο αυτό το κακό φέτος στα αποδυτήρια; Τσακωμοί, παρεξηγήσεις, ξύλο μεταξύ παικτών. Σου έχει τύχει ξανά σε τέτοιο βαθμό;



"Η αλήθεια είναι πως όχι, όμως θεωρώ ότι ο Τύπος το παράκανε με εμάς φέτος. Παρουσίαζε πολύ φανατικά όλες τις κακές στιγμές μας και έδωσε μεγαλύτερη σημασία από όση χρειαζόταν σε αυτές. Ασφαλώς και δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοια πράγματα, όμως συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες και στις καλύτερες οικογένειες.

Η εξήγηση που δίνω είναι ότι το καλοκαίρι προστέθηκαν στην ομάδα πολλοί νέοι παίκτες, με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και κουλτούρα. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί η κατάλληλη χημεία όταν συμβαίνει αυτό".



Μίλησέ μας για τη συνεργασία σου με τον Σωτήρη Κυργιάκο. Όταν είστε και οι δύο σε καλή μέρα, η άμυνα της ΑΕΚ μοιάζει ανίκητη στο κέντρο της.


"Είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για το εληνικό ποδόσφαιρο. Σέβομαι την αξία του και πράγματι, όταν παίζουμε μαζί, συμπληρώνουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Βέβαια σε κάποια ματς, θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη συνεργασία. Κάθε κεντρικό αμυντικό δίδυμο χρειάζεται χρόνο για να δέσει καλά. Νομίζω την επόμενη σεζόν θα είμαστε βελτιωμένοι".


Ποιος είναι κατά την άποψή σου ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ φέτος; Και ο πιο πολλά υποσχόμενος;


"Νομίζω ότι πολυτιμότερος είναι ο Μπλάνκο. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που στοχεύει σε τίτλους να έχει στην επίθεσή της έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να βρει τόσο εύκολα δίχτυα. Είναι ο άνθρωπος - γκολ. Από τους μικρούς περιμένω πολλά από τον Γκέντσογλου και τον Ταχτσίδη, οφείλουν στους εαυτούς τους να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να γίνουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές".

Για να συμβεί βέβαια αυτό απαιτείται και μια ισχυρή διοίκηση, να εξασφαλίζει ηρεμία και ασφάλεια στους ποδοσφαιριστές. Στην ΑΕΚ όμως τα γεγονότα δείχνουν διοικητική αστάθεια. Πόσο ενημερωμένος είσαι για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας;


"Ξέρω όσα πρέπει να ξέρω. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, ότι τα πρόσωπα αλλάζουν διαρκώς από το καλοκαίρι ως σήμερα, αλλά έχω άλλη δουλειά να κάνω, μέσα στο γήπεδο".


Είναι αλήθεια ότι είστε απλήρωτοι εδώ και κάποιους μήνες;


"Εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου και μόνο. Το συμβόλαιό μου τηρείται και παίρνω τα χρήματά μου. Ναι, μερικές φορές τα παίρνω με καθυστέρηση, όμως σημασία έχει ότι τα παίρνω".

Υπάρχει όμως η σκέψη να γίνουν περικοπές στα συμβόλαια κάποιων παικτών. Αν στο προτείνουν τι θα απαντήσεις;


"Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου και με όλους, θα σου πω ότι δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό. Έχω ένα συμβόλαιο με την ΑΕΚ, πρέπει να λαμβάνω κάποια χρήματα για δύο χρόνια ακόμα και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συζητήσουμε κάτι περισσότερο από αυτό".


Άρα να υποθέσω ότι δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να φύγεις όπως έχει γραφτεί. Δεν σε ενδιαφέρει καν η προοπτική να αγωνιστείς σε μια μεγαλύτερη ομάδα.


"Όχι πλέον, τώρα έχω αυτό που θέλω κι είμαι καλά εδώ. Αν πίστευα ότι έπρεπε να πάω σε μεγαλύτερη ομάδα θα το έκανα όταν είχα τις ευκαιρίες. Επέλεξα την ΑΕΚ, έχω ένα συμβόλαιο που με ευχαριστεί και δίνω όλη την ενέργειά μου για την ομάδα. Ασφαλώς ποτέ δεν ξέρεις τι φέρνει η ζωή, όμως δεν έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου".


Το όνομα Δημήτρης Μελισσανίδης σου λέει κάτι;



"Ασφαλώς! Είναι ο διαχρονικός σωτήρας της ΑΕΚ! Με τη διαφορά ότι δεν είναι στην ΑΕΚ. Όλοι μιλούν γι αυτόν, προσωπικά δεν ασχολούμαι. Δεν τον έχω γνωρίσει τον άνθρωπο και δεν έχω άποψη".

Έχεις όμως για τον Ντέμη Νικολαΐδη. Πως σου φάνηκε η αποχώρησή του;

"Δεν θα έπρεπε να γίνει αυτό. Είναι απώλεια για την ΑΕΚ και για το ποδόσφαρο στην Ελλάδα. Είναι ένας άνθρωπος με σπουδαία προσωπικότητα, ο οποίος αγαπάει πολύ την ομάδα και είχε όραμα για αυτήν. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι ένας απλός ποδοσφαιριστής, δεν πρέπει να μου πέφτει λόγος.

Και ο Νίκος Θανόπουλος φαίνεται ένας εξαρετικός άνθρωπος, πολύ συγκεντρωμένος και αποφασιστικός στη δουλειά του και του έχω εμπιστοσύνη. Το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ είναι να βρει σταθερότητα και ηρεμία, ελπίζω να συμβεί αυτό σύντομα και η επόμενη χρονιά να είναι πολύ καλύτερη για όλους μας, σε όλα τα επίπεδα".



Η άποψη σου για στον Στέλιο Μανωλά; Η παρουσία του είναι τόσο επιβλητική όσο και ως ποδοσφαιριστής;

"Ξέρω ότι πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αύρα του τον ακολουθεί και στη νέα δουλειά του. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει από πρωταθλητισμό και πως να μεταδώσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.



Γενικά πιστεύω ότι η ΑΕΚ είναι πολύ τυχερή που έχει τον Μανωλά και τον Μπάγεβιτς, δύο ανθρώπους που ξέρουν τι να σου πουν και κυρίως πως και πότε να στο πουν. Νιώθουμε ότι γίνεται καλή δουλειά μαζί τους και τους εμπιστευόμαστε απόλυτα".


































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ