ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Μαγιόρκα - Βαλένθια: Ο Ντιακαμπί αρνήθηκε να ποζάρει για το αντιρατσιστικό μήνυμα της La Liga

Μαγιόρκα - Βαλένθια: Ο Ντιακαμπί αρνήθηκε να ποζάρει για το αντιρατσιστικό μήνυμα της La Liga
TWITTER

Ο Μουκτάρ Ντιακαμπί αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με το αντιρατσιστικό πανό που άπλωσαν οι παίκτες της Μαγιόρκα και της Βαλένθια, ως αντίδραση για τη στάση της La Liga στο δικό του ρατσιστικό περιστατικό.

Η αναμέτρηση της Μαγιόρκα με τη Βαλένθια περιελάμβανε ένα τεράστιο αντιρατσιστικό πανό πριν από τη σέντρα του, το οποίο κρατούσαν οι παίκτες των δύο ομάδων και οι διαιτητές, με μία εξαίρεση.

Ο Μουκτάρ Ντιακαμπί επέλεξε να μην συμμετάσχει σε αυτήν την εκδήλωση, ως τρόπο διαμαρτυρίας για το περιστατικό στο οποίο έπεσε ο ίδιος θύμα ρατσισμού και δεν είχε τη στήριξη της La Liga.

Ήταν τον Απρίλιο του 2021, όταν η Βαλένθια αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Κάντιθ και κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Χουάν Κάλα των γηπεδούχων φέρεται να απευθύνθηκε με ρατσιστικό τρόπο προς τον Σενεγαλέζο αμυντικό των "νυχτερίδων".

Οι παίκτες της Βαλένθια αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο, ο αγώνας διεκόπη προσωρινά, όμως οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν κι εν τέλει συνέχισαν το παιχνίδι, χωρίς τον Ντιακαμπί πλέον στην ενδεκάδα.

Η La Liga διενήργησε έρευνα για το περιστατικό, με τον Ντιακαμπί να υποστηρίζει ότι ο αντίπαλός του τον αποκάλεσε "μαύρο σ@@@ό" και τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ να αρνείται κάτι τέτοιο. Η λίγκα δεν βρήκε τεκμήριο ενοχής του Κάλα και έβαλε στο αρχείο την υπόθεση.

TAGS ΒΑΛΕΝΘΙΑ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ